neděle 21. května 2017

Recenze – Magická džungle

Autorka:                     Johanna Basford
Nakladatelství:        Grada
Rok vydání v ČR:    2016
Počet stran:               88
Formát:                       254 x 254mm
Hmotnost:                 528g

Anotace:
Tentokrát vás autorka vezme na úžasnou expedici divokou džunglí. Následujte Johannu Basfordovou, a objevte zapomenutý svět exotické flóry a fauny čekající na pestré barvy a vaši fantazii. Probuďte stromové žáby, zářivé kolibříky, číhající tygry a hravé opice, najděte hrocha i  tajemnou okapi. Nechte svou představivost rozběhnout po klenbě listnatých stromů nebo se pusťte do vybarvování pestrých květů a tropických rostlin pod ní. Najděte si chvilku pro své omalovánky, odpočinete si, přijdete na jiné myšlenky a vytvoříte něco krásného podle vlastních představ.


Omalovánky Johanny Basford mám moc ráda, patří určitě mezi mé nejoblíbenější autorky omalovánek. A Magická džungle u mě nejspíš obsadí první místo. Ilustrace jsou vážně úžasné. Momentálně nemám moc času vybarvovat, ale těším se, že ze zimním obdobím to napravím a vrátím se právě k této ilustrátorce.

Magická džungle je brožovaná kniha s oboustrannými obrázky. Papír je velice příjemný, dostatečně silný a pastelky po něm krásně kloužou. Vybarvování vám potom přináší očekávaný a vytoužený relax. 


Jelikož jde o ilustrace souhrně nazvané Magickou džunglí, kde jinde než v této knize můžete popustit uzdu fantazii a vytvořit bláznivé a magické barevné kreace.

Co dodat na závěr? Johanniny ilustrace jsou hodně detailní, ale nebojte se toho. Obrázky se vybarvují skvěle. Mám raději detaily než velké prázdné plochy. A Magická džungle patří bezpochyby mezi nejkrásnější omalovánky, které vlastním a už se těším, až se k nim ve volném čase opět vrátím.




O autorce:
Johanna Basford se narodila v roce 1983 ve Skotsku. Její ilustrace jsou ručně kreslené. Je autorkou Tajné zahrady, Čarovného lesa, Ztraceného oceánu, Magické džungle a vánočních omalovánek. Jejích omalovánek se ve světě prodalo víc než 20 milionů a s radostí je kupují milovníci a milovnice vybarvování v celé řadě zemí.


Hodnocení: 100%

Za poskytnutí recenzního výtisku velmi děkuji nakladatelství Grada. Omalovánky si zde můžete objednat.

Až do poloviny srpna můžete s omalovánkami Grada soutěžit... KLIK NA SOUTĚŽ.

11 komentářů:

  1. taky chci takhle umet vymalovavat :-D super

    OdpovědětVymazat
  2. Teda, závidím, že si dokážeš s tím vybarvováním tak vyhrát, vypadá to moc hezky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen kdyby na to bylo víc času, no snad zas v zimě, kdy to člověka nepotáhne ven :))

      Vymazat
  3. Panebože Ty tak krásně vymalováváš :)) To je úžasný, já jsem na tohle hrozná...

    OdpovědětVymazat
  4. Máš to krásné, kéž by i moje omalovánky vypadaly takhle :D Od Johanny Basford mám zatím jen zahradu, ale ještě jsem se do ní nepustila.
    Marky (Books are my life...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :) Johannu mám moc ráda, jen do oceánu asi nepůjdu, ten už je opravdu i na mě moc detailní :)

      Vymazat
  5. Úžasně vybarvené. Musím říct, že by mě bavilo se dívat na to, jak to vymalováváš. Krásné přechody! ♥

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥