úterý 21. listopadu 2017

Knižní přírůstky – listopad #4

Krásný den milí knihomolští přátelé :)

Jelikož jsem vám stále neukázala všechny nové knihy, které se mi za první půlku listopadu nakupily, je tady další rozbalovačka. Nečekaně mi dorazil balíček z nakladatelství Paseka a s ním dvě knihy a rovnou dva komiksy. Sama bych si komiks nekoupila, ale řeknu vám, když jsem i je tak prohlížela, že se mi líbí. Jeden je spíš dětský, ale proč ne?


Člověk si musí obzory trošku rozšířit.



Duchové – Raina Telgemeier
Catrina se s rodinou stěhuje na pobřeží Severní Kalifornie a není zrovna nadšená, že musí opustit svoje kamarády a zázemí. Jenže její sestra Maya trpí vážnou nemocí, proti níž působí vlhký, slaný vítr, vanoucí od moře. A léčivé účinky prý nejsou to jediné, co vítr do městečka Bahía de Luna přináší. Sestry ze všech stran slyší, že tu žijí duchové.
Říkají obyvatelé města pravdu, nebo jen straší nové sousedy? Zatímco Maya se nemůže dočkat, až nějakého ducha potká, Catrina s nimi nechce mít nic společného. Ale možná se blíží doba, kdy bude muset hodit svůj strach za hlavu a myslet především na dobro mladší sestry…
Po autobiografických hitech Úsměv a Ségry se nejoblíbenější ženská autorka komiksu poprvé pustila do nadpřirozeného tématu, ale opět vznikl humorný a dojemný příběh o síle rodiny, přátelství a překonávání vlastních obav. To, že Duchové získali komiksového Oscara – Cenu Willa Eisnera – pro nejlepší dětský komiks roku 2016, není žádná strašidelná náhoda.






Zen žen: Obrazový průvodce životem moderní ženy – Lela Geislerová
Slavný komiksový seriál Lely Geislerové vychází poprvé knižně a ve formátu, který se v žádné kabelce ani plátěné tašce neztratí. Kniha o ženách, ale nejen pro ženy. Kniha o tom, jaké to je, být dcerou, mámou, kamarádkou, manželkou nebo milenkou.
Rozchody, filozofování nad vínem, milostné trapasy, zlobivé děti, nemožní partneři, cynické matky, a ještě trocha vína… Autorčin nadhled, humor a cit pro psychologický detail však důvěrně známé situace povyšují na zábavné etudy z nekonečného seriálu mezilidských vztahů. Přes dvě stovky epizod ze života moderní ženy představuje to nejlepší ze stripu, který několik let baví čtenářky a čtenáře týdeníku Respekt.




Tento komiks má opravdu specifický formát a moc se mi líbí. Ovšem do malé kabelky ho rozhodně neschováte ☻



A co vy a komiks? Čtete a nebo se mu spíš cíleně vyhýbáte? 

Vaše Šárka ♥

6 komentářů:

  1. Do komiksu bych asi nešla, ale nikdy neříkej nikdy.
    Každopádně jsem si díky Tobě vzpomněla na mé sešity Čtyřlístku, které mám stále schované:-).
    Tak hezký večer
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
  2. Komiksům jsem se dost dlouho vyhýbala, ale neodolala jsem Ubulené hromádce štěstí a Sex komiksu. :D
    Oba komiksy vypadají zajímavě, ale shánět je nejspíš nebudu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já s komiksy nemám vůbec zkušenost, tak uvidím, jak mě osloví :)

      Vymazat
  3. Komiks jsem nikdy neviděla, natož zkoušela :-P Ale vypadá to zajímavě...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já jich pár viděla, ale zatím jsem neměla odvahu žádný zkusit. Tak uvidím, jak se s nimi poperu :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥