čtvrtek 20. října 2016

Knižní přírůstky 69

Přeji vám krásný čtvrteční den :)

Ještě než zveřejním recenzi na knihu Nezlomná od Lesley Pearse, mám tady jeden rozbalovací příspěvek. Normálně bych ho nechala až třeba na zítra, ale protože se týká tentokrát i vás, tak ho sepíšu hned.

Od Lucie van Koten z 2media.cz mi přišla k recenzi kniha z nakladatelství Argo s názvem Kdysi. Pokud sledujete novinky, určitě vám neunikla. Autorem je Morris Gleitzman. Kniha mě rozhodně zaujala anotací, protože příběhy z období 2. světové války vyhledávám.


Anotace:
Každý si zaslouží zažít něco dobrého. Alespoň jednou v životě. Tři roky a osm měsíců žije devítiletý Felix v odlehlém katolickém sirotčinci v horách, ačkoli není katolického vyznání. Jeho rodiče nejsou mrtví. Přivedli ho k matce Mince, představené jeptišek, aby se měl dobře. A určitě si pro něj brzy přijdou, jak Felix věří, jen co vyřeší potíže, které mají se svým knihkupectvím. Protože židovští knihkupci to mají v Polsku roku 1942 těžké. Jak moc, to Felix pochopí, až když se v sirotčinci objeví muži s podivnými páskami na rukávech a začnou vyhazovat a pálit knihy z místní knihovny. Felix uteče, aby našel rodiče a před těmi muži je varoval. Cestou zachrání z hořícího domu malou Zeldu, jejíž rodina byla zavražděna, a pomalu mu dochází, co mají tihle spalovači knih za lubem. A co to znamená pro něj, Zeldu a všechny ostatní Židy. Morris Gleitzman líčí v prvním dílu z čtyřdílné řady život v okupovaném Polsku z dětsky naivní perspektivy malého hrdiny, jeho výpověď je však o to silnější.

Obálka knihy je naprosto úžasná. Ale ještě úžasnější je, že mi Lucie poslala další dva výtisky pro vás ♥ A to znamená, že bude soutěž. Vyhlásím ji zítra, takže určitě sledujte můj blog.


Zatím se mějte moc krásně :)

Ahoj Šárka ♥

22 komentářů:

  1. No tak to vypadá hooodně dobře :-) Tohle téma máme rády, že :) Zítra budu sledovat, ostatně jako vždycky :-) *Veru

    OdpovědětVymazat
  2. Tak o tuhle knížku rozhodně budu soutěžit :)

    OdpovědětVymazat
  3. Kniha vypadá doopravdy úžasně, taky budu muset zkusit své štěstí :-) Tobě přeju hezké čtení :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Knížka vypadá na hodně silný příběh... Do soutěže se určitě zapojím. :)

    OdpovědětVymazat
  5. I když většinou nesoutěžím, tak o tuhle knihu velmi ráda :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to, že si u tebe poprvé zasoutěžím :-). Knížka vypadá báječně.

    OdpovědětVymazat
  7. Jé, tak tu bych moc ráda, brousím si na ni zuby už od doby, co vyšla. Ty si každopádně užij čtení, Šári :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak tuto knihu bych si take rada poridila, cteni z druhe svetove, to je neco pro mne , tesim se na tvou recenzi :-)A obalka je smutna, ale pekna :-)

    OdpovědětVymazat
  9. To vypadá lákavě, těším se a soutěž😉

    OdpovědětVymazat
  10. Po této novince dosti pokukuji, takže moje účast je jasná :)
    Přeji krásné čtení :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥