pátek 1. prosince 2017

Knižní přírůstky – listopad #5

Krásný pozdní večer vám všem :)

Právě jsem dopekla cukroví a ještě se rychle vrhám na článek, protože nevím, kdy bych ho jinak stihla sepsat. Mám tady hromadu knížek, které jsem vám ještě nestihla ukázat, takže poslední listopadové přírůstky jsou tady. Mimochodem... Jednu knížku jsem zapomněla, takže ji uvidíte až ve shrnutí ☻ Kdy vyjde, to zatím vůbec nevím.


Nashromáždila jsem poslední dobou devět knižních přírůstků. Přišly mi dvě knihy z nakladatelství Paseka, dvě knihy z Domina, jedna výhra a objednávka z Knižního klubu. A aby se to nepletlo, všechny knihy, které jsem si objednala, jsou také z Domina ☻

Tyto dvě knihy mi přišly z nakladatelství Paseka. Jak vidíte, jeden obřík je stále zatavený v obalu, o ni si zasoutěžíte v nejbližších dnech, jak jsem už avízovala na FB stránkách.


George Lucas: Život stvořitele Star Wars – Brian Jay Jones
Jeho první snímek z finančního hlediska propadl, k poetice toho druhého se nikdy nevrátil, protože třetí film se jmenoval Star Wars. Přitom v květnu 1977 rozhodně nikdo nečekal vlnu filmového šílenství a netušil, že se právě rodí nový popkulturní mýtus o souboji světlé a temné strany. Přes veškerou popularitu Star Wars a jejich tvůrce George Lucase dosud neexistovala spolehlivá kniha o režisérově životě a díle. Až nyní přichází biografie jak pro skalní fanoušky, tak pro běžné diváky, pro příznivce filmu i popkultury.
Lucase odhaluje jako milovníka automobilů, který se v mládí málem zabil při autonehodě, jako nefalšovaného vizionáře, panovníka nevídaného marketingového impéria, průkopníka vizuálních a zvukových efektů i zakladatele společností Pixar a Lucasfilm. Kniha propojuje osudy dalších známých filmařů, jako jsou Steven Spielberg nebo Martin Scorsese, a čtenář se tak dozví mnohé o fungování hollywoodského systému a nezávislých filmařů. A samozřejmě o kultovních ikonách, jako jsou Han Solo, Darth Vader nebo Indiana Jones.


Sledujte tedy můj blog, ať vám soutěž neuteče.

Spy Story Love Story – Nicolai Lilin
Čtyřicátník Aljoša je zkušený nájemný vrah, který by rád odešel do důchodu. Jeho zaměstnavatel, mocný boss a ruský politik Rakov, ho ale vydírá. Navenek bezcitný Aljoša se ocitá před těžkou volbou, protože jeho posledním úkolem má být likvidace mladé ženy. Ač se v životě neřídí běžným mravním kodexem, nečekaně se v něm probouzí duše čtenáře velkých děl světové literatury, jež ho učily věřit v sílu lidskosti, ve svět, kde nevládnou jen peníze a kde i osobní prohra může být vítězstvím. Aljoša, který se od dětství podřizoval zločineckému kodexu a později zákonům džungle, ztrácí své dosavadní jistoty.
Vydává se sice na misi do Milána v doprovodu svého nástupce Ivana, démony sužovaného veterána z čečenské války, ale zároveň zjišťuje, že přestává platit pravidlo, podle něhož láska do světa zabijáků nepatří... Další z knih mistra silných příběhů těží z jeho přímočarého stylu a schopnosti plastického vykreslení postav i podmanivé atmosféry.


Další knihy mi poslalo nakladatelství Domino.


Byly tady, a už nejsou – Haylen Beck
Audra v sobě konečně našla dost odvahy, aby utekla od násilnického manžela. Teď sedí v autě, na zadních sedačkách jsou připoutány její malé děti, a společně jedou vstříc své šanci na nový, lepší život.
Volí trasu po okresních silnicích, aby se vyhnuli nežádoucí pozornosti. A právě když projíždí po pusté cestě kdesi v Arizoně, už velmi daleko od bývalého domova, postřehne ve zpětném zrcátku jakýsi pohyb. Pozornější pohled jí ukáže policejní vůz, který je sleduje se zapnutým majákem.
Audra zastaví u krajnice. Je si až bolestně vědoma faktu, na jak odlehlém místě se ona a její děti nachází. Vystoupí z auta – a tím okamžikem se její šťastný útěk mění na nejhorší noční můru, která vysoce předčí veškeré představitelné obavy: netuší, proč ji místní šerif zatkl. Ví jen to, že když se v jeho doprovodu dostala na stanici, policisté jí tvrdí, že v autě žádné děti nebyly...


Klub zabijáků – Paul Finch
Že po někom jdeš, ještě zdaleka neznamená, že on nejde po tobě.
Pro detektiva Marka ´Hecka´ Heckenburga to byl nejprve obyčejný pracovní den. Právě vyšetřoval tři vraždy na severovýchodě Anglie, když k němu doputovala zpráva, že z ostře střežené věznice uprchl Magor Mike Silver, šéf rozprášeného Klubu sympaťáků. Trasu jeho útěku vyznačila zkrvavená těla zabitých policistů.
Ale to ještě není všechno, co se má Heck dozvědět. Ještě se bude vraždit dál. Z celé Anglie přicházejí zprávy o krutě mučených a morbidně zavražděných lidech. Zdá se, že Klub se pustil do toho, čemu se v hantýrce podsvětí říká čištění: čistí zemi od všech, kteří s jejich kriminálním podnikáním mohou mít jakoukoli spojitost.
Policie okamžitě vyhlásí masivní pátrací akci a Heckenburg ani na okamžik nepochybuje, že se na ní bude podílet. Mýlí se. Bez jakéhokoli vysvětlení je postaven mimo službu. Heckovi se to nelíbí a zuby nehty se brání. Hodlá jít po gaunerech z Klubu, přestože oni se zároveň rozhodli jít po něm...


Obě knihy vypadají dle anotací skvěle, takže se těším na prima napínavé čtení.

Tuto krásku jsem vyhrála na FB stránkách Ženy a život a radost veliká ♥

Hora mezi námi – Charles Martin
Přichází bouře a provoz na letišti v Salt Lake City je ochromen. Novinářka Ashley je nervózní, že nestihne vlastní svatbu, a na chirurga Bena čekají pacienti. Ačkoli se tihle dva vůbec neznají, objednají si spolu charterový let, aby se navzdory nepříznivému počasí dostali domů včas. Jejich letadlo ale havaruje a oni se ocitají uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Jak dlouho tu budou uvězněni? Jak si obstarají potravu a přístřeší? Hledají k sobě vztah, přehodnocují minulost a čelí krutým nástrahám nemilosrdné divočiny. Dramatický boj o přežití v extrémních podmínkách v nich probudí sílu, o níž neměli tušení... Podlehnou v mrazivé pustině zraněním těla a duše, nebo znovu uvěří v lásku?


A nakonec objednávka z Knižního klubu. Objevila jsem spoustu knih ve výprodeji a byla jsem šokovaná, že mezi nimi byla i Mo Hayder. Takže to jsem pochopitelně neodolala.



Panenka
Mo Hayder nastavila laťku děsivého thrilleru výš než kdokoli jiný. Ta laťka teď ovšem byla překonána. Jí samotnou.
Psychiatrickou léčebnu Beechway paralyzuje strach: mezi pacienty se šíří davová hysterie a zaměstnanci raději předstírají nemoc, než aby chodili na noční služby. Prastarými chodbami léčebny totiž za nocí obchází Maud, letitý přízrak zakrslé ženy, která si vybírá nahodilé oběti a silou své pokřivené vůle je následně dožene k drastickému sebepoškození nebo dokonce k sebevraždě.
Také Joe Le Grande pociťuje tíseň. Jako koordinátor zodpovídá za hladký chod léčebny, avšak i on začíná podléhat vlivu přízraku. Navíc se zdá, že po kontroverzním propuštění problémového pacienta Issaka Handela začala Maud rozsévat hrůzu i po okolním kraji.
Na pokraji zoufalství se Joe obrátí o pomoc na detektiva Jacka Cafferyho. Ten se ale zrovna věnuje docela jinému případu a navíc se mu nechce věřit báchorkám o jakémsi přízraku. Počáteční skepse ho však opustí ve chvíli, kdy spolu s Joem odhalí detaily o minulosti propuštěného Issaka Handela...

Unesená
Sleduje. Vyčkává. 
A pak si vezme, co není jeho.
Ponurý listopadový den se chýlí k večeru, když detektiv Jack Caff ery přijíždí vyslechnout svědky krádeže auta. Takových případů už bylo… Rutinně zahájí vyšetřování, ale brzy zjistí, že tentokrát je to jiné. V tomto autě totiž seděla jedenáctiletá dívka. A ještě stále se pohřešuje.
“To byl teprve teprve začátek,” zavolá únosce na policii. “A nepočítejte s tím, že konec přijde brzy.” Stačí jen těch pár slov a Caff ery pochopí, že je pouze otázkou času, kdy si pachatel vyhlédne další auto s dítětem na zadním sedadle.
Říkají o něm, že je nejlepší policajt ve městě. Má dobrý nos a kromě obrovských zkušeností se může spolehnout i na svůj instinkt. A právě policajtský instinkt mu napovídá, že něco je špatně. Ani tentokrát se nemýlí…

Vlk
Zámožní manželé jsou drženi v zajetí v domě na odlehlém místě. Únosci si kladou stále bizarnější a více ponižující podmínky, ale k propuštění rukojmí se nemají. Nejspíše jim nejde o peníze. Tohle asi bude osobní msta…

A sáhla jsem také po Lucy Diamond, od které jsem četla Kavárnu na pláži a ta mě moc bavila.

Bude to dobrý rok
Do nového roku vstupujeme vždy s nadějí, že se něco změní. Jako bychom opakovaně zapomínali, že něco změnit můžeme pouze my.
Děláme to všichni: na konci roku sestavujeme seznamy předsevzetí a věříme, že během nadcházejících dvanácti měsíců si užijeme mnohem více radosti než tomu bylo letos, loni a předloni. Stejně si počínají i tři ženy, které se sešly na společném silvestrovském večírku.
Hostitelka Gemma byla až donedávna spokojenou ženou v domácnosti. Poslední dobou však cítí, že potřebuje něco víc, a je odhodlána vrátit se ke své někdejší profesi.
Saffron se nachází ve zcela opačné situaci: až doposud se věnovala úspěšné kariéře, ale teď má tajemství, které jí v blízké budoucnosti převrátí celý život naruby.
A Caitlin? Ta je momentálně úplně na dně – zemřela jí matka, přišla o práci a rozpadl se jí vztah. Jako jediná vlastně vůbec netuší, kam se pohnout dál. Jediný důvod k optimismu spatřuje v jistotě, že hůř už být nemůže.
A tak s nadějí hledí do nového roku všechny tři hrdinky. Bude to dobrý rok, ujišťují se navzájem. Ano, čeká je spousta změn. A některé naprosto nečekané...


Zaujala vás některá z knih? Také jste řádili ve výprodejovkách? Já mám ještě dvě objednávky na cestě, jelikož jsem objevila také Deavera a Lisu Jackson. Knihy mě asi brzy zavalí, nooo ☻

Mějte se krásně...

Vaše Šárka ♥

14 komentářů:

  1. Krásné přírůstky, hlavně Mo Hayder :-) Její knížky mám ráda :-) A k výhře gratuluji. Horu mezi námi bych si taky moc přála :-) O knížce jsem původně vůbec neslyšela, až jsem náhodou shlédla trailer k filmu a pak zjistila, že film je natočen podle knížky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z Mo Hayder mám vážně radost. Ještě si potřebuju dokoupit první dva díly, které jsem sice četla, ale měla jsem je z knihovny.

      Vymazat
  2. Ahoj :-)
    Hezké kousky a na soutěž se těším. Kniha se mi totiž moc líbí a ráda bych ji měla doma.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypukne brzy, už jsem pořídila další knihy do soutěže, takže jak budu mít volno a nafotím, rozjede se :)

      Vymazat
  3. Deavera jsem objevila dávno, mám snad všechny jeho knihy :-) Kniha Hora mezi námi mě hodně láká, tak třeba ježíšek......A Lucase má rád manžel, takže soutěžit určitě budu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Deaverovi vím také dlouho, nějaké knihy mám doma, ale stále jich spoustu potřebuji :))

      Vymazat
  4. Nejvíce mě z tvých nových knižních přírůstků zaujala kniha Byly tady, a už nejsou :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkné přírůstky, z knih neznám ani jednu, jen na Hoře mezi námi jsme byla v kině, ale knížku jsem nečetla.
    Tak ať se vše líbí.
    Krásnou sobotu přeji.

    OdpovědětVymazat
  6. tady se nekdo rozjel ;-) Horu mezi nami bych taky moc chtela :-D

    OdpovědětVymazat
  7. Nečetla jsem ještě ani jednu, ale chystám na Horu mezi námi s chtěla bych ji mít přečtenou před filmem samotným :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥