úterý 7. března 2017

Můj knižní tip #8

Přeji krásný den všem knihomolům...

... a dnes především milovníkům napětí. Mám pro vás totiž nový knižní tip a nejde rozhodně o nic oddechového. 

Nakladatelství Kniha Zlín vydalo v září loňského roku knihu, která mě tak nějak minula, přitom, když jsem si teď přečetla anotaci, hodně mě zaujala. Thriller s názvem La Loba napsal americký autor Alan Russell. Dokonce snad ke knize sbíral materiály přes dvacet let. Takže si myslím, že to bude určitě skvělé čtení.

Anotace:
V rozmezí tří let se v hlubinách zmrzlé Aljašky ztratí dvě mladé ženy. Tváří v tvář nehostinné krajině je ruka zákona liknavá a nedůsledná, ale sewardský seržant Hamilton a Greg Martin, manžel první zmizelé, mezi oběma případy vidí jasnou spojitost. Společně jdou po stopách tajemného Grizzlyho Adamse, drsného zálesáka skrývajícího se v divočině. Mezitím se Nina, druhá žena násilím držená v pustině, připravuje na největší klání svého života, v němž zvítězit znamená přežít.
Tento thriller z hlavního proudu žánrové literatury vyděluje prostředí Aljašky. Americký stát s nejnižší hustotou zalidnění, v němž se snoubí nedotčenost přírody s extrémní izolovaností, se zde stává jedním z protagonistů příběhu. Autor studoval prostředí a sbíral materiál k této knize přes dvacet let a čtenáři předkládá kromě strhujícího příběhu i řadu fascinujících reálií.

Ráda bych se ke knize jednou dostala. Četli jste ji někdo z vás? Líbila se vám? Určitě mi dejte vědět, jestli stojí za přečtení. Já věřím, že ano.

Mějte se moc krásně a já se půjdu pomalu pustit do recenze knihy Věry Kadlecové Panenka. Snad se mi ji ještě dnes podaří zveřejnit :)

Vaše Šárka ♥

14 komentářů:

  1. Vždycky když jsem přijdu, blog vypadá jinak, u mě to taky tak bývá :D Jinak La Lobu jsem již četla a psala recebzi pro chrudimku. Kniha se mi strašně líbila, byla jsem doslova unešená, za mě jen konec, myslím tím asi posledních třicet stránek, kdy jde o pomstu bylo nudných a úplně bych je vyškrtla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak vždycky určitě ne :)) Pořád jsem plánovala změnu vzhledu, tak včera jsem si pohrála. Ještě to chce vychytat pár drobností. Chtěla jsem sice nějakou lepší šablonu, ale když jsem si na zkoušku jednu zkusila nainstalovat a viděla, jak se mi rozhodí texty, tak jsem od toho upustila. Na recenzi mrknu, teď si říkám, kdo ví, jestli jsem se na ni už nedívala. Je tolik knih, že spoustu jich člověk vypustí a zapomene. No mrknu určitě ještě jednou (anebo poprvé ☻ ).

      Vymazat
    2. Ještě k tomu vzhledu... Nejhorší je, že člověk by určitou představu měl, ale pak to prostě nevytvořím, tak dobrá přes počítač zas nejsem. No tak se holt musím spokojit s tím, co se zdaří :))

      Vymazat
  2. Podle toho názvu se mi zdá spíš španělská, tak mě trochu překvapilo, že se jedná o amerického autora :) na mě teď doma čeká thriller Před pádem - nečetla jsi?
    www.linheart.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Originální název zní A Cold War, takže tam už to španělsky nezní. Jinak Před pádem jsem zaregistrovala a mám ho na seznamu :)

      Vymazat
  3. To vypadá ale hodně zajímavě a ještě se děj odehrává na Aljašce... Přesně pro mne :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Senzační tip, mám tuhle knihu už na svém seznamu - vůbec nechápu, jak mě mohla minout, ale stejně jako Ty jsem ji zaznamenala až teď. Zato na mě vyskakuje úplně všude :) Vypadá to jako skvělé čtení, takže mám v plánu si ji pořídit brzy. A k tomu vzhledu, o kterém se povídá v komentářích výše, je to super změna a tahle varianta se mi líbí moc, tak přeji úspěšné dolaďování a ať jsi spokojená :) Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
  5. Četla jsem a naprostá paráda :) Můžu jen a jen doporučit :) A jak už se výše psalo asi bych pár posledních stránek taky vyškrtla ... :)

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělý tip! Knihu mám ve svém seznamu, a i když vím, že se nemá dávat na první pohled, tak už na ten mě svou obálkou nadchla. No a anotace...Prostě si ji musím přečíst. Parádní tip! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥