úterý 16. srpna 2016

Můj knižní tip #32


Všechny vás moc zdravím :)

... a přináším nový knižní tip. Dnes nepoteče krev, nebudete se bát. Román napsala autorka, která je známá především knihou Poselství růží. Hádáte dobře, jde o Leilu Meacham a představím vám knihu Dlouhé stíny.



Anotace:
Když se osiřelá Cathy Bensonová v jedenácti letech musí přestěhovat ze svého privilegovaného domova v Kalifornii do městečka Kersey v texaském Panhandle, má pocit, že se ocitá v málem nekulturní pustině. V prostředí, kde jasně vládne americký fotbal, si ji však rychle vezmou pod svá křídla dvě vycházející fotbalové hvězdy – její obdivovaní spolužáci John Caldwell a Trey Don Hall. A Cathy s nimi navazuje přátelství nezvratně směřující k milostnému trojúhelníku, který pak určí běh dalšího života každého z nich...

Dojemný a napínavý román sleduje tři přátele v letech jejich dospívání i studií. Přichází čas zrání, v jehož závěru je několik tragických událostí hluboce poznamená a roztrhne od sebe. Stáváme se svědky jejich nových profesních kariér, osobních úspěchů i porážek a dramatický vývoj směřuje ke chvíli, kdy se ve svých čtyřiceti letech znovu shledávají.

Autorka vypráví jejich příběh se svým charakteristickým smyslem pro zásadní okamžiky vytváří nezapomenutelné postavy a dějovou linii protíná nečekanými zvraty. Nezbývá proto než dychtivě obracet stránku za stránkou až do konce tohoto podivuhodného příběhu.




Dlouhé stíny vyšly u nakladatelství Knižní klub v roce 2013 a mají 400 stran. Kniha má překrásnou obálku, stejně jako Poselství růží a Sen o Somersetu od autorky.

Mám doma všechny autorčiny knihy, ale zatím jsem se k nim pochopitelně nedostala. A co vy? Znáte Leilu Meacham a Dlouhé stíny? Nebo další autorčiny knihy? Určitě mi napište a podělte se se mnou o své dojmy z četby.

Mějte se krásně a užívejte posledních prázdninových dnů :)

Vaše Šárka ♥



18 komentářů:

  1. Tuhle jsem četla, i Sen o Somersetu a Poselství růží. Ale tahle byla nejlepší!

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky, ale ta kniha je tak fotogenická, že snad ani nemůže mít ošklivé obrázky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, obálky knih této autorky jsou úchvatné :)

      Vymazat
  3. Jéé, tady si někdo hraje s fotkami :-D To chci taky :-P

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Sarko, moc pekne fotecky :-)Ta obalka je kouzelna :-)Na Poselstvi ruzi uz si brousim zuby delsi dobu:-)Mej se krasne:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, děkuji :) Obálka je opravdu krásná, taky se moc těším na všechny knihy od autorky :)

      Vymazat
  5. Všechny knížky z této série vypadají moc hezky! Já mám doma zatím Poselství růží a pokud se mi knížka bude líbit (což věřím, že bude), koupím si i zbylé díly :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je koupila všechny tři loni někde za dobrou cenu, tuším akce na Arara. Taky věřím, že se mi budou líbit :)

      Vymazat
  6. Ach ty fotky!! Prosím tě, čím fotíš? :)
    Jinak kniha vypadá vážně skvěle. Již napsáno v knihách :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katy, jen běžným kompaktem Olympus. Trošku upravím v Zoneru, když není fotka ostrá a já mám ráda výrazné, takže ještě trochu kontrast a to je vše. Jednou si chci koupit zrcadlovku, ale zatím je to jen přání :)

      Vymazat
  7. Knihu jsem nečetla, ale hodně mě zaujala. A ty fotky se vám opravdu moc povedly :)

    OdpovědětVymazat
  8. Super tip! :)
    Knihu i autorku znám, ale (zatím) žádnou její knihu nemám :) Nejradši bych si od ní přečetla Poselství růží, tak snad se ke knize jednou dostanu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě dostaneš, rozhodně tě zlákají nejen anotace, ale i krásné obálky :)

      Vymazat
  9. Sari, ja mam celou serii pujcenou z knihovny uz mesic :D a porad jsem se k tomu nedostala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky ještě nevím, kdy se k ní dostanu a též mám doma od autorky všechny tři. Toto je tedy samostatná kniha, k Poselství růží se neváže :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥