úterý 28. června 2016

Můj knižní tip #26


Všechny vás moc zdravím u nového knižního tipu :)

Minulý týden jsem měla pro vás takovou dovolenkovou oddechovku a byla to kniha vyloženě pro ženy. Dnes jsem tedy sáhla do úplně jiného soudku a mám pro vás tři knihy plné napětí, které určitě osloví i muže.

Jednu knihu z těchto tří jsem už četla a docela se mi líbila. Měla jsem to s ní tedy tak trošku jako na houpačce. Místy se mi líbila opravdu hodně, chvilkami jsem četla jen proto, abych se posunula dál. Ale celkově je to určitě lepší průměr.



Dnes vám tedy představím autora, kterého milovníci napětí určitě znají. A tím je John Saul. Pořídila jsem si od něj tři knihy, Utrpení neviňátek, Trest pro hříšné a Nemilovaní. Poslední knihu jsem tedy už četla, jak jsem výše zmínila.

Nemilovaní:
Kevin ze svého rodného města před lety utekl i proto, že se jmenovalo stejně jako on: Devereaux. Jeho předci je založili k velké slávě, ale město nakonec zpustlo stejně jako jeho rod. Spornou slávu připomíná už jen zchátralé rodové sídlo, které obývá poslední strážkyně tradic Helena Devereauxová: Kevinova zlá, sobecká a egoistická matka. Nyní však tato tvrdá žena umírá a ještě než opustí tento svět, chce vidět syna. A Kevin jede s celou svou rodinou zpátky na jih, skoro proti své vůli, jako by ho tam cosi táhlo. Proč se znovu a znovu sám sebe ptá, zda se odtamtud vrátí? Ihned po příjezdu shledá, že dům je stejně tajemný a zlověstný jako jeho obyvatelka. A nic se na té ponuré atmosféře nezmění ani po Helenině smrti. Jako by dům nasál všechny hrůzy a bolesti, které se v něm odehrály, a teď je předkládá pozůstalým. Starobylé zdi nastolují bolestné vzpomínky na nevyřešené vztahy, v nichž zoufale chybí láska. A Kevin má neodbytný pocit, jako by jeho matka stále žila...

Knihu vydalo nakladatelství Domino v roce 2012 a má 328 stran. 


Utrpení neviňátek
V městečku Port Arbello jako by se zastavil čas. Jako by se zastavil přesně před sto lety, kdy zdejší temný les prořízl smrtelný výkřik dítěte, který však nezaslechl nikdo z místních, pouze jeho otec. A ten zoufalému děvčátku nepomohl, protože jeho utrpení sám způsobil. V zájmu zachování rodinné cti zvolil pachatel dobrovolnou smrt a hrůzný zločin zůstal nevysvětlen. O sto let později se ve starobylém sídle rodiny Conbergových začnou dít podivné věci. Malou Sarah potká neštěstí, po němž oněmí a musí začít chodit do školy pro duševně postižené. Ze dne na den přestane důvěřovat matce, začne se bát otce a zcela se upne k sestře Elizabeth. Ta jediná ji chápe, ta jediná ví, co potkalo malou sestru, ale mlčí. Sama totiž prochází podivnou proměnou, které nedokáže zabránit. Jako by ji cosi stále táhlo do lesa, který mají obě sestry zapovězený… V poklidném Port Arbellu se čas s trhnutím pohnul napřed. Ubírá se však stále stejnou cestou: už zase se v něm ztrácejí děti.

Knihu vydalo také nakladatelství Domino a to v roce 2011 a má  350 stran.


Trest pro hříšné
Itálie, 1252. Inkvizice. Strach. Mučení. Vinní i nevinní umírají v plamenech za hříchy skutečné i smyšlené… Neilsville, 1978. Peter Balsam přišel do ospalého městečka, aby na tamní katolické škole vyučoval psychologii. Žáci ho milují od první chvíle, ale on sám je plný pochyb – o sobě i o škole, do níž nastoupil. Vidí kolem sebe skupinu náboženských fanatiků, kolegů, kteří ho mezi sebou jen trpí, a tuší i zlověstnější věci. Městem jdou řeči o podivném společenství a rituálech, které vzývají pochybné svaté z časů inkvizice...

Kniha vyšla opět u nakladatelství Domino v roce 2012 a má 300 stran.


Všechny tři knihy jsem koupila na buxu ve výprodeji za opravdu hodně nízké ceny. Nemilovaní jsou stále v prodeji za 44Kč.

Znáte Johna Saula? Patří mezi vaše oblíbené autory? Napište mi, jestli ano a nebo jestli naopak autora rádi nemáte, co jste od něj četli a co se vám líbilo nejvíc :)

Mějte se moc krásně a čtěte :)

Vaše Šárka ♥


22 komentářů:

  1. Knihu Nemilovaní máme doma, ale zatím jsme jí ani jeden nečetl, ale jsme na ni zvědaví :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tyto knihy vubec neznam, ale vypadaji moc dobre.;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se ti Nemilovaní docela líbili, Utrpení neviňátek četla synova přítelkyně a taky se jí knížka líbila :)

      Vymazat
  3. Z tvého výběru mám přečteno jen Utrpení neviňátek, ale mám v pánu se pustit i do zbylých knih od Johna Saula :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, Luci, taky to mám v plánu :)) Tak snad se nám to brzy podaří :)

      Vymazat
  4. tyhle dominacky knizky vypadaji a byvaji dost dobry. ted je casto mivaji na buxu ve slevach, coz je neco pro mou penezenku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, peněženka potom pláče. Ale copak to tam člověk může nechat, když je to za pár korun? :)))

      Vymazat
  5. Šári, já četla Utrpení neviňátek a dost se mi to líbilo, sice Saul přetřásá taková ta klasická témata - duchové, psychické poruchy, tajemný les a tak, ale mně se to v jeho podání děsně líbilo, takže určitě můžu doporučit :) Dokonce mě to právě nálakalo ke koupi těch dalších dvou, které zmiňuješ, ty ale ještě stále čekají v řadě, ale moc se na ně těším :)
    Tak jestli se dostaneš k sepsání nějaké recenze, budu moc ráda.
    Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě docela tato témata mám ráda, jak duchy, tak narušené lidi a podobně. proto se třeba těším i na Wulfa Dorna, ten myslím má taky takové pochmurné čtení :)
      Měj se hezky Hani, ahoj :)

      Vymazat
  6. Jejda, knihy sice vypadají lákavě, ale pro mě strašpytla už je to asi moc mysteriózní. Až se k nim jednou dostaneš, budu zvědavá na recenze, zatím knihám ale odolám :) Ještě jednou přeju hezký den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Občas jsem měla u Nemilovaných trošku smíšené pocity a to já se zas u knih moc nebojím. Ale jak to zavání duchařinou, tak jsem i já nesvá :)
      Hezký večer :)

      Vymazat
  7. Tyhle knihy vůbec neznám, takže děkuji za tipy.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
  8. Nemilovaní a Utrpení neviňátek mám doma. Obě jsem je kupovala asi za 44 Kč. :D Zatím jsem teda ale nečetla ani jednu. Pořád kolem nich tak nějak kroužím. Už s tím budu muset něco udělat. Asi si je dám na letní seznam. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám spoustu knih, kolem kterých pořád poletuji a ještě nejsou přečtené. Ale za tuto cenu se nedá nekoupit, že :) Však my je přečteme :)

      Vymazat
  9. Utrpeni nevinatek bych si rada precetla :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Četla jsem jen Nemilovaní a to je pro mě srdcovka (o prázdninách plánuji číst podruhé) :)
    Autorovy další knihy si chci také pořídit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám, že se někdy v dohledné době zase k jedné Saulovce dostanu :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥