úterý 11. října 2016

Můj knižní tip #36

Přeji všem knihomolům krásný den :)

Dnešek představuje přesně ten z podzimních dnů, které nemám ráda. Pošmourno, zataženo, sychravo, lezavo... brrrr. Nejradši bych nevystrčila vůbec nos.

Probírala jsem se teď na databázi knihami, které mám v sekci „Chci si přečíst“. Je to óbr seznam a vybrala jsem mezi nimi knihu do dnešního knižního tipu. Mám ráda podobné příběhy ze života, přestože mě většinou hodně rozhodí a rozsekají. 

Takže dnes vám představím knihu nakladatelství Práh. Vyšla letos v dubnu, autorkou je Darina Hamarová a nese název Životem nekráčím sama. Knížka je to útlounká, má pouhých 164 stran. Ale myslím, že příběh bude rozhodně silný.

Anotace:
Skutečný, působivě ztvárněný příběh o vítězství nad zákeřnou nemocí
V románu Životem nekráčím sama se autorka Darina Hamarová inspirovala skutečným příběhem, vlastním životním osudem, který poznamenala nemoc. Zákeřná nemoc, která nemilosrdně zasahuje do mnohých rodin. Nemoc, která přináší bolest a těžké chvíle nejen trpícímu, ale i jeho nejbližším.
Příběh Danici, hlavní postavy knihy, je plný složitých životních situací. Autorka se, pro ni typickým sugestivním způsobem, noří do pocitů ženy, jejíž osud je už deset let spjatý s bojem o život. Je jen na ní, jak tuto asi nejtěžší životní zkoušku zvládne. Postaví se jí čelem s nebývalou silou a humorem. Nepodléhá sebelítosti a ještě navíc dokáže pomáhat ostatním kolem sebe.

PROHRÁVAT MŮŽETE, ALE PROHRÁT NE! - Tak zní heslo hlavní hrdinky, potažmo autorky tohoto románu.

Znáte někdo knihu? Četli jste? Určitě mi napište :)

Mějte se moc krásně. Já se ještě půjdu pustit do recenze knihy Příslib naděje. Takže pokud vás zajímá, odpoledne ji najdete na blogu.

Vaše Šárka ♥

2 komentáře:

  1. Tento žánr mám také moc ráda, o knize ale slyším orvně, těším se na tvoji recenzi :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba se ke knize dostaneš dřív než já. Já ji zatím mám jen na seznamu a vůbec nevím, kdy se k ní propracuji. Ale určitě bude zajímavá, takže jednou bych ráda :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥