úterý 22. listopadu 2016

Knižní přírůstky 77

Krásné úterý všem knihomolům :)

Venku je jako na jaře, alespoň u nás. Už se těším, až s pejskem vyrazíme na procházku. Ale nejdřív mám pro vás slíbenou rozbalovačku. 

Včera mi dorazily tyto tři balíčky, které ukrývaly mnoho pěkného.



Od nakladatelství Cosmopolis mi dorazila kniha Dívka v ledu od Roberta Bryndzy. Dívala jsem se na databázi, že má 100% hodnocení, takže jsem na knížku velmi, ale velmi zvědavá. Je to pěkná bichlička a už se těším, až se na ni vrhnu.

Anotace:
Poté co je v parku v jižním Londýně pod vrstvou ledu nalezeno tělo mladé ženy, na místo přijíždí detektiv šéfinspektor Erika Fosterová. Oběť, krásná dívka z mocné a bohaté rodiny, měla podle všeho dokonalý život. 
Když Erika začne pátrat hlouběji, vynoří se souvislosti mezi její vraždou a smrtí tří prostitutek, které někdo uškrtil, svázal jim ruce a hodil do vodních ploch po Londýně. 
Jaká je spojitost mezi dcerou vlivného lobbisty, který si myslí, že může ovlivňovat i vyšetřování, a mrtvými imigrantkami? Jaké temné tajemství dívka v ledu skrývala? 
Čím více se Erika přibližuje k odhalení pravdy, tím více se vrah blíží k Erice. Poslední případ detektiva šéfinspektora Fosterové skončil katastrofou a smrtí pěti policistů včetně jejího manžela. Eričina kariéra visí na vlásku, musí bojovat s vlastními démony i s vrahem, který je hrůznější než kdokoliv, komu čelila v minulosti. 
Dopadne ho dříve, než udeří znovu?


Anotace zní výborně a obálka je překrásná. Ale na krásné zpracování u Cosmopolis sázíme, že? A opravdu se jim daří.
 
Z nakladatelství Paseka mi dorazila kniha Pod vodou od Jamese Marrisona. Knížka má taky úžasnou obálku, strašně se mi líbí. Ona i Paseka to umí a to je moc dobře.

Anotace:
Tak jako díla Agathy Christie či populární televizní seriál Vraždy v Midsomeru ukazuje i strhující románový debut Jamese Marrisona odvrácenou stranu zdánlivé idyly anglické venkovské komunity, ve které vládne nedůvěra a strach a nic není tak, jak se na první pohled zdá.
Když je detektiv Guillermo Downes povolán do malebné anglické vesnice, aby vyšetřil brutální vraždu Franka Hursta, okamžitě se mu vybaví jiné mrtvé tělo: před lety vyšetřoval na stejném místě tragickou smrt Hurstovy manželky. Hurst byl navíc v minulosti rovněž jedním z podezřelých v případu zmizení dvou místních školaček, který zůstal neobjasněn. 
Vrhne mužova smrt na předchozí kauzy nové světlo a bude Downes konečně schopen splnit svůj někdejší slib, že únosce dívek dopadne? Neodbytné vzpomínky na dávné trýznivé události z detektivova vlastního života jen posilují temnou atmosféru příběhu, který nekompromisně míří ke svému mrazivému vyústění.


Podle anotace půjde o klasickou detektivku a taky se na ni moc těším.

Do třetice mi dorazil takovýto krásný, malinký balíček.


Ukrývá tři krásné zápisníčky pro knihomoly. Já jsem jeden už letos na knižní výzvu měla a jsem s ním moc spokojená. Více o zápisnících najdete brzy v recenzi na blogu. Pokud by vás zaujaly už teď hned, určitě se obraťte na Dominiku Vaňkovou a stránky zaza-zapisniky.cz.


Říkala jsem si, že už letos žádná soutěž nebude, ale nakonec jsem se rozhodla, že v prosinci ještě jednu uspořádám a kromě knihy získá výherce také jeden tento krásný zápisníček. Takže se těšte :)

No a aby těch balíčků nebylo málo, mezitím, co jsem nafotila včerejší úlovky, dorazil mi ještě jeden.


Tentokrát jde o knihu z nakladatelství Domino s názvem Nehoda od C. L. Taylor. Na knížku jsem hodně zvědavá, lákala mě od autorky Lež, ale nedostala jsem se k ní. Tak uvidím, jak mě tato zaujme a případně bych si potom Lež také přečetla.

Anotace:
Zavírat oči před vlastní minulostí je spolehlivý způsob, jak si zatemnit budoucnost.
Sue Jacksonová setrvávala dlouhá léta v domnění, že má dokonalou rodinu. Z omylu ji vyvede tragická událost: její dospívající dcera Charlotta vědomě vstoupí před jedoucí autobus. Dívka skončí v kómatu a její matka pochopí, že až doposud zavírala oči před temnou realitou. A že je načase, aby té realitě začala čelit.
Sue se snaží zjistit, co dceru přimělo k tak zoufalému činu. Probírá se detaily Charlottina života, noří se stále hlouběji do dívčina soukromí... a pak v jejím deníku narazí na děsivý záznam.
Teprve po jeho přečtení se Sue opravdu ocitá v pekle. Z lidí, které měla dříve ráda, se postupně stávají nepřátelé, kterým nedůvěřuje. A ona sama v sobě sbírá odhodlání, aby se dokázala vrátit do vlastní minulosti, kterou v sobě dávno pohřbila. Tolik na ty dávné hrůzy chtěla zapomenout!
Zapomenout ale nemůže. Nesmí. Protože pokud chce své dceři pomoci, musí z paměti vylovit všechny přízraky z minulosti. Jedině tak zjistí, odkud Charlottě hrozí největší nebezpečí. A možná dokonce zjistí, že největším nebezpečím je pro svou dceru ona sama...


Takže opět zářím nadšením jako hvězda jasná :D Vy se můžete těšit na blížící se soutěž. Dnes pro vás ještě sepíšu recenzi na Skryté zlo. Jinak co se týče knižního tipu, bude teď před vánoci bohatší. A těšit se na něj můžete zítra.

Tak to je ode mne pro tento článek všechno, mějte se moc krásně a určitě mi napište, jestli vás některá z knih a nebo zápisníčky zaujaly.

Vaše Šárka ♥

21 komentářů:

  1. Páni, všechny knihy vypadají dobře, Dívka v ledu mě také čeká :-). Užij si čtení a těším se na soutěž, na ty zápisníčky už jsem také koukala :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, právě jsem ti taky psala komentík o Dívce z ledu :) Vypadá fakt lákavě a moc dobře :)

      Vymazat
  2. Hezké přírůstky. Dívka v ledu mě láká a Nehodu bych si také chtěla přečíst. Četla jsem LEŽ a byla super. Pěkné čtení!

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné přírůstky, přeji ti pěkné čtení a ať jsou zápisníčky brzy plné :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak dívku z ledu zdravě závidím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravá závist je prostě zdravá :)) taky jí občas trpím :))

      Vymazat
  5. Nehoda vypada podle anotace velmi zajimave :-)Krasne prirustky, preji pekne cteni :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Teda, to je knih. Dívka v ledu mě taky moc láká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na ni moc zvědavá :) Tak doufám, že budu spokojená :)

      Vymazat
  7. Dívku v ledu jsem viděla v jiném provedení, tak přemýšlím, kde se stala chyba :D
    Katy

    OdpovědětVymazat
  8. Musím se přidat...i mě Dívka v ledu strašně láká! :D

    OdpovědětVymazat
  9. Nehoda mi dorazila tento týden, jsem zvědavá, jak se nám bude líbit. Užij si čtení a měj se krásně Šárko :))

    OdpovědětVymazat
  10. Dívka v ledu mám a už jsem ji i přečetla, skvělá kniha. Dále mě zajala kniha Nehoda, na tu se mrknu.
    goodmoda.blog.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥