pátek 4. listopadu 2016

Knižní přírůstky 73

Krásný slunečný pátek milí knihomolové :) 

I když pěkně chladný. Zuby drkotaly venku nejen mě, ale i pomalu naší Kejsince. Ale já bych měla dnes rozzářený den, i kdyby trakaře padaly a hučel hurikán. Hned pochopíte proč.

Ale začnu pěkně od začátku. Včera mi dorazil recenzní výtisk z nakladatelství Alpress ♥. Když mi paní knihu nabízela, chvíli jsem váhala, protože má hodně nízké hodnocení. Ale když jsem si pročítala komentáře na databázi, nakonec jsem si řekla, že to zkusím. Cítím v tom výzvu a věřím, že kniha nebude tak špatná. Jde totiž o téma ze života, kde nejspíš velkou roli hraje ženská naivita. Tak doufám, že nebudu zklamaná.


Jako můry za světlem – Viktorie Veselá
Jolana, Vilemína, Irma, Pavlínka, každá je jiná povahou, inteligencí i vzhledem. Neměly by nic společného, kdyby nenarazily na muže, který převrátil jejich život vzhůru nohama. Tím je charismatický a dobře situovaný Viktor. Zpočátku je okouzlí šarmem a pozorností, ale každá pak zjistí, že se zapletla s despotou, jehož zajímají převážně sadistické praktiky a ponižování. 

A nyní se dostáváme k dnešní bombě. Asi před týdnem nebo deseti dny jsem se domlouvala s Lucií van Koten z 2media.cz na recenzních výtiscích z Euromedie. Vybírala jsem si z edičního plánu, ale nevěděla jsem, jestli je ještě možné žádat o knihy za září. Lucka mi napsala, že to zjistí a buď mi přijdou něco a nebo všechny, ze kterých jsem dala výběr. A lidi, přišly mi všechny čtyři. Já jsem tak nadšená, že mám chuť skákat dva metry vysoko. Juchůůůůů. Moc děkuji Lucince a Euromedii

Přišla tedy pořádná obálka :)


A v ní tyto čtyři nádherné kousky. Já se pořád nemůžu vzpamatovat.


Tmavé stěny Willardu – Ellen Marie Wiseman
Izzy je sedmnáct a je poloviční sirotek. Žije u pěstounů a okolnosti smrti jejího otce jsou víc než tragické. Nešťastná dívka najde vítané vytržení, když v místním zrušeném psychiatrickém sanatoriu najde starý deník. Objeví v něm okno do své vlastní minulosti. – Claře Cartwrightové bylo v roce 1929 právě osmnáct let. Zmítá se mezi autoritativními rodiči a láskou k italskému přistěhovalci. Když odmítne vnuceného ženicha, nechá ji otec zavřít do soukromého útulku pro duševně choré… I když se Izzy musí porvat s potížemi spjatými s novým životním začátkem, Clařin příběh ji stále poutá k dávné minulosti. Pokud Clara opravdu nebyla duševně nemocná, může to nějak objasnit i Izzyino trauma? Pátrání po Clařině osudu přiměje Izzy přehodnotit vlastní životní rozhodnutí – s šokujícími důsledky.


Skryté zlo – Sandra Brown
Emory Charbonneauová, dětská lékařka a maratonská běžkyně, zmizí na horské stezce v Severní Karolíně. Vydala se tam na trénink, ale také si chtěla uspořádat myšlenky a uvážit, zda má smysl udržovat manželství, které se rozpadá. Než policie začne po pohřešované pátrat, stopa dávno vychladla a horskou divočinu sevřela mlha a sněžení. Policie má podezření, že za zmizením Emory vězí právě její manžel. Strhující příběh, v němž nic není tak, jak se jeví, je nabitý nečekanými zvraty a prostoupený vášnivými emocemi. Vyprávění o lásce, zradě a volbě, kterou musí člověk učinit, aby přežil.


Mischling – Affinity Konar
Staša a Perla jsou sestry, dvojčata. Společně s matkou a dědečkem se v transportu dostanou do Osvětimi a dívky, které jsou si fyzicky k nerozeznání podobné, zaujmou nechvalně proslulého doktora Mengeleho, anděla smrti, který si v táboře vybudoval lidské zoo… Román je napsaný s nezvyklou lyrickou a psychologickou intenzitou, zajímavý je nejen tím, že o tomto tématu existuje téměř výlučně jen literatura faktu, ale hlavně tím, že příběh je vyprávěn očima mladých dívek. Bezpochyby patří k tomu nejsilnějšímu, co jsme dosud ve světové literatuře mohli k tomuto tématu číst. 


Jednou časně zrána – Virginia Baily
Šedivé ráno roku 1943. Na římské ulici se dvě mladé ženy na okamžik střetnou pohledem. Chiara se chystá uprchnout z okupovaného města. Ta druhá, které se drží malý chlapec, musela pod namířenými zbraněmi nastoupit na korbu náklaďáku. Ve chvíli, kdy se čas zastaví, Chiara učiní rozhodnutí, které jí navždy změní život… O třicet let později žije Chiara v Římě jako zdánlivě spokojená žena, kterou těší práce překladatelky. Avšak kdesi v pozadí je pořád stín Daniela, toho dítěte z náklaďáku, které zachránila. A když jí zavolá dívka jménem Maria a tvrdí, že je Danielova dcera, Chiaře je jasné, že se musí postavit bolestné minulosti. V nezapomenutelném, dojemném příběhu o lásce se spojuje vzrušující drama s hloubkou emocí.


A aby toho štěstí dnes nebylo málo, tady to i vypadá, že mi někdo usiluje o infarkt, dorazily mi recenzní výtisky omalovánek z nakladatelství Grada. Vybrala jsem si Magickou džungli a přišla mi i vánoční Johanna. Prostě náááádhera. Moc děkuji Barunce a Jakubovi ♥ Dnes je úžasný den. 



Tak a už nevím, co bych dodala. Jdu si uvařit kávu, uklidnit se a kochat se. ♥♥♥

Určitě mi napište, které z knih jste četli a jak se vám líbily.

Užijte si nadcházející víkend :)

Vaše Šárka ♥

37 komentářů:

  1. To je krása!!! Moc ti to přeju, Šári :)

    OdpovědětVymazat
  2. To je nááádhera :-) Jednou časně zrána - na tu si také co nejdřív brousím zuby :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, děkuji, na všechny jsem stráááášně zvědavá :D

      Vymazat
  3. Tý jo, to je pěkná nadílka :-)
    Už se těším na recenze Tmavé stěny Willardu a Skryté zlo. Mám na ně také zálusk. Měj se a užij si čtení a vybarvování :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Libuško, moc děkuji :) Na Tmavé stěny Willardu jsem zvědavá asi nejvíc :)

      Vymazat
  4. Já se na tvoje přírustky prostě nebudu dívat....můj seznam se mi pokaždé neskutečně rozšíří :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se taky neustále rozšiřuje a jiné už to asi nebude :)))

      Vymazat
  5. Tak to jsou fakt krásné kousky, vůbec se nedivím, že máš takovou radost :) Jsem hrozně zvědavá na tvojí recenzi na Mischling, o knize se teď hodně mluví (zdá se mi), tak mi třeba pomůžeš v rozhodování, zda do knihy jít či ne :)
    Užij si to všecko a měj se krásně ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, děkuji moc. Taky jsem zaregistrovala, že je Mischling hodně vidět, tak jsem zvědavá :)
      Měj se moc hezky :)

      Vymazat
  6. Skvele kousky a lakaji mne vsechny .Ach jo, kdyz pri tolika krasnych knihach je tezke si vybirat:-):-)Seznam pro Jeziska bude asi dosti dlouhy:-):-)Tesim se na recenze:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, moc děkuji :) Máš pravdu, strašně těžko se vybírá, když vychází tolik úžasných knih a každý měsíc :)

      Vymazat
  7. Ty vanocni omalovnaky bych taky brala, jen si rikam, kdy je jejich konecny pocet. uz ted mam ctvery a nevim, kdy je dodelam :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem teď polovinu omalovánek poslala dál, protože už jsem tak trochu vykoumala, co mě baví a co chci vybarvovat. Miluju Hannu Karlzon, Johannu Basford, čekám ještě Exotický prales, ten se mi taky moc líbí. Takže doma mi zůstalo pár kousků + tyto nové. Asi udělám brzy nějaký příspěvek na druhý blog o tom, jaké omalky mají u mě své místečko :))

      Vymazat
    2. U me vede Johanna. Jeji obrazky me velice bavi a kdyz jsem videla jine omalovanky, nebylo to ono. Asi si Vanoce poridim pristi mesic. To urcite nevydrzim. A jestlo hodis recenzi, tak uz vubec ne :-P

      Vymazat
    3. Jojo, Johanna je úžasná. Jen Ztracený oceán je na mě už moc drobounký. Ale obrázky jsou krásné, když jsou vymalované. A pro mě i ta Hanna má velké kouzlo. Čekám, jestli i další díly budou ve slovenském nebo českém vydání, nechce se mi investovat tolik peněz do originálu. Takže si počkám a třeba se dočkám :)

      Vymazat
  8. Nádherné kousky :-) Hezké čtení přeji :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc hezké přírůstky. Tmavé stěny Willardu má krásnou obálku a hned jsem si ji spolu s Mischlingem připsala na seznam. Jo a ty omalovánky vypadají zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  10. Krasne knihy, sice jsem žádnou nečetla, ale verim ze jsou všechny krasne. A omalovánky vypadají dobře. . Bohata nadílka.

    OdpovědětVymazat
  11. Nádhera! Já nemám slov! :) Knížka Mischling má krásnou obálku a jsem strašně zvědavá, co na ní řekneš! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem neměla slov, byla jsem úplně vyvalená. Jojo, obálka je nádherná a já jsem moc zvědavá na obsah :)

      Vymazat
  12. No to je prostě nádhera,všechny bych brala všemi deseti.Přeji ti ať si je krásně užiješ a já jdu aspoň napsat JEŽÍŠKOVI.....

    OdpovědětVymazat
  13. Paráda! Sandra Brown. Velká závist :D
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bude to moje Sandra poprvé, i když mám už doma dvě starší knihy. Ale ty zatím na přečtení čekají :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥