čtvrtek 29. září 2016

Knižní novinky – říjen 2016 – část 1.

Přeji vám všem krásný den :)

Blíží se opět konec měsíce a já vám nesu článek s knižními novinkami na měsíc další. Tentokrát na říjen. 

Slepí ptáci – Ursula Poznanski
nakladatel: Knižní klub
thriller

Dva mrtví v salcburském kempu. Ona uškrcená, on zastřelený. Že by čin zhrzeného milence?
Zdá se ale, že ti dva neměli vzájemné kontakty. Nebo je první dojem mylný?
Salcburské duo vyšetřovatelů Beatrice Kasparyová a Florin Wenninger sleduje stopy, které mrtví zanechali na internetu. Najde je na facebooku, kde oba byli členy skupiny, kde se publikují básně plné temných poselství o strachu a smrti. A pak zemře další z milovnic poezie…


Dcery světla a temnoty – Démon stínů – Lenka Dostálová
nakladatel: Fragment
Young Adult, fantasy

Lea a Sára jsou sestry – dvojčata. Celý život táhly za jeden provaz a nikdy by je nenapadlo, že jejich pouto dokáže někdo přetrhnout. Když se Sára dozví, že má čarodějnické schopnosti a že je součástí magického světa, o jehož existenci neměla dosud potuchy, rozhodne se, že před ním svoji sestru uchrání. Pod vedením svého nového učitele, strážce Lukáše, se začne učit používat kouzelnou moc. Dřív, než své nadání ovládne dokonale, však zasáhne zlo. Její sestru napadnou démoni a dívky jsou vtaženy do víru boje mezi světlem a temnotou. Do světa plného stínů, tajemství a zla, ze kterého nikdo nedokáže odejít bez šrámů na duši…


Chrám divů – Leslie Parry
nakladatel: Odeon
román

New York, LP 1895. Chrám divů je název cirkusu nebo možná spíš freak show vedené ráznou Friendship Churchovou. Příběh, vyprávěný z několika perspektiv, je neuvěřitelnou exkurzí do života prapodivných existencí – nešťastníků, chodících reklam na to, co všechno je člověk schopen přežít. Autorka jedinečným stylem zachycuje, jak je krása, ošklivost, dokonalost a nedokonalost skutečně v oku toho, kdo se dívá.



Řeka času – Beverly Swerlingová
nakladatel: BB/art
společenský román

„…čas je řeka se zákruty…“
Strhující mysteriózní román, v němž se dramaticky proplétají dvě dějové linie: osudy hříšného mnicha a tajného žida z bouřlivých časů tudorovské Anglie s příběhem americké historičky Annie, která v Londýně pro židovský nadační fond hledá drahocenné starověké rituální předměty. Bývalá alkoholička v tom vidí životní šanci. Třebaže ji v bytě děsí přízrak - mnich - a hrozí jí neznámé nebezpečí, pátrání nevzdává a naděje na úspěch ještě vzroste, když jí začne pomáhat oblíbený moderátor televizní show, jenž jako by mnichovi z oka vypadl.


Ledová bariéra – Lincoln Child, Douglas Preston
nakladatel: BB/art, 2. vydání
thriller

V objetí antarktické zimy
Na opuštěném ostrově na jižním pobřeží Chile byl objeven obrovský meteorit, největší, jaký kdy byl nalezen. Odpočíval v zemi miliony let. Podnikatel a miliardář Palmer Lloyd se rozhodne, že se stane ústředním exponátem v jeho novém muzeu. Znamená to dopravit do New Yorku nejtěžší předmět, kterým kdy lidstvo pohnulo. Za pomoci Lloydových peněz se zformuje odvážná výprava za meteoritem. V ledovém objetí antarktické zimy se dobrodruzi utkávají s děsivou záhadou původu a povahy meteoritu.


Terror – Dan Simmons
nakladatel: BB/art, 2. vydání
horor

Zatím poslední kniha Dana Simmonse, Terror, je ve všech smyslech toho slova „mrazivý“ horor, vycházející z historických událostí. Simmons jako kulisu svého příběhu použil výpravu sira Franklina, která se roku 1845 vydala hledat tzv. „severozápadní cestu“ a jejíž osud je dodnes zahalen tajemstvím a je předmětem mnoha odborných i laických spekulací. V pestrém kaleidoskopu, proloženém četnými retrospektivními pasážemi, sledujeme osudy námořníků, kteří uvázli v ledové arktické pasti, docházejí jim potraviny, sužují je kurděje i jiné choroby a pronásleduje je tajemný a nelítostný netvor. Výprava se postupně mění v zoufalý boj o přežití.
Kniha je navzdory rozsahu plná nepřetržitého napětí, nesporného vypravěčského umu a dokonale zvládnutých dobových reálií.


Amazonie – James Rollins
nakladatel: BB/art, 2. vydání
thriller

Prastará, nevýslovná hrozba...
Randova vědecká výprava vstoupila do bujné amazonské divočiny a už nikdy se neobjevila. O několik let později se z jednoho z nejnehostinnějších pralesů na světě nečekaně vypotácí její člen – bývalý voják ze Speciálních jednotek. Je na pokraji sil, je vyděšený a zbývá mu pouze několik hodin života. Do džungle kdysi vkročil s jedinou paží… a vrátil se s oběma. Úřady nedovedou tento nevysvětlitelný jev nijak objasnit, a proto vysílají Nathana Randa do neproniknutelného světa plného dosud nevídaných nebezpečí, aby se vydal po stopách svého zmizelého otce…

Válečníci bouře – Bernard Cornwell
nakladatel: BB/art
historický román

Válečníci bouře je devátá kniha Anglosaské kroniky. Uhtred se ocitá v situaci, která nemá snadné řešení. Je nucen rozhodovat se mezi svým rodem a loajalitou k Athelflaed, mezi osobními ambicemi a povinnostmi k saskému světu. Ale ať se rozhodne tak či tak, celou zemí bude znít řinkot zbraní boje mezi vikingy a Sasy.
Syn Alfreda Velikého Edward vládne spolu se svou sestrou Athelflaed Wessexu, Mercii a Východní Anglii. Všude kolem jsou však seveřané, věčně připravení bojovat nejen o dobrou půdu, ale také vylupovat bohatá opatství a podnikat drancířské nájezdy.
Severní Mercii ovládá z pevné bašty opevněného Ceasteru největší saský válečník Uhtred z Bebbanburgu. Nápor seveřanů však sílí a dochází k tomu, že do Mercie vtrhnou z Irska Norové, vedení Ragnallem Ivarsonem. Jejich náporu, umocněnému spojením s Northumbrijci, je schopen čelit pouze Uhtred, neboť Edward i Athelflaed se navzdory vzrůstající hrozbě zdráhají vyjít z bezpečí svých pevností. Mohou však Uhtredovi věřit, když jeho dcera je ženou Ivarsonova bratra?
V této těžké situaci je Uhtred nucen rozhodovat se mezi rodinou a loajalitou k Athelflaed, stejně jako mezi osobními ambicemi a povinnostmi k saskému světu. Avšak muž se srdcem válečníka musí i v tomto nelehkém boji obstát.

Perfekcionistky – Sara Shepardová
nakladatel: BB/art
dívky 10+

Perfektní neznamená být slušná...
Pětice dívek má zato, že nemají nic společného... Až jednoho dne zjistí, že všechny svorně nesnášejí bohatého neomaleného kluka jménem Nolan. Každé z nich totiž ublížil. A tak naplánují dokonalou vraždu - hypotetickou vraždu, pochopitelně... Jenže se jednoho rána probudí a zjistí, že se jejich sen stal skutečností. Nolan byl zabit - přesně tím způsobem, jaký vymyslely. Potíž je v tom, že ony v tom prsty nemají. Tak kdo? Dívky se okamžitě stávají hlavními podezřelými. Nezbývá jim, než najít pravého vraha dřív, než jejich dokonalé životy skončí - navždycky.


Špinavá hra – Monika Maratová
nakladatel: Naše vojsko
thriller
3. díl série Petr Teffler

Zaměstnavatel Petra Tefflera, bývalého vojáka speciálních sil, rozehrává důmyslnou špinavou hru. Ač chce Petr zůstat stranou, nedaří se mu to, navíc je požádán, aby pomohl svému bratrovi Tomášovi. Nasazuje pro něj život a pomalu se přibližuje kruté pravdě o zradě. V přímé konfrontací s mužem, který stojí za celou tou špinavou hrou, se ale dozvídá. že všechno je jinak, než se na první pohled zdálo. Přiznáním zlomeného viníka však dramatický boj o život nekončí...


Zločin v holandské nemocnici – Ellery Queen
nakladatel: Naše vojsko
krimi, detektivky

Ellery Queen byl pozván do nemocnice, aby se podíval, jak operuje známý doktor Janney. Pacientka je stará, nesnášenlivá žena, Abigail Doornová, jíž došly peníze na léčeni. Operační sál je přichystán, Ellery čeká na galerii. Čas ubíhá. Doktor je přípraven. Pacientčiny oči jsou však plné hrůzy a její tvář je podivné modrá a nafouklá. Kolem krku má ovinutý drát.


Divoká labuť a jiné příběhy – Michael Cunningham
nakladatel: Baronet
světová současná, příběhy

Otrávené jablko a opičí pracka, která může změnit osud, dívka, jejíž výjimečně dlouhé vlasy způsobí katastrofu; muž s jednou lidskou paží a jedním labutím křídlem a domek hluboko v lesích, postavený z bonbonů a perníku, z vanilkové polevy a svařeného cukru. V knize Divoká labuť a jiné příběhy proměňuje Michael Cunningham lidi a věci ze zemí za sedmero horami a sedmero lesy – mytické postavy našeho dětství, s nimiž jsme zažili tolik úžasu – v okouzlující objevy.
Naše pohádky na dobrou noc, jak je přetvořil jeden z největších vypravěčů své generace a jak je nádherně ilustrovala Yuko Shimizu, ještě nikdy nebyly tak temné, tak zvrácené ani tak pravdivé...


Ukradená nevěsta – Jo Beverly
nakladatel: Baronet
romantika
3. díl série Milenci a dámy

Beth Hawleyová se vydává na zámek lorda Wraybourna, aby pomohla mladé lady Sophii Kyleové s přípravami na svatbu. Okolnosti ji donutí cestovat do cíle společně se dvěma dalšími lidmi – sirem Mariem Fletcherem, jehož kočár se nešťastnou náhodou porouchal, a s neznámou postarší ženou, která upadla po nehodě vozu do bezvědomí.
Mladá nevěsta Sophie by se měla těšit na svatbu, ale má starosti. Připadá jí, že její pohledný snoubenec lord Randal se staví ke sňatku poněkud zdráhavě. Napětí mezi snoubenci se stále zvyšuje a na zámek přicházejí výhružné anonymní dopisy. Zdá se, že budoucí život mladého páru ohrožuje jakési záhadné tajemství ze Sophiiny minulosti, k němuž má možná klíč právě záhadná žena postižená ztrátou paměti. Jak se však blíží den svatby mladého páru, jednotliví hosté zjišťují, že vlastně všichni hrají role v děsivém záhadném dramatu plném intrik a nebezpečí. A právě toto drama odhalí, jak pevná je láska obou snoubenců.


Pršení je super, tati! – Benjamin Brooks-Dutton
nakladatel: Knižní klub
populárně naučná literatura, esoterika, duchovno

Příběh o ztrátě, zármutku a kuráži
Ben je mladý a úspěšný, má roztomilého synka a před sebou zářivou perspektivu. Když jde jednou s manželkou Desreen v Londýně po ulici, náhle ji srazí auto. Jemu se na poslední chvíli podařilo uskočit i s kočárkem. Ve vteřině je z Bena vdovec, který se musí sám postarat o své šokované dítě. Za dva měsíce po ztrátě milované ženy se pustí do psaní blogu. Odmítá konvenční představy o žalu a chce přimět lidi, aby otevřeně hovořili o svých zážitcích. Zakrátko má Život vdovce milion zhlédnutí a rozpoutá debatu o tom, jak vypadá realita ztráty a zármutku…


Nikam – Dalibor Vácha
nakladatel: Knižní klub
česká současná

Konec světa nastal jednoho letního dopoledne. Většina lidí se zhroutila v křečích a na místě zemřela, jiní spáchali sebevraždu, další se proměnili v agresivní násilníky, část se stala otroky záhadných „lovců“... Hrstce přeživších nezbylo nic jiného než utíkat a skrývat se. Aspoň takhle je tomu v Českých Budějovicích, kde se postkatastrofický román Nikam převážně odehrává. Prozaik Dalibor Vácha je laureátem Literární ceny Knižního klubu a autorem tří historických románů.


Padající detektiv – Christoffer Carlsson
nakladatel: Panteon
thriller

Vysoké napětí zaručeno: nový případ Lea Junkera.
Zavražděný sociolog, vyděšený šestiletý svědek a ohrožení násilnickými gangy: nový případ Lea Junkera mu návrat k policii nijak neusnadňuje. Všem musí dokazovat, o čem se dennodenně snaží přesvědčit sám sebe – že je fyzicky i psychicky zase fit a plně práceschopný. Když Leo s kolegou Birckem konečně objevují horkou stopu, je jim případ odebrán a předán švédské tajné službě. Ale to tím víc probouzí Leovu ctižádost a posiluje jeho pocit, že některé důležité detaily tohoto případu by měly být ututlány…
Dechberoucí, sugestivní a výbušný thriller od jednoho z nejlepších švédských autorů thrillerů.


Jednou časně zrána – Virginia Bailyová
nakladatel: Knižní klub
historický román

Šedivé ráno roku 1943. Na římské ulici se dvě mladé ženy na okamžik střetnou pohledem. Chiara se chystá uprchnout z okupovaného města. Ta druhá, které se drží malý chlapec, musela pod namířenými zbraněmi nastoupit na korbu náklaďáku. Ve chvíli, kdy se čas zastaví, Chiara učiní rozhodnutí, které jí navždy změní život… O třicet let později žije Chiara v Římě jako zdánlivě spokojená žena, kterou těší práce překladatelky. Avšak kdesi v pozadí je pořád stín Daniela, toho dítěte z náklaďáku, které zachránila. A když jí zavolá dívka jménem Maria a tvrdí, že je Danielova dcera, Chiaře je jasné, že se musí postavit bolestné minulosti. V nezapomenutelném, dojemném příběhu o lásce se spojuje vzrušující drama s hloubkou emocí.


Laurus – Eugene Vodolazkin
nakladatel: Omega
historický román

Román nás zavede na středověkou Rus, kde v patnáctém století řádila morová rána. Jeho hrdinou je lékař, nebo lépe léčitel, který bylinami a dalšími přírodními produkty zachraňuje životy druhých. Když však během porodu nedokáže zachránit milovanou Ustinu, rozhodne se opustit svou vesnici, změní si jméno a jako poutník se vydá na cestu za vykoupením. Cestuje po Evropě a všude využívá své léčitelské schopnosti. Talent mu umožňuje zachraňovat životy morem nakažených lidí a zacelovat nejrůznější poranění - čím víc se při tom pro druhé obětuje, tím silnější je jeho dar. Když konečně doputuje až do Jeruzaléma, zjišťuje, že nejtěžší úkol jej teprve čeká…


J jako Jestřáb – Helen Macdonald
nakladatel: Omega
světová současná

Jako dítě byla Helen Macdonald rozhodnuta stát se sokolníkem, učila se odbornou terminologii a četla všechny klasické knihy. O několik let později, když její otec zemřel a ona hluboce truchlila nad jeho ztrátou, umanula si, že vycvičí vlastního jestřába. Ve Skotsku koupila Mabel za 800 liber a odvezla si jí domů do Cambridge, připravena pustit se do náročného trénování tohoto nejdivočejšího zvířete.
J jako Jestřáb je poctivé svědectví o zkrocení dravého jestřábem, o boji se žalem a vlastní autorčinou nezkrotností. Je to kniha o paměti, přírodě a o tom, jak by bylo možné sladit smrt s životem a láskou.


Osamělý střelec – John Grisham
nakladatel: Knižní klub
thriller

I spravedlnost má své hranice...

Seznamte se s ctihodným advokátem Sebastianem Ruddem.
Jeho telefonní číslo nenajdete v seznamu.
Nosí zbraň.
Kancelář má v dodávce s neprůstřelnými okny.
Dodávku řídí jeho bodyguard, který je zároveň jeho asistentem a jediným přítelem.
Bere případy, o které by ostatní právníci ani nezavadili.
A pokud se dostanete do problémů, rozhodně budete chtít mít tohohle osamělého střelce na své straně…

„Sebastian Rudd bojuje za sociální spravedlnost a Grisham ho využívá k tomu, aby zabušil do právního systému… přímočarým, drzým, drsně poetickým, protřelým chlapským jednáním, díky němuž Rudd působí tak trochu jako Philip Marlowe jednadvacátého století.“ 
The New York Times Book Review


Oběť bouři – Dolores Redondo
nakladatel: Panteon
sci-fi, fantasy

Závěrečný díl trilogie Baztán. Nejúspěšnější detektivní série ve Španělsku.






Sonáta pro Miriam – Linda Olsson
nakladatel: Vyšehrad
světová současná

Adam Anker, hudební skladatel a houslista, pobývá již nějaký čas v Krakově. Sponka v prachu u jeho nohou v parku v něm vyvolá příval vzpomínek na dceru Miriam a její náhlou smrt. Za mlčením, které ovládalo celý Adamův život, se skrývají mnohá tajemství. Znovu se vrací k příčinám, proč dcera vyrůstala sama s ním na Novém Zélandu. Myslí na všechno, co si neřekli, a na všechno, co nikdy nebylo řečeno mezi ním a Miriaminou matkou, švédskou malířkou Cecílií. Ani jeho matka, se kterou vyrůstal ve Švédsku, s ním nemluvila o bolestných věcech. Nikdy mu nepověděla o jeho kořenech ani o osudu jeho rodiny v Polsku za nacistické okupace a nenaučila ho mateřský jazyk. Adam si nyní uvědomuje, že totéž učinil své dceři. Rozhodne se mlčení prolomit a své minulosti se dopátrat. Jeho pouť vede ze slunného Nového Zélandu do starosvětského polského Krakova a posléze i na melancholický zasněžený ostrov stockholmského souostroví, kde kdysi zanechal svou životní lásku.

Podobně jako sonáta představuje hudební téma a v různých tóninách je pozměňuje, je Sonáta pro Miriam důmyslně komponovanou variací na důsledky mlčení. Sonáta pro Miriam je silným příběhem o hledání minulosti, rozkrytí tajemství, která byla příliš dlouho pohřbená, nezbytnosti sdílet s druhým člověkem důležité a bolestné události v životě. Vypovídá o zármutku, ztrátě, samotě a krutých volbách, je ale zároveň prodchnuta hudbou, láskou a konečně uskutečněnými rozhovory přinášejícími smíření. Její tóny ještě dlouho doznívají.

All inclusive – Hans Gunnarsson
nakladatel: Garamound
světová současná

Kariéra spisovatele C. G. uvázla na mrtvém bodě, a tak potřebuje práci. Navzdory očekávání skutečně jednu nabídku dostane: má navštívit luxusní hotelový resort na ostrově Guadeloupe a napsat román, který tam přitáhne návštěvníky.
Na ostrově spisovatel pozná, že zakázka má nejeden háček a že soustředit se na práci nebude snadné. Pod žhnoucím sluncem si C. G. za neomezeného přísunu alkoholu ve společnosti opálených žen začíná uvědomovat, že román i samotný pobyt se mu poněkud vymykají z rukou. A když dojde k prvním úmrtím, není vůbec jasné, kdo ve skutečnosti tahá za nitky.
All inclusive je příběh plný překvapivých zvratů, satiry a černého humoru, který v roce 2015 nadchl švédské kritiky i čtenáře. Jak si dovolenou snů představujete vy?


Židovství – Hans Küng
nakladatel: Barrister&Principal
populárně naučná, esoterika, duchovno

Rozsáhlá práce věhlasného švýcarského teologa a polyhistora Hanse Künga je věnována židovskému náboženství v proměnách tří tisíciletí: od Abrahama až do roku prvního vydání knihy, tj. do roku 1991 po válce v Zálivu. Toto komplexní dílo je první z trilogie věnované třem abrahamovským náboženstvím: Židovství (1991), Křesťanství (1994) a Islám (2004). Ve třech oddílech (Minulost dosud přítomná, Problémy současnosti, Výhledy do budoucna) autor podrobně a poučeně charakterizuje židovské náboženství zejména z teologické, historické a politické perspektivy. Neustále v řadě paralel konfrontuje a srovnává židovství s křesťanstvím a islámem, přičemž je – jak je u něho obvyklé – velmi kritický především k církevnímu křesťanství v jeho dějinném vývoji (zvláště katolictví); naopak je nadmíru politicky korektní k islámskému světu. Široce pojatá religionistická práce člení dějinný vývoj židovského náboženství do šesti paradigmat (kmenové paradigma předstátního období, paradigma říše v době monarchické, teokratické paradigma poexilního židovství, rabínsko-synagogální paradigma středověku, asimilační paradigma moderny a postmoderní paradigma). Podrobně se věnuje i dějinám židovského národa, zvláště holocaustu a postoji křesťanských církví k nacistickému pronásledování Židů, sporu židů a křesťanů, Státu Izrael a jeho budoucnosti, blízkovýchodnímu konfliktu a také vzniku a vývoji ortodoxního, reformovaného a konzervativního judaismu v moderně a jeho perspektivám v postmoderně. Autor si také klade klasickou závažnou otázku, jak je po Osvětimi možné mluvit o Bohu a jak jej chápat. Velice fundovaná, bohatě faktograficky doložená práce ve své době byla, a dnes po pětadvaceti letech stále je, významným příspěvkem k mezináboženskému dialogu a k dalšímu rozvíjení autorovy myšlenky globálního světového étosu.


Pasažérka – Alexandra Brackenová
nakladatel: CooBoo
dívky 10+

Ztratila vše, co znala a milovala… Etta se proto vydává do neznámé země, kde se seznámí s Nicholasem, který uniká z dosahu mocného rodu v Koloniích. Navíc jí začnou pronásledovat agenti usilující o její život. Etta tak zjistí, že zdědila zvláštní schopnosti, o kterých nikdy neslyšela. Aby ochránila své tajemství i svůj život, bude muset cestovat nejen mnoho mil od domova, ale i do minulosti… Nepřátelské rody se ale nevzdávají a chtějí její moc!


Běsnění – A. G. Howardová
nakladatel: CooBoo
povídky
4. díl série Šepotání

Soubor povídek z alenkovského světa Šepotání Alyssa Gardnerová skočila do králičí díry, čelila tajemné Říši divů a nakonec zvládla naplnit svůj osud. Přežila bitvu o svět podsvětníků a také bitvu o své srdce. V tomto povídkovém souboru se můžete společně s ní a její rodinou vrátit do Říše divů a zároveň si můžete přečíst i několik vymazaných scén z předešlých knih! V povídce Šest nemožných věcí Alyssa vzpomíná na nejvzácnější okamžiky ze svého nejen lidského života po konci Zrcadlení. Alyssina matka v povídce Kluk v pavučině vypráví o své návštěvě Říše divů a záchraně muže, který se později stal jejím manželem. A v Můře v zrcadle Morfeus pátrá v Zachových vzpomínkách na Alyssu.


První konec – Lauren Jamesová
nakladatel: CooBoo
děti 10+

Kolikrát můžete ztratit člověka, kterého milujete? Osudem Katherine a Matthewa je rodit se stále znovu a znovu, století za stoletím. Jejich přítomnost pokaždé změní historii o fous k lepšímu a pokaždé se do sebe beznadějně zamilují, ale osud je vždy tragicky rozdělí. Od dob krymské války, obléhání Carlisle až po brzkou budoucnost v letech 2019 a 2039 obětují své životy, aby zachránili svět. Ale proč se pořád vrací zpátky? Čeho musí dosáhnout, než jim bude umožněno žít v lásce a míru? Možná ten další konec bude jiný. Skvělý debut mladé autorky o cestování v čase, osudu a věčnosti první lásky.


Sestra smrt – Marie Rejfová
nakladatel: CooBoo
Young Adult
série Čarověník

Příběh plný tajemství, lásky a zkoušek. Pokračování knihy Čarověník.

Poté, co se Štěpán a Jindřiška vrátí zpět do našeho světa, čekají, že se vše vrátí do normálu. Ovšem Jindřiška cítí, že její osud není v říši lidí. A tak se společně se Štěpánem a přáteli vrací do jiného světa, aby zde čelili nebezpečí mnohem většímu, než kdy tušili. A jak navíc dopadne jejich vztah, který prošel tolika zkouškami?


Mrazivý oheň – Amanda Hockingová
nakladatel: CooBoo
Young Adult

Bryn se vždy cítila jako outsider, nikdy ji nepřijali mezi sebe. Teď na ní závisí jejich životy. První díl bestsellerové série pro fanoušky Selekce a Skleněného trůnu.

Ukryté hluboko v srdci sněhem pokryté divočiny leží tajné království Kaninů – magická říše stejnou měrou krásná jako zrádná... Bryn Avenová mezi Kaniny nikdy tak úplně nezapadala. Díky svým blond vlasům a modrým očím se vždy cítila jako outsider – s nečistou krví neschopná si získat respekt a postavení. Ale je odhodlaná prokázat svou loajalitu království, které miluje. Jejím snem je stát se členkou elitní královské gardy a nic jí nesmí stát v cestě… ani city, které chová ke svému šéfovi, Ridleymu Dresdenovi. Jakýkoli vztah mezi nimi je naprosto vyloučený, ale Bryn si nemůže pomoct. A začíná mít pocit, že i on k ní něco cítí. Mezitím na království někdo zaútočí – to prověří Bryninu sílu jako nikdy předtím. Konečně má příležitost konfrontovat Konstantina Blacka, zrádce, který se před pěti lety pokusil zavraždit krále. Jen Bryn ho může zastavit, ale riskne vše, jen aby ochránila království, které ji není ochotno přijmout takovou, jaká ve skutečnosti je?


Rose pod palbou – Elizabeth Weinová
nakladatel: CooBoo
společenský román

Rose Justiceová, mladá pilotka Pomocných leteckých sborů, je při letu z Paříže do Anglie v létě 1944 chycena nacisty a poslána do Ravensbrücku, nechvalně proslulého ženského koncentračního tábora. V děsivém vězení se Rose potkává s nezapomenutelnou skupinou žen, s Francouzkou, která před válkou psala uznávané detektivky a jejíž manžel Žid a tři syni byli zabiti, s houževnatou dívkou, na níž dělali nacisti hrůzné lékařské pokusy, nebo Ruskou, která lítala se sovětskou stíhačkou. A v přátelství s těmito ženami hledá Rose naději a sílu na přežití. Bude to ale Rose stačit, aby dokázala čelit tomu, co jí osud přichystal? Ve volném pokračování Krycího jména Verity vypráví Elizabeth Weinová další příběh o přátelství, věrnosti a odvaze dívek za druhé světové války.
Pro dnešní článek je to všechno a určitě se můžete těšit ještě na pokračování.

Mějte se krásně :)

Vaše Šárka ♥

12 komentářů:

  1. No... myslím, že si dokážu bez problémů vybrat :)

    OdpovědětVymazat
  2. To se mi líbí :)více než na září:)
    Větší drama!
    Katy

    OdpovědětVymazat
  3. Mám v plánu si pořídit Řeku času, anotace zní zajímavě :) A pak ještě Winter :) (ikdyž u ní asi uvěřím, že skutečně vyšla až ve chvíli, kdy ji budu držet v ruce)
    Pasažérka taky vypadá dobře, ale nutně ji nepotřebuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, s některými knihami je potíž, několikrát bývá avízo, že vyjde a několik měsíců nic. Pamatuji si na to třeba u Švadleny.

      Vymazat
  4. Tento knižní podzim bude úžasný! :3
    Jen z této první části mám na seznamu cca 6 knih... chudák peněženka :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Další díly jsou už na blogu, peněženka bude asi plakat ještě víc :))

      Vymazat
  5. No bezva. Nestačí, že jsem se totálně zruinovala v září. Slepí ptáci, Amazonie, Oběť bouři, Rose pod palbou... to všechno mě hrozně láká. Těším se na pokračování článku, ať můžu vyhlásit bankrot :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak teď jsem přidala třetí část, těch knih je opravdu mooooc :))

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥