úterý 7. června 2016

Knižní přírůstky 39

Přeji vám krásný, letní večer :)

Dnes mám pro vás dvě nové knihy, které zaujaly jedno z posledních volných místeček u nás doma. Fakt už nevím, kam je budu dávat. A to měla Kniha Zlín akci, Host má akci na paperbacky, no nevím, jak to má člověk dělat :)))

Včera mi tedy přišel recenzní výtisk od Cosmopolis. 



Jedná se o druhý díl Lásky podle Shakespeara od Georginy Guthrie s názvem Marná touhy snaha.

Anotace:
Aubrey Priceová má před sebou posledních pár týdnů studia na Torontské univerzitě. To, co mělo být nejkrásnějším obdobím jejího života, se pro ni ale stává utrpením. Tajný vztah s Danielem Grantem, asistentem na katedře angličtiny, čelí mnoha překážkám. Jeho odhalení by obzvlášt Daniela stálo nejen pověst, ale i celou kariéru. Oba doslova odpočítávají minuty, než budou moci být konečně otevřeně spolu. Mezitím hledají útěchu v tajných vzkazech a tolik výmluvných slovech Shakespearových dramat a sonetů. Dokážou svou zakázanou lásku udržet v tajnosti?



Knížka má opět krásnou obálku a zpracování jako první díl.

A v Levných knihách jsem minulý týden ulovila tuto růžovou krásku. 

Jak to vidí Milo od Virginie Macgregor. Anotace mě zaujala, tak uvidím, jaká kniha bude.

Anotace:
Obyčejný devítiletý kluk? To tedy Milo rozhodně není. Je kromobyčejný. Čím to, že vidí mnohem víc než jeho vrstevníci? Mnohem víc než jeho rodiče? Milo trpí vzácnou oční vadou, kvůli níž sice postupně slepne, ale současně také vidí věci, kterých si ostatní vůbec nevšimnou. Vidět víc ho učí prababička, na kterou se po odchodu otce upne a která pro změnu nemluví. Ta jednou zrána podpálí kuchyň a za trest se stěhuje do domova důchodců. Milo si při svých návštěvách začne všímat jistých podivností. Spolu s kuchařem Tripim a svým prasátkem Hamletem, které mu tatínek zanechal doma namísto sebe, se pouští do pátrání, jehož cílem je odhalit tajemství domova důchodců a usvědčit zlotřilou sestru Thornhillovou!
Tento na první pohled bláznivý debut britské autorky je mnohem víc než jen příběh o malém klukovi. Je to příběh o rodině - o té, do které jsme se narodili, a o té, kterou tvoříme -, je to příběh o světě a o lásce, o toleranci a předsudcích, o ochotě poslouchat a slyšet, vidět, všímat si a chápat. Milo nám svým neposkvrněným a upřímným pohledem na svět ukazuje vše, co my přes svou narůstající zaslepenost vidět nemůžeme.


Tak to byl dnešní krátký článeček. Četl jste někdo knihu o Milovi? Docela by mě zajímal nějaký názor, jestli se vám líbila či ne. Koukala jsem, že na databázi má skoro 90%, což je hodně.

Mějte se krásně a čtěte :)

Šárka ♥


28 komentářů:

  1. Ani o jedné z knih jsem neslyšela, ale Jak to vidí Milo, by mohla být zajímavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anotace mě docela zaujala, tak jsem zvědavá :) A Lásku podle Shakespeara jsem četla první díl a je to docela příjemná romanťárna :)

      Vymazat
  2. Sice jsem ještě nestihla přečíst první díl Láska podle Shakespeara, ale druhý si určitě pořídím. :-D Super knihy.

    OdpovědětVymazat
  3. Na Mila zrovna chystám recenzi. Je to pěkná knížka, ale musí se brát trochu s nadhledem. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Šári, ať se nové přírůstky líbí, užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
  5. Po prvním díle Lásek podle Shakespeara do druhého dílu už žádnou chuť nemám, ale na recenzi jsem zvědavá. Třeba změním názor!
    Kateřina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se to i přes pár výhrad četlo celkem dobře, i když si to určitě víc užijí mladší ročníky, tak uvidím, jaké bude pokračování a zda půjdu ještě do dalšího dílu či ne :)

      Vymazat
  6. Krásné přírůstky. O lásce podle Shakespeara přemýšlím. Ještě tedy nemám první díl. Chtěla jsem teď sice recenzáky omezit, ale možná že do těchto románků půjdu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Sabi :) To omezení mám také v plánu, jak jsem psala. Mám objednanou ještě jednu knihu u Martinusu a pak bych to chtěla mít tak dvě knihy na měsíc a zbytek už jen svoje knížky. To by bylo pro mě ideální. Mně se první díl docela líbil, nečekej nic úchvatného, ale pro oddech, proč ne :) Tak jsem si vzala i ten druhý díl a uvidíme, jestli budu pokračovat i dál :)

      Vymazat
  7. Ani o jedné jsem zatím neslyšela, ale určitě po nich někdy mrknu. :)
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud bys hledala nějakou nenáročnou, ale ne úplně hloupoučkou romantiku, tak Lásku podle Shakespeara doporučuji. První díl jsem četla a bylo to milé čtení :)

      Vymazat
  8. Šárko, pěkné knihy :-) Na Shakespeara se také těším.

    OdpovědětVymazat
  9. Já se ještě u té Lásky podle Shakespeara nedostala k prvnímu dílu a už je tu druhý. To je hrůza. A s tím místem také válčím, už to fakt téměř není kam dávat... :) Ale kéž by byly jen takovéto starosti :) Měj se krásně, Šáři, a přeji příjemné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristý, to je pravda, mít jen takové starosti, to by bylo na světě hej :) Krásný večer :)

      Vymazat
  10. Láska podle Shakespearea vůbec není můj šálek, ale ta obálka je dokonalá. Jak to vidí Milo mě ale naopak docela zaujala, takže se po ní podívám. Ať se knihy líbí :)
    fiamorisrunning.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Série Láska podle... má fakt parádní obálky :) A na Mila jsem hodně zvědavá :)

      Vymazat
  11. Pěkné knihy :)
    Láska podle S. je dle všech vážně skvělá :)
    http://bilbovy-knihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) První díl se mi docela líbil, příjemná oddechovka, tak i snad tento druhý bude čtivý :)

      Vymazat
  12. Musím si první díl Lásky podle Shakespeare konečně pořídit! :-D :)
    Přeji příjemné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  13. já mám tyhle rozbalovačky prostě nejradši :) Alespoň vidím, že nejsem/nejsme jediní, kdo kupují knihy pořád, stále a dokola každý měsíc minimálně jednu, minimálně ! :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám ráda tento druh příspěvků :) Jen se mi vždy rozšíří můj seznam o další knižní tipy :D

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥