čtvrtek 10. listopadu 2016

Knižní přírůstky 74

Přeji krásný den všem knihomolům :)

Dnes mám rozbalovací den, což je velmi příjemné, však víte. Ale protože je tma jako v pytli a možná ještě větší, fotila jsem s bleskem a podle toho to taky vypadá. No, snad to bude aspoň trošku koukatelné.

Dorazil mi recenzní výtisk z nakladatelství Alpress s názvem Týden blázna od Jaroslavy Černé. Chvíli jsem váhala, jestli si vybrat tuto knihu, ale nakonec jsem si ji z nabídky opravdu vzala. Anotace vypadá zajímavě, tak jsem moc zvědavá, co se z příběhu vyklube.

Anotace:
Nočním městem bloudí zanedbaný osamělý muž. Vyhýbá se lidem a sám neví, kdo vlastně je. Jedné noci zachrání dva lidi, ošetří je a najednou si uvědomí, že byl velmi úspěšný lékař a že měl rodinu. Jak skládá střípky mozaiky svého života, dojde mu, jak krutý kdysi byl a jak ublížil manželce i dětem. Pomocí nových přátel musí projít minulostí, aby mohl začít znovu.


Další knihy mi přišly z nakladatelství Moba. Jsou to tyto dvě krásky.



Na Přístav naděje od Niny George jsem hodně zvědavá a zároveň mám i trošku obavy. Od autorky mám doma Levandulový pokoj a ten jsem nedočetla. Respektive jsem se nedokázala začíst a tak jsem odložila. Šanci ale určitě ještě jednou dostane, protože třeba jsem po ní sáhla jenom ve špatné chvíli. Tak doufám, že s Přístavem to bude jiné.

Anotace:
Příběh plný laskavosti, vřelosti a životní moudrosti o tom, že nikdy není pozdě změnit svůj život. Když Marianne pohltily kalné vody Seiny, cítila se vlastně šťastná, poprvé v životě opravdu šťastná. To, že ji proti její vůli jakýsi neznámý muž zachránil, její odhodlání ještě umocnilo. Když ji nechce Paříž, pojede k moři. A malovaná dlaždička, která se jí úplnou náhodou dostala do rukou, ji nasměrovala do Bretaně, až do přístavu Kerdruc. Ovšem chyba lávky!, tam ji považují za dlouho a toužebně očekávanou kuchařku. A vařit, to Marianne skutečně umí výtečně. A tak své odhodlání skoncovat se životem odloží o den, pak ještě o jeden...


Knížka vypadá nádherně, jen škoda, že mi přišla s rýhou na přední straně :( Ale není to tak hrozné.

Další kniha je od Aleny Jakoubkové a má název Kdo jinému jámu kopá... sám do manželství padá. Od autorky jsem četla už jednu knihu, hodnotila jsem ji jako takový průměr. Tak uvidím, jak mi sedne tato :)

Anotace:
Svobodná pětatřicetiletá Cora po krachu firmy, v níž pracovala,nemůže najít novou práci. Rozhodne se tedy podnikat, a přestože nemá žádný kapitál, povede se jí rozjet úspěšnou internetovou seznamovací agenturu. Jednoho dne se objeví zákazník, kterému ne a ne najít vhodnou partnerku...


A rozbalovala jsem i v pondělí. přišly mi krásné omalovánky z nakladatelství Noxi Exotický prales. Přála jsem si je dlouho, takže hurááá... mám je :))


Zaujala vás některá z knih? A nebo snad omalovánky? Určitě mi napište :)

Vaše Šárka ♥
 

14 komentářů:

  1. Pristav nadeje a Tyden blazna vypadaji lakave :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na ně moc zvědavá. Hlavně od toho Týdne vůbec nějak nevím, co očekávat :)

      Vymazat
  2. Pěkné přírůstky :-) Mě oslovila knížka Přístav naděje a doufám, že brzy přibude do mé knihovny :-) Levandulový pokoj jsem od autorky zhltla jedním dechem, tak jsem na další knihu od ní zvědavá. Hezký večer.
    Monika alias Mermaidka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě ten Levandulový pokoj mrzí, že jsem se nedokázala začíst, ale snad se opravdu podaří jindy, v pravou chvíli :) Hezký večer, Moniko :)

      Vymazat
  3. Tak tfuj tfuj Šári, ať se líbí :-) Nám oběma :-))) Omalovánky vypadají taky krásně :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné kousky! :) Exotický prales vypadá opravdu luxusně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Tuhle omalovánky jsem si přála už hodně dlouho, asi od té doby, co vyšla, takže konečně se do ní budu moct pustit :)

      Vymazat
  5. Tentokrát mě z výběru nejvíce zaujaly omalovánky :) začínám už docela vážně uvažovat nad tím, že si nějaké taky pořídím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, určitě nějaké zkus, třeba tě to chytne. Ale potom pozor, bývá to návykové :))

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥