pondělí 21. listopadu 2016

Recenze – Vánoce – sváteční antistresové omalovánky

Autorka:                    Johanna Basford
Nakladatelství:       Grada
Rok vydání v ČR:   2016
Počet stran:              80
Formát:                      250 x 250mm
Hmotnost:                374g


Anotace:
Záplava křehkých sněhových vloček, zdobené perníčky a zářící skleněné ozdoby. Užijte si kouzelný vánoční čas! Je tak lákavé vzít si pastelky a v teple domova vybarvovat a krášlit vánoční motivy, které najdete v této knize. Na stránkách se skrývá hejno nenápadných červenek – najdete je všechny? V této knize je 37 obrázků, které můžete díky perforaci snadno vyjmout a jsou připravené k tomu, abyste je odeslali jako vánoční přání, nebo si je můžete zarámovat.


Vánoční omalovánky Johanny Basford jsou nádherné. Celkově mám omalovánky od této autorky moc ráda, její ilustrace jsou překrásné. V této knize najdete obrázky s vánočními motivy, což je zřejmé už z názvu. Vybarvit si tedy můžete spoustu sněhových vloček, vánočních ozdobiček, sněhových závějí, lesních zvířátek, dárečků a dalších obrázků, které s vánoci nějakým způsobem souvisí. Tedy třeba i gramofon s linoucí se vánoční hudbou :)


Vánoční omalovánky jsou brožovaná kniha s jednostrannými obrázky. U středu je stránka perforovaná, můžete tedy vybarvený obrázek jednoduše vyjmout a zarámovat. Rázem budete mít krásný vánoční dárek pro vaše blízké. Papír je středně silný, ale protože jsou obrázky jednostranné, netřeba se bát jakékoliv vybarvovací techniky. Já jsem pastelková, používala jsem tedy většinou pastelky, na pozadí křídy a na nějaké drobné detaily bílý popisovač. Papír je hladký, pastelky po něm krásně kloužou. 



Pokud hledáte pro vaši blízkou kreativní dušičku milý dárek k Mikuláši nebo k vánocům či k svátku nebo k narozeninám, Vánoce od Johanny rozhodně doporučuji. S takovým dárečkem nemůžete šlápnout vedle.

O autorce:
Johanna Basford se narodila v roce 1983 ve Skotsku. Její ilustrace jsou ručně kreslené. Je autorkou Tajné zahrady, Čarovného lesa, Ztraceného oceánu, Magické džungle a vánočních omalovánek. Jejích omalovánek se ve světě prodalo víc než 20 milionů a s radostí je kupují milovníci a milovnice vybarvování v celé řadě zemí.





Hodnocení: 100%

Za poskytnutí recenzního výtisku velmi děkuji nakladatelství Grada
Omalovánky můžete zakoupit zde.
 

14 komentářů:

  1. Krásné obrázky :-). Škoda, že je na mě Johanna moc titěrná :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Míšo :) Já ji mám moc ráda, ale vím, že do Ztraceného oceánu nejspíš nepůjdu nikdy, ten je asi nejtitěrnější. Jinak mě baví moc :)

      Vymazat
  2. Vypada moc krasne.;) ale nevim, zda by me to bavilo. Mam radeji vetsi plochy...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je nádherná :) Jak jsem psala Míše do komentu, Johannu můžu, jen Ztracený oceán je už asi i nad moje schopnosti :) Jinak za mě velké ANO :) Ale chápu, že všichni nejsou na detaily :)

      Vymazat
  3. Mas to moc krasne vymalovane. Taky zrovna chystam recenzi :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ty jsou topka! Žádné přehnané ozdoby a tak. Klasické krásné obrázky :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krasne vymalovano Sarko:-) tyto jsou opravdu pekne. Johanniny omalovanky jsou vzdy moc pekne zpracovane :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Na prohlédnutí tvých omalovánek se vždycky těším! :) Jsou prostě nádherné! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tyhle omalovánky vypadají neskutečně, vídám je teď všude možně a asi to dopadne tak, že si je na Vánoce pořídím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristý, jsou fakt skvělé, navíc Johannu mám moc ráda, takže já určitě doporučujíííí :))

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥