úterý 20. září 2016

Můj knižní tip #33

Přeji krásné úterní odpoledne všem knihomolům :)

Po delší pauze je zde opět článek z rubriky Můj knižní tip. Tentokrát nepůjde o knihu, kterou mám doma ve své knihovně, ale inspiroval mě jí Lukáš Hejlík na videu u Martinusu. O knížce jsem vůbec neslyšela, a přestože je řazena věkově pro děti a mládež, rozhodně si myslím, že dle anotace bude mít širší spektrum čtenářů.

Jde o knihu Když pan Pes kousne od Briana Conaghana. Vyšla u nakladatelství Argo letos a má 300 stran.

Anotace:
Když pan Pes kousne - Příběh o životě, smrti, lásce, sexu a nadávání.
Seznamte se s Dylanem Mintem. Je celkem fajn, až na toho Touretta. Jeho život, to je neustálá snaha ubránit se tomu, co ho Tourettův syndrom nutí dělat: potlačit nutkání sprostě nadávat, tiky, třas, vrčení, vytí psa, který se chce dostat ven, když je Dylan ve stresu. Není to snadné, zvlášť když je táta ve válce, neustále na mušce ostřelovačů, a máma pořád brečí.
A jako by to nestačilo, během jedné pravidelné kontroly u doktora zaslechne Dylan větu, která nebyla určena pro jeho uši. Podle všeho má namále a vydrží nanejvýš do srpna. Teď je duben. Za ty čtyři měsíce by Dylan chtěl ještě pár věcí stihnout a zažít. Pár super věcí. Například sex. Udělá si seznam, a odhodlaně se pustí do plnění posledních přání...



Znáte někdo knihu? Slyšeli jste o ní? Nebo už ji máte přečtenou? Určitě mi napište do komentářů.


Mějte se krásně a čtěte :) Já to teď trošku zanedbávám. Ne tedy úmyslně, ale do rodiny nám přibyl v neděli čtyřnohý miláček a tak si na sebe zvykáme, nespíme, ale snad se to brzy srovná. Momentálně dočítám Špulku modré nitě, tak snad do konce týdne by mohla být recenze.

Vaše Šárka ♥

5 komentářů:

  1. Skvělý tip, knížka mě u Martinusáků taky zaujala, takže ji mám na svém TBR :) Tak uvidíme, jestli se ke knize někdy dostaneme. Jinak "trable" s čtyřnohým miláčkem jsou mi známé, tak to vydrž a užívej si, pak se ti bude stýskat, že už to vyrostlo :) Moc se těším na recenzi na Špulku, asi rozhodne o tom, zda do toho půjdu nebo ne, tak jsem zvědavá :)
    Měj se krásně, Šári

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem zvědavá, jestli se k ní dopracujeme, ale myslím, že za zmínku určitě stojí. A myslím, že pokud někdo Martinusáky nesleduje, tak kniha zrovna není moc známá mezi čtenáři. U Špulky mi chybí ještě asi 20 stran a mám dočteno. Myslím, že zítra recenze bude na blogu :)

      Vymazat
  2. Šári, díky za další skvělý tip, musím říct, že o knížce slyším poprvé právě od Tebe. Někdy mi něco prostě unikne. Čtyřnohého mazlíka si užívejte plnými doušky, my si nový přírůstek do rodiny přinesli v polovině srpna a ty první dny probíhaly asi úplně stejně, jako u Vás. Teď už se začínáme trochu srovnávat, ale trhání záclon ve tři ráno stále zůstává oblíbenou disciplínou :D Přeji pevné nervy, ale oni nám ty zvířecí lásky všechny starosti vynahradí víc než dost. Měj se krásně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi spoustu knih uniká, ale na druhou stranu, člověk opravdu není schopen pobrat vše :)) Kristý, moc děkuji za milý komentář a hlavně za ten na mém druhém blogu. Mějte se i s mazlíky moc krásně :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥