úterý 30. ledna 2018

Knižní přírůstky – leden #1

Zdravím vás, přátelé :)

Konečně se tento měsíc objevily na blogu také knižní přírůstky. Ale jelikož jsem byla vážně uvědomělá, jde pouze o dva kousky. A to jsem si je ještě navíc ani nekoupila sama. Takže jsem vážně byla extrémně hodná.
Tyto dvě knihy si ke mně tedy našly cestu. Jednu mi poslala Káťa z Knižního večírku a druhou opět nečekaně nakladatelství Paseka. Dříve Paseka posílala pouze nasmlouvané recenzní kousky. Teď už asi půl roku posílá knihy bez ohlášení a nejspíš stačí, když jsou vidět na blozích, a nebo na instagramu, protože číst je vážně všechny nehodlám, jelikož některé jdou žánrem úplně mimo mě.


Tentokrát mě ale kniha z Paseky docela dost zaujala a určitě si ji přečtu, i když ještě nevím kdy. 

Skoncovat s Eddym B. – Édouard Louis
Románová senzace z Francie popisuje s mimořádnou otevřeností a syrovostí autorovo strastiplné dětství, poznamenané sociálně a kulturně omezeným prostředím chudého severofrancouzského venkova, ale také jeho postupně odhalovanou homosexualitou.
Louisův výjimečný debut zaznamenal od svého vydání neuvěřitelný ohlas: knihy tehdy dvaadvacetiletého studenta se jen ve Francii prodalo přes 300 000 výtisků a byla již přeložena do více než dvaceti jazyků. Na francouzské i mezinárodní scéně vyvolala bouřlivou debatu coby literární experiment stojící na pomezí uměleckého textu a dokumentu, ale také díky otázkám, které klade: Jak se vymanit z pasti sociálního prostředí? Jak se vypořádat se svou sexuální orientací? Jak se dobrat svobody? Stejně jako samotné téma knihy zaujme i bravurní způsob jeho podání.


Román pro ženy Až budu bez tebe mi poslala tedy Kačka, jak už jsem zmínila a moc za něj děkuji. Na knihu jsem slyšela rozporuplné názory, právě Káťa z ní nebyla úplně nadšená, tak jsem zvědavá, jak se bude líbit mně. Kdy se do ní ovšem pustím, to je zatím ve hvězdách.

Až budu bez tebe – Kelly Rimmer
Příběh o lásce, která láme srdce, a pak je zahojí. – Před rokem jsem potkal ženu svého života. Ani jeden z nás nevěřil na lásku na první pohled, a přesto se nám to přihodilo. Jmenovala se Lila a byla krásná, rázná, tvrdohlavá a úžasná způsobem, jaký slova nedovedou vyjádřit. Naučila mě, jak znovu žít. Moje Lila mi dala tolik, a přesto přede mnou měla tajemství, které mě nakonec zlomilo. Jmenuju se Callum Roberts a tohle je náš příběh.



Zaujala vás některá z knih? Určitě mi dejte vědět.

Mějte se krásně...

Vaše Šárka ♥

6 komentářů:

  1. Ke knihám gratuluju, mě osobně se líbí spíš ta druáhá. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně naopak se do té druhé zatím vůbec nechce, neboť názory jsou spíš takové chladné v mém okolí. Tak ji asi nechám ještě uležet :)

      Vymazat
  2. Taky jsem se snažila a mám minimum nových knih za leden. Hned mám lepší pocit, že pohnu s tím, co mám doma :-P

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadají zajímavě, užij si čtení. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥