pondělí 22. srpna 2016

Knižní novinky – září 2016 – část 1.

Krásný pozdní večer vám všem :)

Protože se mi blíží dovolená, kdy téměř dva týdny bude blog ležet ladem  a také si užívat dovolenou :)), trošku jsem přeorganizovala plány. Tento týden tedy nebude knižní tip, dnes a zítra zveřejním články s knižními novinkami měsíce září. A knižní tip bude zase až v týdnu od 13. 9. Tento týden bych ještě chtěla publikovat recenzi na knihu Podle skutečného příběhu od Delphine de Vigan. Mám rozečteno a je to skvělé. 

A teď se tedy vrhneme na slíbené novinky :)

Skryté zlo – Sandra Brown
nakladatel: Ikar
společenský román

Emory Charbonneauová, dětská lékařka a maratonská běžkyně, zmizí na horské stezce v Severní Karolíně. Vydala se tam na trénink, ale také si chtěla uspořádat myšlenky a uvážit, zda má smysl udržovat manželství, které se rozpadá. Než policie začne po pohřešované pátrat, stopa dávno vychladla a horskou divočinu sevřela mlha a sněžení. Policie má podezření, že za zmizením Emory vězí právě její manžel. Strhující příběh, v němž nic není tak, jak se jeví, je nabitý nečekanými zvraty a prostoupený vášnivými emocemi. Vyprávění o lásce, zradě a volbě, kterou musí člověk učinit, aby přežil.

Prvorozený – Tor Seidler
nakladatel: Host
román, děti 10+

Úžasný román se zvířecími hrdiny, inspirovaný Voláním divočiny a Lvím králem
Straka Maggie žije na ranči v Montaně. Jednoho dne uvidí vlka, což ji velmi překvapí. V Montaně a vlastně na celém americkém západě se totiž vlci neukázali celá desetiletí. A tenhle vlk jménem Safír je navíc výjimečný. Je to nádherné stvoření s neobvyklým modravým odstínem srsti. Maggie se rozhodne, že mu bude dělat společnici.
Safír se připojí ke skupině dalších tří vlků. Společně založí smečku v nádherném údolí Lamar v Yellowstonském parku - a Safír pojmenuje svého prvorozeného syna právě po tomhle údolí. Lamar začne záhy projevovat nesmírnou touhu po poznání okolního světa. A Maggie tomuhle zvláštnímu mladému vlkovi postupně propadne. Spolu zvládají nástrahy života v divočině a jejich pouto se ještě upevní.
Tor Seidler vykresluje dojemný a věrohodný portrét života ve vlčí smečce, kde je k přežití třeba spousta odříkání i velká dávka štěstí.


V utajení – Danielle Steel
nakladatel: Ikar
romantika

Speciální agent Marshall Everett svou práci miluje. Přesto je o ni zvratem osudu ochuzen, když je při utajované akci postřelen. Najednou je nucen žít obyčejný život. Ale jak, když nemá přátele, rodinu, žádná citová pouta? Proto ho zaujme zdánlivě obyčejný výjev; mladá dívka v pařížském parku ukrývá do země ocelovou schránku. Je to Ariana Gregoryová, dcera velvyslance v Argentině, kterou před časem unesli a drželi v zajetí. Než pro sebe Marshall s Arianou vybudují nový začátek, musí se postavit zlobě a pomstě, která číhá v jejich minulosti.

Historie mafie – Al Cimino
nakladatel: Omega
biografie, osudy

Tato kniha vypráví o výjimečných lidech, kteří žili ve výjimečné době. Kniha Dějiny Mafie vám odhalí jejich životní příběhy, příběhy jejich rodin, jejich zločiny a chladnokrevné vraždy. Poznáte Dona Vito Cascio Ferra, newyorského mafiána, který nechal zavraždit Joe Petrosina v Palermu, nebo Johna Gottiho – Teflonového Dona – či Bernarda „Traktor“ Provenzana, který se na venkovském statku celých 43 let ukrýval před spravedlností.


Hra s ohněm – Tess Gerritsen
nakladatel: Knižní klub
thriller

V potemnělém římském obchůdku se starožitnostmi objeví houslistka Julia Ansdellová náhodně notový zápis neobyčejné, neznámé skladby – valčíku Incendio – a jeho zvláštní melodie, plná vášně, bolesti i mrazivé krásy, jí okamžitě učaruje. Julia se rozhodne Incendio nastudovat a seznámit s ním veřejnost. Vrátí se domů do Bostonu, ale od okamžiku, kdy se její smyčec dotkne strun a vzduch se rozezní ohnivými, hypnotizujícími tóny, začne se dít cosi podivného – a Juliin svět se octne v ohrožení. Ve snaze ochránit svou rodinu se Julia rozhodne vypátrat autora skladby a důvod, proč vznikla. Ve starobylých Benátkách objeví desítky let staré tajemství. Kdosi je však odhodlán zabránit odhalení pravdy, ať to stojí cokoli.
Výjimečný samostatný thriller autorky případů Jane Rizzoliové a Maury Islesové, mimořádný tím, že houslovou skladbu, která tvoří jeho hlavní zápletku, složila sama Tess Gerritsenová…


Za války, 1914: Sbohem, Piccadilly – Cynthia Harrod-Eagles
nakladatel: Knižní klub
historický román
1. díl série Za války

Píše se rok 1914 a Velká Británie čelí válce. Život Hunterových, jejich dětí, služebnictva a sousedů už nikdy nebude jako dřív. Pro dvacetiletého Davida představuje válka možnost projevit hrdinství, ale když se jeho matka dozví, že narukoval, zlomí jí to srdce. Krásná Diana se seznámí s vikomtem Charlesem Wroughtonem a zdá se, že ji čeká šťastná budoucnost, ovšem svolí aristokratická rodina ke sňatku dědice s pouhou dcerou bankéře? Dianina sestra Sadie pomáhá cvičit koně, které armáda potřebuje na frontu… Nová trilogie Cynthie Harrod-Eagles, autorky populární Dynastie Morlandů, která si získala věrné čtenáře po celém světě!

Rodina ze dne na den – Rowan Coleman
nakladatel: Domino
společenský román

Někdy zažíváme tolik štěstí, že se tomu zdráháme uvěřit.
Před šesti měsíci se Sophie Millsová vzdala všech vymožeností velkoměsta a odstěhovala se z Londýna na venkov. Neměla jinou volbu: do jejího života nečekaně vpadly děti její zemřelé kamarádky, o které se musela postarat. Začátky byly těžké, ale dnes už Sophie ví, že obě holčičky miluje. A zároveň v ní sílí pocit, že miluje také jejich otce, i když ho vlastně moc nezná...
Značkové lodičky skončily ve skříni – ostatně kam by je tady v Cornwallu nosila? Dříve bývaly téměř součástí její osobnosti, ale teď se staly nepotřebným krámem, který dala dětem na hraní. Sophie nad tou proměnou žasne: najednou nepotřebuje nic z toho, co pro ni bývalo nezbytné, a je prostě šťastná. Ano, občas se vyděsí obrovské odpovědnosti, kterou přijala, ale po většinu času je z ní spokojená máma.
Sophie váhá jedině nad tím, jestli má do svého života přijmout i Louise. K tomu, aby se stala matkou ze dne na den, ji donutily okolnosti. Ale založit ze dne na den rodinu, to už je otázka volby. A Sophie váhá: miloval by ji Louis i za jiných okolností? Nevidí v ní jen jakousi náplast za zemřelou ženu? A dokáže ona sama žít s vědomím, že její případné partnerské štěstí stojí na smrti kamarádky? Spousta otázek, na které Sophie hledá odpovědi... Bude je umět nalézt?


Polibek krve – J. R. Ward
nakladatel: Baronet
Young Adult
1. díl série Odkaz černé dýky

Paradise, dcera králova prvního rádce, se chce osvobodit od života aristokratky plného nejrůznějších omezení. Její strategie? Nastoupit do programu ve výcvikovém centru Bratrstva černé dýky a naučit se bojovat za sebe, myslet za sebe, být sama sebou. Plán je to dobrý, ale pak se všechno pokazí. Výuka je nečekaně náročná, ostatní účastníci kurzu působí spíš jako nepřátelé než jako spojenci a je víc než jasné, že velící bratr Butch O’Neal alias Dhestroyer má sám se sebou plné ruce práce.
A k dovršení všeho se Paradise zamiluje do spolužáka Craega, obyčejného a prostého občana, jakého by si pro ni její otec rozhodně nepřál – ale ona má oči jen pro něj. Celý program navíc ohrozí násilný zločin a to spolu se sílící erotickou přitažlivostí představuje pro Paradise zkoušku, jakou nikdy nepředvídala – a tak se musí ptát, zda je dost silná, aby obstála v boji i mimo něj.


Relikvie – Lincoln Child, Douglas Preston
nakladatel: BB/art
dobrodružství, thrillery
1. díl série Pendergast – 2. vydání

Expedice v Amazonské džungli pátrá po tajemném kmeni Kothogů. Nalezne chatrč s kultovními předměty kmene, mezi nimiž je dokonale propracovaná soška podivné bytosti. Tuto sošku vedoucí výpravy Whittlesey z chatrče uloupí, zabalí a pošle do Muzea dějin přírody v New Yorku. Celá expedice ale skončí tragicky, někteří členové se ztratí v džungli, ostatní zahynou při leteckém neštěstí. Z celé výpravy zbylo pouze několik beden nálezů, které se dostanou do muzea a skončí v depozitáři. O pět let později se v Muzeu připravuje velkolepá výstava o přírodním náboženství. Má za úkol přilákat co nejvíce návštěvníků, proto je většina exponátů do expozice umístěna až na poslední chvíli. Těsně před zahájením výstavy dojde ale v muzeu k sérii záhadných vražd. Jejich oběti jsou zohaveny, chybí jim podvěsek mozkový. Záhadě se snaží přijít na kloub skupina vědců v čele s doktorem Frockem a jeho asistenty Margo Greenovou a Gregem Kawakitou, a také policisté vedení podporučíkem D’Agostou a agentem FBI Pendergastem. Postupně vychází najevo, že vraždy má na svědomí bytost Mbwun, což je právě ona bytost, jejíž sošku před léty ukořistil pro muzeum na své výpravě Whittlesey. Když nenašla tato bytost ve své domovině žádný přirozený zdroj potravy, který představovaly listy jedné tropické rostliny, vydala se za jejich jediným známým zdrojem – za bednami s nálezy, které byly zabaleny právě do listů této rostliny. Lidský podvěsek mozkový byl jedinou adekvátní náhradou látky, kterou Mbwun z rostlin čerpal.

Relikviář – Lincoln Child, Douglas Preston
nakladatel: BB/art
dobrodružství, thrillery
2. díl série Pendergast – 2. vydání

Bytost Mbwun stále útočí.
Kniha navazuje na román Relikvie. Děj se odehrává o osmnáct měsíců později v New Yorku. Znovu se objevují záhadné vraždy. Způsob provedení připomene všem, kdo se zúčastnili boje s Mbwunem, události v Muzeu dějin přírody. Tentokrát se ale oběťmi vražd stávají bezdomovci žijící v opuštěných tunelech newyorské podzemní dráhy. Do pátrání po Mbwunovi se pouští známý tým - agent Pendergast, podporučík D'Agosta, doktor Frock a doktorka Margo Greenová. Pro záchranu New Yorku musí zatopit podzemí z jezera v Central Parku.

X... graficky nejdramatičtější písmeno – Sue Graftonová
nakladatel: BB/art
krimi, detektivky

X: Římská desítka. Neznámé množství. Škrtanec. Kříž. Nejkratší heslo Websterova slovníku. Symbol odvozený z latiny a řečtiny, běžně používaný ve vědě, lékařství a náboženství… X od Sue Graftonové: Patrně nejtemnější román autorky, drsný, až vám bude mrazit. Vystupuje v něm postava bezcitného sériového vraha, který po sobě nezanechává žádné stopy. Graftonová opět porušuje pravidla žánru a opět se vydává novými cestami – a neváhá sociopata rychle identifikovat. Otázkou zůstává, zda se Kinsey jeho totožnost podaří prokázat dřív, než se stane jeho další obětí.


Poirot: Zavřená truhla – Sophie Hannah
nakladatel: Knižní klub
detektivky
série Hercule Poirot

Hercule Poirot, jedinečná postava světové detektivní scény, jež v roce 2016 oslaví sto let od okamžiku svého zrodu, se po úspěchu Vražd s monogramem vrací s novým případem z pera Sophie Hannah.
„To, co vám hodlám sdělit, bude pro vás šok…“ Těmito slovy uvítá lady Athelinda Playfordová – slavná spisovatelka dětské literatury – svého právníka, který se stará o její závěť. Zatímco se hosté sjíždějí na její sídlo Clonakilty, lady Playfordová se rozhodne u slavnostní večeře oznámit, že hodlá vydědit oba své potomky a veškeré jmění odkázat osobě, které zbývá jen několik týdnů života…
Na sešlost pozvala lady Playfordová i dva muže, s nimiž se nikdy nesetkala – slavného belgického detektiva Hercula Poirota a jeho přítele, inspektora Edwarda Catchpoola ze Scotland Yardu. Ani jeden z nich netuší, proč jsou tu… až Poirot začne mít podezření, že hostitelka očekává vražedný útok. Proč je ovšem potom tak odhodlaná provokovat kohokoli, pokud předpokládá, že je přítomen někdo, kdo se chystá zabít?
Jakkoli se tomu Poirot snaží zabránit, zločin je nakonec spáchán…


Služba – Paměti ministra obrany ve válce – Robert. M. Gates
nakladatel: Host
biografie, osudy

Otevřený a nesmlouvavý pohled do zákulisí amerického vojenského angažmá v Iráku a Afghánistánu.
Když Robert M. Gates obdržel telefonát z Bílého domu, měl za to, že už svět washingtonské vrcholné politiky jednou provždy opustil: poté, co pracoval více než čtvrtstoletí pro šest prezidentů nejprve v CIA a pak i v Národní bezpečnostní radě, našel konečně klid a spokojenost coby prezident texaské A&M University. Když byl však vyzván, aby pomohl národu sužovanému dvěma válkami i vojákům vzdorujícím nepřátelům na bitevním poli, jeho odpověď se řídila tím, co v dané chvíli pokládal za svou povinnost.
Ve svých pamětech se Gates detailně zabývá peripetiemi amerického vojenského působení v Iráku a Afghánistánu, během něhož dohlížel na kontroverzní posilování americké vojenské přítomnosti v obou zemích. Obšírně komentuje rovněž dění v Sýrii, Íránu, Izraeli či v Severní Koreji a seznamuje čtenáře s podrobnostmi zákulisních jednání s Georgem
W. Bushem, Dickem Cheneym, Condoleezzou Riceovou, Barackem Obamou a dalšími osobnostmi světové politiky.
Gates byl jediným ministrem obrany, který sloužil republikánskému i demokratickému prezidentovi. Ve svých pamětech nemilosrdně účtuje se svým působením ve funkci.


Byla jsem tu – Gayle Formanová
nakladatel: YOLI
romantika

Cody a Meg spolu vyrůstaly téměř jako sestry. Byly nejlepší kamarádky, věděly o sobě všechno… nebo si to Cody alespoň myslela. Megan je totiž mrtvá. Spáchala sebevraždu. 
Zdrcené Cody zůstane jen hluboký smutek a plno nezodpovězených otázek, protože nemá nejmenší ponětí, co se muselo dít, aby to Meg donutilo k tak tragickému, definitivnímu činu. A co víc – jak je možné, že ona sama neměla nejmenší tušení, co kamarádka prožívá? Pouští se tedy do složitého rozplétání motivů, které Meg k sebevraždě přiměly. Postupně vycházejí najevo nové skutečnosti, s nimi se však vynořují i další otázky. Kdyby Meg věděla, jak její sebevražda zasáhne rodinu, spáchala by ji? A může vůbec člověk v tak bolestném stavu, kdy mu možnost, že si vezme život, připadá jako jediné řešení, pochopit následky svého činu?


Dokonalé ticho – Rosamund Luptonová
nakladatel: Ikar
thriller

24. listopadu se Angličanka Yasmin s desetiletou dcerou Ruby vydají na cestu přes severní Aljašku. Pátrají po Rubyině otci Mattovi, který se při katastrofálním požáru inuitské vesnice ztratil v polární divočině. S každou další mrazivou mílí se hrouží stále hlouběji do nekonečné polární noci. A Ruby, která je od narození úplně hluchá, musí čelit temnotě, v níž se nemůže dát vést ani zrakem. Nehodlá milovaného otce opustit za žádnou cenu. Avšak zima je svírá v ledových spárech stále pevněji… a kdosi je ve tmě sleduje.


„Rosamund Luptonová ve vrcholné formě!“ Daily Mail
„Elegantní, ledově jedinečný thriller – nic podobného už letos číst nebudete.“ The Observer

Lovec čarodějnic – Sam Thomas
nakladatel: Moba
historické romány

Do Yorku dorazila zima a s ní i hrozba čarodějnictví. Místní ženy a děti kosí tajemná nemoc a porodní bába Bridget Hodgsonová se proti své vůli nechá zatáhnout do honu na čarodějnice, který rozpoutají puritánští představitelé města, aby domnělého nadpřirozeného viníka veškerých nepříjemností dopadli. Hon se nezastaví před nikým a ničím. V hledáčku lovců se brzy ocitne i samotná Bridget, která se pokouší jejich fanatické běsnění umírnit. Navíc, ne všechna úmrtí, k nimž tou dobou v Yorku dochází, má na svědomí pouze nemoc. Podaří se Bridget a její pomocnici Martě vyváznout a odhalit vraha?

Nezlomná – Lesley Pearse
nakladatel: Moba
román pro ženy
2. díl série Belle

Belle Reillyové je teprve dvacet let, přesto toho má už mnoho za sebou - únos, znásilnění, prodej do nevěstince. Ačkoli se musela stát prostitutkou, nenechala se zlomit a nakonec se jí podařilo vrátit zpátky domů. Provdala se a uskutečnila svůj dávný sen - otevřela si dámské kloboučnictví. Jednoho dne však do obchodu vkročí Etienne, muž, který jí před lety zachránil život. Setkání v obou rozvíří city, jež měly zůstat zapomenuty. Belle však čekají další útrapy a zkoušky...


Jáchymovští démoni – Vlastimil Vondruška
nakladatel: Moba
historická krimi
10. díl série Letopisy královské komory

Mladý rytíř Jiří Adam z Dobronína se stane písařem Královské komory a jeho úkolem je dohlížet na pořádek v Údolí svatého Jáchyma, kde se podařilo nalézt stříbro. Do nové osady se stahují horníci z druhé strany hor a s nimi přicházejí lidé, kteří tu hledají obživu, někteří ovšem ne vždy čestnou. Krátce po příjezdu mladého Jiřího Adama dojde k vraždě šenkýře Margolda. Zdá se, že jde o banální zločin, jenže svědci hovoří o dvou démonech. Vyjde najevo, že obdobná
vražda se stala před dvěma dny, kdy zemřel řeznický mistr. A aby toho nebylo málo, později dojde k další vraždě.


Návrat – Kathryn Taylor
nakladatel: Moba
společenský román
3. díl série Panství Daringham Hall

Může to Benovi skutečně udělat? Kate ví, že se její láska vrátila na Daringham Hall jen kvůli ní. Den za dnem však musí přihlížet, jak se veškeré Benovy pokusy o záchranu statku a panského domu míjejí úspěchem. Nadto se ještě začne šířit podezření, že Ben sám zpečetil konec všech nadějí svou příliš riskantní obchodní strategií. Je z toho pochopitelně zdrcený a Kate, která to nedokáže snášet, se v zoufalství rozhodne nechat ho jít…

Tajemství Anny z Lampersdorfu – Naďa Horáková
nakladatel: Moba
historický román

Anna z Lampersdorfu sní svůj věčný sen již několik staletí, ukrytá v hrobce kdesi na Hodonínsku. Říká se, že ten, kdo ji nalezne, získá nesmírné bohatství. Příběh lásky a intrik s nádechem tajemna, vystavěný na pověstech, religiozitě a historii Slovácka, začíná na troskách Velké Moravy, pokračuje ve 13. století a završuje se v současnosti. Ukazuje, že lidské charaktery se za celá staletí příliš nezměnily a že i moderní člověk by měl být pokorný...

Vor v zákoně – Vítězslav Jareš
nakladatel: Moba
thriller, krimi

V Praze se schyluje k válce mezi znepřátelenými skupinami ruskojazyčné mafie. Důstojník kapitán Karel Krol z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu přitom přijde o kolegu a dlouholetého kamaráda. Aby dosáhl odplaty, musí vzít spravedlnost do vlastních rukou a uchýlit se k nelegálním metodám. Nezbývá moc času, jelikož soudce propustil viníka, šéfa ruské mafie – „vora v zákoně“ – a ten se chystá utéct za hranice. Vír nelítostného vyřizování účtů mezi gangy může všechny ohrozit.

Zrádná frankovka – Věra Fojtová
nakladatel: Moba
krimi, detektivky
5. díl série Vinařská krimi

Kapitán Otakar Kuba odchází do ústraní a uzavírá se před světem. Svou sebelítost a smutek z rozpadu vztahu by dále utápěl ve víně, kdyby jej nepřišla jistá mladá žena požádat o pomoc při hledání zmizelé kamarádky. V téže době nalezne místní pejskař v ruinách mezi vinnými sklepy mrtvou ženu. Rozbíhá se spletité vyšetřování, do kterého se zaplete i Kuba. Postupně se odhalují skutečnosti, které měly zůstat utajeny...

Vysoké hry inspektora Rádla – Marek Skřipský
nakladatel: Moba
krimi, detektivky

Doba zrychluje, nabírá obrátky, které ženou Československo i Evropu do nebezpečných časů. Druhá polovina třicátých let se nese ve znamení překonání hospodářské krize, dynamického rozvoje a pokroku v mnoha oblastech. Vrchní inspektor Jan Rádl ze Zpravodajské ústředny ale zná i její odvrácenou tvář. Do pohybu se dávají síly, kterým bude muset čelit se stávajícími i novými kolegy. Kolbiště je stále užší a užší a karty jsou možná rozdány tak, že ani sebevětší úspěch na tajné frontě katastrofu stejně neodvrátí. Je třeba připravit se na zlé roky…

Všechny ženy ve mně – Veronika Hájková
nakladatel: Ikar
česká současná literatura

Do mě, do vás, do vašich matek, sester, kamarádek, sokyň… Kolik žen se vejde do jedné obyčejné, zdánlivě bezbranné a upracované ženské? Armáda. Jsou v nás jich mraky. Matky, přítelkyně, nevděčné dcery, věrné manželky, dcery vděčné a pečující, manželky nevěrné a zákeřné. To není nic nového. Ale jsou v nás i malé holky, puberťačky, na které naše tělo nikdy nezapomene, umělkyně, vědmy a čarodějnice, pečovatelky a kolegyně, ženy roztoužené i bojovné, skály lámající… 
Všechny tyto ženy tu vyprávějí příběhy, některé trochu ulítlé, ale o to více ze života. Jedna přidá zkušenost, druhá touhu, třetí fantazii a čtvrtá sen. Všechny ženy ve mně jsou kamarádky a jsou i v každé z vás.


Naverbovaná – Valérie de Boisrolin
nakladatel: Ikar
biografie, osudy

Svědectví matky, jejíž dcera jako nezletilá konvertovala k islámu a utekla do Sýrie. Jak dojde k tomu, že dívka vyrůstající ve spořádané středostavovské rodině, obklopená láskyplným prostředím a výborná studentka dobré soukromé školy, se nechá pobláznit militantním islamistou, přestoupí na jeho víru a odejde do země, kde panují primitivní podmínky? Přesně to se stalo matce nezletilé dívky. Když její dcera uteče z domova, snaží se matka všemi dostupnými prostředky včetně pomoci Interpolu dostat dceru nazpět. Po dvou letech marné snahy dívku přesvědčit, aby se vrátila domů, a neúspěšných pokusech alespoň se s ní sejít na neutrální půdě v Turecku, se matka smíří s tím, že ani ji, ani vnuka už nikdy neuvidí. Rozhodne se alespoň celou anabázi zveřejnit, aby varovala další rodiče.

Jednou tě najdu – Carrie Elksová
nakladatel: Ikar
romantika

Je rok 1999. Na exkluzivním večírku na oslavu nového milénia se letmo seznámí Hanna a Richard; ona je sebejistá, spontánní Angličanka, on je bohatý, povinnostmi svázaný Američan. Pocházejí z jiných světů a nemají společného zhola nic – tedy až na elektrizující vzájemnou přitažlivost. S novým rokem pro ně začíná i nová romance. Ani jeden z nich však není schopen předvídat, že to, co začalo jako flirt, se promění v turbulentní vztah, který jim zlomí srdce víckrát než dovedou spočítat. V průběhu dalších patnácti let sledujeme jejich štěstí i odloučení, odpuštění i bolest. Carrie Elksová napsala romanci vpravdě moderní: o lásce, která nikdy není samozřejmá a kdy překážky a nástrahy společného života je častokrát snazší obejít, než jim čelit. Ale to má vždycky své důsledky…

Vypravěč: Vlastní životopis – Frederick Forsyth
nakladatel: Knižní klub
biografie, životopisy

"Během svého života jsem těsně unikl hněvu obchodníka se zbraněmi v Hamburku, za občanské války v Nigérii na mě střílel MiG a ocitl jsem se uprostřed krvavého převratu v Guineji-Bissau. Zatkla mě Stasi, postarali se o mě Izraelci, IRA mě přiměla ke spěšnému přesunu z Irska do Anglie a jistá přitažlivá agentka československé tajné policie - její počínání bylo zkrátka trochu intimnější. A to je jenom začátek," říká Frederick Forsyth, světoznámý autor špionážních románů, který proslul především legendárním Dnem pro Šakala, o knize, jejímž je autorem i hlavním hrdinou. A dodává: "Tohle všechno jsem zažil na vlastní kůži. Přesto jako bych celou dobu stál stranou."

Tmavé stěny Willardu – Ellen Marie Wisemanová
nakladatel: Ikar
společenský román

Izzy je sedmnáct a je poloviční sirotek. Žije u pěstounů a okolnosti smrti jejího otce jsou víc než tragické. Nešťastná dívka najde vítané vytržení, když v místním zrušeném psychiatrickém sanatoriu najde starý deník. Objeví v něm okno do své vlastní minulosti. – Claře Cartwrightové bylo v roce 1929 právě osmnáct let. Zmítá se mezi autoritativními rodiči a láskou k italskému přistěhovalci. Když odmítne vnuceného ženicha, nechá ji otec zavřít do soukromého útulku pro duševně choré… I když se Izzy musí porvat s potížemi spjatými s novým životním začátkem, Clařin příběh ji stále poutá k dávné minulosti. Pokud Clara opravdu nebyla duševně nemocná, může to nějak objasnit i Izzyino trauma? Pátrání po Clařině osudu přiměje Izzy přehodnotit vlastní životní rozhodnutí – s šokujícími důsledky.

Bílá hvězda – Iny Lorentzová
nakladatel: Ikar
historický román
2. díl série Americká sága

VELKÁ VYSTĚHOVALECKÁ SÁGA POKRAČUJE!
Amerika v 19. století. 
Giselu a Waltra zavál osud na jejich útěku z Německa do mexické provincie Texas.
Gisela čeká jejich prvního potomka a Walter se spřátelí s obávanými Komanči. 
Když Gisela přivede na svět syna, Walter koupí od Komančů mladou Nizhoni jako kojnou pro malého Josefa. Indiánka Nizhoni má z Waltra strach, ale s Giselou ji záhy spojí hluboké přátelství.
Diktátor Santa Anna zavleče texaské osadníky do zničující války. V těžkých dobách bude Nizhoni pro rodinu pravým požehnáním...

Pokračování 1. dílu trilogie Zlatý břeh.


A co to má co dělat se mnou? Zločin v březnu 1945. Příběh mojí rodiny – Batthyany Sacha
nakladatel: Host
rodinná sága

Novinář Sacha Batthyany, potomek maďarského šlechtického rodu, zjistí, že jeho prateta byla zapletena do zrůdného nacistického zločinu.
V březnu roku 1945 hraběnka Margit Thyssen­-Batthyanyová uspořádala večírek v rakouském městečku Rechnitz. Okolo půlnoci část hostů opustila zámek a zastřelila sto osmdesát Židů, kteří zde vykonávali otrockou práci. Co se tehdy přesně stalo, je dodnes zahaleno tajemstvím. Margit po zbytek života mlčela, těla obětí nebyla nikdy nalezena a očití svědci záhadně zemřeli.
Při rozplétání zločinu narazí Sacha na dávná rodinná traumata. Pátrání po rodinné historii ho zavede do předválečného Maďarska, poválečného Rakouska a současného Švýcarska, do sibiřských gulagů, do jihoamerického obýváku ženy, která přežila Osvětim — a také na gauč psychoanalytika kouřícího dýmku. Na své cestě odhalí tajemství, které změní jeho pohled na rodinu i na sebe samého. Definují předchozí generace náš život? Jsme my všichni „děti války“? Je holokaust dávnou historií? Kniha Sachy Batthyanyho je psychologickým portrétem současné generace a neobvyklou rodinnou kronikou, která na příbězích dvou rodin zpřítomňuje dějiny střední Evropy.


Vdova – Fiona Barton
nakladatel: Domino
thriller

Temný psychologický thriller pro čtenáře, které uhranula Zmizelá nebo Dívka ve vlaku.
Jeho tvář byla všeobecně známá z titulních stránek novin: opovrhované monstrum, které podle všeobecného mínění spáchalo hrůzný zločin. Nebyl však za něj nikdy odsouzen. A Jean Taylorová byla ženou toho monstra.
Většinu svého života strávila v roli dokonalé manželky. Neochvějně stála po boku svému muži i poté, co byl obviněn z vraždy dítěte, přestože kvůli tomu musela snášet zlostné pohledy, přišla o přátele i o práci. Teď je ale její muž mrtvý a lidé chtějí vědět, jaké to bylo, žít po jeho boku. Co se vlastně tenkrát stalo. Jean může konečně vyzradit všechna tajemství.
Pravda – to je to, co po ní všichni chtějí. Zajímá se o ni novinářka, pro kterou je exkluzivní rozhovor s ženou pedofilního vraha vrcholem kariéry. A ještě intenzivněji se snaží pravdu odhalit inspektor Sparkes, pro něhož je tento případ letitou noční můrou. Policajtský instinkt mu napovídá, že se Jeanina maska mlčenlivosti bortí, že se brzy stane něco zásadního...


Já jsem smrt – Chris Carter
nakladatel: BB/art
thriller
7. díl série Robert Hunter

…budete koukat, co se všechno stane
Ve svém sedmém příběhu se detektiv Robert Hunter opět setkává se svým parťákem Carlosem Garciou nad případem dvacetileté ženy, jejíž mrtvola je nalezena v bizarní pozici na trávníku poblíž losangeleského letiště. Pitva prokáže, že oběť byla mučena a usmrcena mimořádně trýznivým a vynalézavým způsobem - a také se objeví vzkaz, který vrah v jejím těle zanechal. Takřka hned se najde i další tělo a Hunter se pouští do boje s časem, aby dostihl a zneškodnil netvora, jehož minulost skrývá temné tajemství - predátora, který má jedinou neukojitelnou touhu: zabíjet.

Manželství naslepo –Kateřina Chaberová
nakladatel: Kateřina Chaberová
společenský román
2. díl série Manželství

Uběhlo pár týdnů, než si přes veškeré peripetie, které jejich začátky provázely, dokázali Gabrielle s Cameronem navzájem říci, co k sobě cítí. Pak přišla nehoda a ve vteřině se vše změnilo.
Od okamžiku, kdy se Gabrielle Fullerová probouzí v nemocnici, začínají se na ni valit problémy ze všech stran. Jejího budoucího manžela čeká po úrazu hlavy operace, jejíž výsledek je nejistý. Naneštěstí se záhy ukazuje, že v důsledku prodělaného úrazu u Camerona došlo k retrográdní amnézii. Pan Dokonalý si na svou vyvolenou nevzpomíná. Oba se snaží s nastalou situací poprat, ale není to snadné. Když se pak těsně před plánovanou svatbou objevují na scéně bývalá milenka s dítětem, zákeřný nevlastní bratr Parker a v neposlední řadě Gabriellin povedený otec, začíná být jasné, že nic nepůjde hladce a podle plánu…

Oběšení psi – Jens Henrik Jensen
nakladatel: Omega
thriller

Niels Oxen, bývalý příslušník dánské armády, nositel nejvyššího vyznamenání, je nyní bezdomovec žijící v severozápadní části Kodani. Válečný veterán sbírá vratné láhve a žije z odpadků ze supermarketů.
V naději, že přemůže své vnitřní démony, míří bývalý člen speciálních jednotek na sever, na Jutský poloostrov, kde si zřídí tábor v lese a vede prostý život. Ale ten se brzy změní v noční můru.
Po noční návštěvě středověkého hradu na okraji lesa se stane podezřelým z vraždy jeho majitele, bývalého velvyslance a zakladatele vlivné výzkumné skupiny.
Dánská policie a zpravodajská služba přijedou nápadně brzy a dřív než má Niels čas cokoli udělat, jsou on a neortodoxní agentka Margrethe Franck zataženi do vyšetřování série záhadných vražd, které spojuje jeden prvek: oběšení psi.

Oběšení psi vyšli v Dánsku v roce 2012, dočkali se výborné kritiky a bylo prodáno více než 20.000 kusů.

Nikomu ani slovo – Harlan Coben
nakladatel: Knižní klub – 2. vydání
thriller

„Harlan Coben je novodobý mistr příběhů, které okamžitě zaujmou a jsou plné nečekaných zvratů.“ – Dan Brown 
Davida Becka ta ztráta naprosto zdrtila. A od chvíle, kdy k ní před osmi lety došlo, prožívá znovu den co den hrůzu, která se stala. Třpytící se jezero. Bledý svit měsíce. Pronikavé výkřiky. Noc, kdy jeho žena Elizabeth zmizela. Poslední noc, kdy ji viděl živou…
David se uzavřel, žije jen pro svou práci pediatra. Každý ho nabádá, že je čas překonat minulost. David se tomu brání, navíc ho tíží temná událost, ke které se nikdy nikomu nepřiznal. A pak začne dostávat e-maily, v nichž kdosi zmiňuje to, o čem věděl jen on a Elizabeth. A taky varování: Nikomu ani slovo. David poslechne. Je ochoten se všeho vzdát, opustit ty, kterým věřil, a vydat se za záhadnou osobou, jejíž zprávy mu poskytují zoufalou naději. Zároveň je tu však někdo, kdo chce za každou cenu odhalit Davidovo tajemství…


A to bude pro dnešní článek všechno, zítra budeme pokračovat v krasojízdě. Opět tady áchám, kolik titulů samozřejmě nutně potřebuji :) A co vy? Jste na tom stejně?

Mějte se krásně a čtěte :)

Ahoj Šárka ♥

11 komentářů:

  1. Tentokrát ani ne :) Jsem docela zvědavá na Tmavé stěny Willardu a nového Cobena :) A samozřejmě na zítřek =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já pár favoritů mám, třeba právě Luptonovou :))) a určitě další knihu od Lesley Pearse a Chrise Cartera a Vdova je taky lákavá. Jenže lákavé jsou i Tmavé stěny Willardu :))) No, seznam se mi rozroste :) Ale myslím, že zůstane jen u toho seznamu, protože po dovolené bude velký vítr v peněžence. Ten je už teď :))

      Vymazat
  2. Chris Carter! To je moc dobrý tip pro čtení. A ostatní taky, teď už je třeba mít je buď po ruce v knihovně nebo mít po ruce penízky do knihkupectví :D :)
    http://podmrakem.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cartera taky můžu, chci si nasyslit všechny jeho knížky :)

      Vymazat
  3. Jen faktická poznámka: u Dokonalého ticha máš jako autorku uvedenou Rosamunde Pilcherovou, což je, pokud je mi známo, autorka těch největších slaďáků ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, díky za upozornění. Samozřejmě má být Luptonová :)))

      Vymazat
  4. tak to vypadá, že v září ušetřím, zatím tam není nic, po čem bych vyloženě toužila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já adepty mám, ale vidím to tak až na vánoční nadílku :))

      Vymazat
  5. Z téhle části na 100% plánuji Polibek krve+ Dokonalé ticho :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dokonalé ticho by mi mělo dorazit z Martinusu, tak se moc těším :)

      Vymazat

  6. pozdrav
     Nabízíme osobní půjčky a investice, aby vyhovoval vašim potřebám a požadavkům, jsme také poskytovat služby zajištěné úvěry a nezajištěné konsolidaci dluhu, nečekané výdaje, nebo domácí potřeby obchod, projekty a další. Naše služby jsou levné a dostupné s roční sazbou ve výši 3%.
    My Vám zašleme další informace, jakmile obdržíme vaši žádost o úvěr. Kontaktujte mě e-mailem:fortinaline222@gmail.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥