pondělí 13. listopadu 2017

Knižní tipy na vánoční dárky #2 – žánr román pro ženy, romantika


Přeji vám všem krásný den :)

Vánoce se blíží každým dnem, takže já za vámi spěchám s další várkou knižních tipů na vánoční dárky. Dnes si na své přijdou ti, kteří chtějí své blízké obdarovat nějakým tím zamilovaným příběhem. A pojďme hned na knihy.

Koncem listopadu vyjde u Ikaru kniha s parádní retro obálkou a názvem Na velikosti záleží. Autorkou je Alison Blissová.

Na velikosti záleží
Lea Martinová bojuje celý život s nadváhou a chutí na sladké. Už má plné zuby dietních sušenek, počítání kalorií a matčiných kritických poznámek. Nedávno si otevřela pekárnu, se kterou sklízí jeden úspěch za druhým, ale její sebevědomí – zvlášť ohledně mužů – je pořád nízké. A na takového fešáka, jako je Sam Cooper, by si nikdy netroufla, kdyby jí ho drzá kamarádka nepřihrála v baru rovnou do náruče. Jak ale přesně došlo k tomu, že ho před rodinou vydává za svého snoubence? Jejich malá lež se může brzy změnit v jednou velkou sladkou pohromu.



Další knihy, které vám představím, už můžete najít na pultech knihkupectví nyní.

Fanynky Alexandry Potter určitě pod stromečkem zjihnou nad její novou knihou. 

Hledá se Romeo
Když ona je Julie, tak kde ksakru vězí Romeo?
Po dvou letech společného žití spadli Julie a Will do naprostého stereotypu. Romantika se kamsi vytratila a nahradila jí jen hromada neumytého nádobí, kupy špinavého prádla a večery strávené klimbáním před televizí. A vše se ještě začne zhoršovat poté, co Will zapomene na domluvenou valentýnskou večeři.
Takže když náhoda svede dohromady Julii a sexy Itala, který navíc pracuje v konkurenční reklamní agentuře, a on jí nabídne romantický víkend v italské Veroně, začne Julie zvažovat, zda právě tohle není ten její Romeo...


Kdo má rád sérii Ravenelovi od Lisy Kleypas, určitě uvítá pod stromečkem třetí díl.

Ďábel na jaře
Výstřední čekanka…
Většina debutantek sní o tom, že najde manžela, ale lady Pandora Ravenelová má jiné plány. Ctižádostivá mladá kráska by mnohem raději zůstala doma a věnovala se svému podnikání v oblasti deskových her, než aby se zúčastnila londýnské společenské sezony. Jednoho večera na plese vyšší společnosti se však zaplete do skandálu s hříšně hezkým cizincem.
Cynický prostopášník…
Poté co se léta s lehkostí vyhýbal manželským pastím, spadl Gabriel, lord St. Vincent, konečně do tenat vzpurné dívky, která se k němu vůbec nehodí. Vlastně s ním ani nechce nic mít. Jenže pro Gabriela je temperamentní Pandora neodolatelná. Udělá všechno, aby ji získal, i když se z jejich nekonvenčního manželství vyklube učiněná smlouva s ďáblem.
Nebezpečné spiknutí…
Pandora podlehne Gabrielovu obratnému a smyslnému přesvědčování a stane se jeho nevěstou. Záhy však zjistí, že podnikatelská činnost ji náhodou zanesla do nitra nebezpečného spiknutí – a jen její manžel ji dovede ochránit. Zatímco ji Gabriel střeží před neznámými protivníky, oba pochopí, že jejich smlouva s ďáblem může být ve skutečnosti dar z nebes…

U Ikaru v edici Světový bestseller vyšla před pár dny kniha Ztracené světlo. Myslím, že to bude také skvělý dárek pro mnoho čtenářek.

Ztracené světlo – Jill Santopolo
Neodolatelný romantický příběh o přetrvávající síle opravdové lásky se šokujícím, nezapomenutelným koncem. – Lucy stojí před životním rozhodnutím. Než k němu dospěje, bude si muset přehrát svůj příběh, vlastně jejich příběh, od začátku. S Gabem se seznámí na univerzitě v jeden zvláštní den, který promění osudy všech zúčastněných. Je možné, aby našli smysl život jeden ve druhém? Anebo se mají podvolit proudům, které je od sebe odvádějí? Jejich třináctiletá cesta plná snů, touhy, žárlivosti, zrad a nakonec lásky je hlubokým a zároveň čtivým vykreslením jednoho (ne)obyčejného vztahu, ve kterém se může najít každý, kdo miloval.


Také nad novinkou od Nicholase Sparkse jistě spoustu žen a dívek zajásá.

Život ve dvou
Russell Green je ve svých dvaatřiceti víc než spokojený se svým životem. Má nádhernou ženu, rozkošnou šestiletou dcerku, úspěšnou kariéru a velký dům v Charlotte. Žije svůj sen a manželství s okouzlující Vivian je hlavním zdrojem jeho štěstí. Jenže pod vší dokonalostí začínají prosvítat neshody, a během pár týdnů se vše, co Russ považoval za samozřejmé, obrátí v prach. Bez ženy a bez práce se Russell snaží postavit znovu na nohy a postarat se o dcerku. Ukáže se, že být tátou na plný úvazek je největší výzva, kterou kdy v životě poznal.



Říjnová novinka od Lucy Foleyové určitě také jistě potěší.

Pozvánka
Řím roku 1953. Novinář Hal hledá ve Věčném městě rozhřešení za svou temnou minulost. Jednoho večera se náhodou ocitá na večírku místní smetánky, kde se seznamuje se záhadnou Stellou. Byť oba mladí lidé pocházejí z naprosto odlišného prostředí, přitahuje je to k sobě jak dva magnety. Na krátkou chvíli, na jednu noc, zakusí nový život, aby se rozešli s vědomím, že už se nikdy v životě neuvidí.
Nečekaně se však setkávají o rok později, když Hal přijme nabídku napsat reportáž z opulentní plavby, kterou italská hraběnka se svými přáteli hodlá podniknout podél pobřeží italské Riviéry na filmový festival v Cannes. Na palubě se shromáždí nejznámější umělci a filmové hvězdy tehdejší doby, Hala však zajímá pouze jediná osoba - Stella.
A přestože minulost každého na palubě je ve značném rozporu s jejich vnějším pozlátkem, nejvíc toho skrývá Stella. Jak Halova posedlost Stellou roste, je čím dál odhodlanější udělat z ní stejnou dívku, kterou byla oné noci – tedy dívku, která není spoutána vlastní minulostí.

Srpnová romantika od Clare Swatman oplývá spoustou krásných komentářů na databázi knih. Proč jí tedy neobdarovat nějakou naši blízkou osůbku?

Než odejdeš
Láska někdy přichází pomalu. Zoe a Ed se znali od mládí, vždy si byli poblíž, ale nikdy spolu. Až po letech se mezi nimi cosi změní a jejich budoucnost se začne ubírat po stejné cestě. Ale kromě radosti je čeká nejedno klopýtnutí, a jednoho obyčejného dne Zoe řekne svému manželovi pár zlostných slov… Toho dne, který je Edův poslední. Zoe je zlomená žalem a lítostí nad tím, co Edovi řekla, a co mu naopak říct nestihla. Pak ale dostane zázračnou šanci postavit se s ním znovu na začátek. Poučí se ze svých chyb, anebo se minulost změnit nedá?


 
Dále tady mám knihu Léto u jezera od Hannah McKinnon. Já sice na romantiku moc nejsem, ale myslím, že anotace nezní vůbec špatně.

Léto u jezera
Iris Standishová byla odjakživa onou zodpovědnou a rozumnou starší sestrou, zatímco mladší Lea šla z průšvihu do průšvihu. Přesto měli rodiče raději Leu. I jako dospělá je Iris vzorem úspěchu: má solidní manželství, rodinu, práci… Až dokud její manžel z nenadání nepožádá o rozvod. Otřesená Iris vděčně sáhne po zámince k útěku a odjede na léto do rodného domu, aby sestře pomohla s chystanou svatbou. Jenže navzdory idylickému prostředí a svatebním přípravám je brzy jasné, že Lea se pouští do nové nerozvážnosti, a Iris se musí rozhodnout, jestli u ní převáží zodpovědnost, anebo pro jednou podlehne citům, které v ní nečekaně probudí dávná láska Cooper Woods.

Dalším romantickým tipem je kniha se šílenou obálkou od Jo Watson, která vyšla už před nějakým pátkem, a to konkrétně v červnu, ale zaregistrovala jsem, že se moc líbila. A nakonec... Takovou obálku vážně nepřehlédnete ☻

Hořící měsíc
Exotické dobrodružství jako lék na zlomené srdce
„Promiň, nemůžu“ - Když si Lilly Swansonová přečte tenhle vzkaz od svého snoubence pět minut před začátkem svatebního obřadu, má pocit, že se jí zhroutil celý svět. Její pečlivě naplánovaný, dokonalý život s mužem snů se roztříští na tisíc kousků a Lilly z minuty na minutu neví, co dál. Rozhodne se proto ještě v přechodném pominutí smyslů nastoupit do letadla a odletět sama na líbánky do exotického Thajska. To ještě netuší, jaká vzrušující cesta plná poznání, nečekaného dobrodružství a možná i nové lásky ji čeká…

 
A nakonec tipy ode mě. Přestože jsem psala, že romantiku moc nečtu, sem tam se nějaká přece jen objeví. A mám pro vás tři knihy.

Moje první Jojo Moyes byla kniha Jeden plus jedna a moc jsem si čtení užila. Tudíž doporučuji.

Jeden plus jedna
Představte si, jak by mohl vypadat příšerný život: manžel vás opustil a rodině nepřispívá ani penny. Vašeho syna puberťáka šikanují a dcera, jež je matematický génius, má sice možnost nastoupit na prestižní školu pro nadané děti, ale vy si to zkrátka nemůžete dovolit. Už jen nákup školní uniformy by znamenal pořádnou díru do rozpočtu – a co teprve školné… Seznamte se, přesně takový je ve zkratce život Jess Thomasové.
Jednoho dne se však Jess přihodí zvláštní věc. V taxíku Najde svazek bankovek, který patří arogantnímu milionáři Edu Nichollsovi, u něhož doma Jess uklízí. Žádný balík to sice není, pro Eda bezesporu jen pár drobných, nicméně pro Jess by ony peníze znamenaly řešení problému. Jinak zásadová žena se impulzivně rozhodne, že si peníze ponechá a využije je pro svou dceru. V té chvíli ještě netuší, jak jí jejich majitel následně změní život…


Další knihou, kterou doporučuji a seženete ji stále ještě za téměř drobný peníz, je Kavárna na pláži od Lucy Diamond. Úžasné, lehké, vtipné a romantické čtení.


Kavárna na pláži
Je vám přes třicet a lezou vám na nervy poznámky o tom, že byste se už konečně měla usadit? Nejste v tom sama!
Evie byla odjakživa černou ovcí rodiny. Coby nenapravitelný snílek představovala příliš velký kontrast ke svým dvěma úspěšným sestrám. Zkusila se prosadit jako herečka, fotografka a zpěvačka, ale všechny tři směry se ukázaly být slepými uličkami. Jediným solidním bodem jejího neuspořádaného života je přítel – svědomitý a spolehlivý Matthew. Možná je ale na Eviin vkus až příliš solidní, a tak se občas neubrání dojmu, že jí život protéká mezi prsty.
A pak zemře její milovaná teta Jo a v závěti Evii odkáže nečekané dědictví – kavárnu na pláži v Cornwallu. Evie se vydá na cestu plná odhodlání alespoň jednou v životě něco dotáhnout do úspěšného konce. Není to lehký úkol, protože zaměstnanci kavárny po smrti původní majitelky značně povolili v pracovním úsilí, ale Evie chce světu dokázat, že není tak beznadějný případ, za jaký ji všichni považují. Tajně doufá, že když dá do pořádku kavárnu, navede vlak svého života konečně do správných kolejí. A kdo ví, třeba taky najde svou životní lásku...

A do třetice tady mám tip na knihu od německé autorky Petry Hülsmannové. V knize najdete jak romantiku, tak vtip, zasmějete se, i si popláčete.

Čmeláci v srdci
„Hele, láska tě nesmí vodrovnat,“ radí Leně moudře taxikář Knut. To se sice hrozně lehce řekne, ale mnohem hůř udělá, obzvlášť když je její snoubenec pěkná nula a ona sama přijde kvůli hloupé chybě zničehonic o práci. Na sebelítost jí však nezbývá čas. Lena je nucena změnit od základů svůj život – nastěhuje se do chaotického bytu ke své nejlepší kamarádce, což ji coby milovnici pořádku vyvádí z rovnováhy. Navíc jí spolubydlící Ben leze pořádně na nervy! Je totiž neuvěřitelně arogantní a k tomu ještě věčný sukničkář. Jenže její srdce se rozbuší pokaždé, když na něj jen pomyslí, z čehož je Lena celá nesvá. – Čarokrásná love-story, plná humoru, co potěší každé srdce.

Na moje tipy, tedy ty tři poslední knihy, najdete na blogu recenze, takže se můžete podívat. Jsou to sice starší knihy, ale myslím, že to vůbec nevadí. Za přečtení rozhodně stojí.

Já doufám, že jsem vás alespoň trochu inspirovala a vánoční dárky se vám budou vybírat snadněji.


Vaše Šárka ♥




16 komentářů:

  1. Sice se jedná o žánr, který jde mimo mě, ale Jeden plus jedna od Jojo si musím přečíst. Teda, až budu mít zase náladu na něco jiného než vraždy. :D
    Moc pěkný článek! :)
    Fandom Before Blood CZ

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohle sice není úplně můj žánr, ale ráda u tebe vždycky mrknu na jakoukoliv inspiraci, Šári :) Čas od času totiž na takovéhle čtení chuť přeci jen dostanu a pak mi stačí si jen připomenout tenhle článek :)
    Díky za to. Jo a některé ty knihy mají teda naprosto okouzlující obálky :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, taky to není můj primární žánr, ale občas dostanu chuť na něco sladšího. Ne moc často, ale někdy ano :) Měj se krásně Hani a děkuji :)

      Vymazat
  3. Tenhle žánr je přímo pro mě. :)) 90% knih se mi líbí a ráda bych si je přečetla... :))

    OdpovědětVymazat
  4. I když to taky není až tak můj šálek kávy, přesto mám období, kdy mám na takové knihy vyloženě chuť. Chybí mi tu Polibek v New Yorku, má krásnou obálku a knížka je podle mě jak dělaná na vánoce :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vánoční tipy také budou :) Já si vždy říkám, že si chci na vánoce přečíst něco vyloženě vánočního a nikdy na to nedojde. Většinou je tak málo času, že kolem vánoc už ani nečtu, až zase po svátcích :)

      Vymazat
  5. Nic pro mě a asi ani pro mamku :-D ta teď propadla upírům :-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upíři mě nikdy nelákali, dokonce ani to Stmívání jsem v tv neviděla ještě. A to jsem si říkala, že udělám výjimku a tohle zkouknu :))

      Vymazat
    2. Tak na to nekoukej. Spíš si to přečti. Filmy jsou hrozně trapný

      Vymazat
  6. Já mám doma Léto u jezera, a za sebou i Čmeláky v srdci..
    Uvažuji že nadělím mamince Jeden plus jeden :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeden plus jedna mě moc bavilo, příjemné čtení. Byla to moje první Jojo a užila jsem si ji :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥