pátek 9. února 2018

Měsíční shrnutí – leden

Zdravím vás, milí knihomolové :)

Opět se další měsíc blíží ke své půlce a já ještě nesepsala shrnutí za měsíc minulý. Takže vzhůru do toho.

V lednu jsem přečetla tři knihy a čtvrtou jsem rozečetla. Přečetla jsem Causu Mortis od M. a J. Hladkých, Byly tady, a už nejsou od Haylen Beck, Jeden život nestačí od Jaroslavy Černé a rozečetla jsem Klub zabijáků od Paula Finche.


Od Causy Mortis jsem nic moc nečekala a nakonec mě to docela bavilo. Nebyla to tedy žádná pecka, ale četlo se to dobře, a mně to od této knížky úplně stačilo a byla jsem spokojená. Hodnotila jsem 80% a recenzi najdete zde.





Byly tady, a už nejsou bylo skvělé čtení, napínavé, svižné, určitě doporučuji. Hodnotila jsem 90% a recenzi si můžete přečíst zde.







Jeden život nestačí mi tak úplně nesedl. Bude to čtení jen pro okrajové čtenářské publikum, a přestože třeba Týden blázna od autorky mě nadchl, tuto knihu hodnotím vlažněji. Dostala ode mě 77% a pokud vás zajímá recenze, tady ji najdete.





Klub zabijáků už mám dočtený a je to takové druhé zklamání měsíce. Od autora mě nadchl Znesvětitel, takže jsem se na další knihu hodně těšila, ale taky mi tato nesedla. Všeho moc, moc akce, honiček, děj zběsilý, hrdina nesmrtelný. To nebylo tak úplně pro mě to pravé ořechové. Hodnotila jsem 78% a recenzi si můžete přečíst zde.





NEJ knihou měsíce se jednoznačně stal thriller Byly tady, a už nejsou z produkce nakladatelství Domino. 

A jak jsem na tom byla v lednu s novými knižními přírůstky? Asi si budete myslet, že jsem nemocná, divná nebo že jsem přišla úplně o všechny peníze, ale já si vážně pořídila pouze dvě knihy. A vlastně ani já sama ne, jednu mi poslala kamarádka a druhou nakladatelství Paseka. Ano, opravdu čtete dobře, dvě knihy. 2 Nechybí tam nula ☻☻☻ Musím se hodně pochválit.


Pokud vás zajímá, o čem knihy pojednávají, jejich anotace najdete zde v přírůstkovém článku.

Tak to byl můj knižní leden. A jaký byl váš? Měli jste štěstí na dobré knihy?

Vaše Šárka ♥

8 komentářů:

  1. Na Causu jsem taky koukala. Nakonec jsem si vybrala Okno do času :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já od Epochy moc knihy nečtu, protože přece jenom jsou to žánry, které jdou spíš mimo mě, ale detektivku občas zkusím :)

      Vymazat
  2. Gratuliji pouze ke dvěma přírůstkům ;) To je u tebe opravdu nezvyklé :-)
    Z tvých čtyř přečtených knih mě zaujala kniha Byly tady, a už nejsou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, děkuji, vážně jsem ze sebe měla radost :)) Byly tady, a už nejsou se mi hodně líbilo, doporučuji :)

      Vymazat
  3. Já v lednu řpečetla pouze dvě knihy a to "Ty vyber, kdo přežije" a "Polibek v New Yorku". Z té první jsme byla trochu zklamaná :( ale ta druhá se mi aspoň líbila, takže to celý leden vylepšilo. Bohužel více jsem toho nestihla, protože bylo zkouškové, ale doufám, že teď se to aspoň zlepší na 4 knihy za měsíc, dokud teda nebudou státnice a konečně konec. :-)

    Přeji šťastnou ruku na knihy v dalším měsíci! ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko, moc děkuji a přeji, ať si po zkouškovém odpočineš u pěkné knihy :)

      Vymazat
  4. Moc hezký výběr knih, z Byly tady.. jsme nadšené společně, Klub zabijáků máme probraný zleva zprava. Ale teda obdiv k těm dvěma kouskům, já se sice taky držím, ale takhle jsem to stáhnout nedokázala :) Takže klobouk dolů! Uřívej si čtení i v únoru a měj se moc krásně, Šári :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristýnko, děkuji a neboj, určitě nebudou ty přírůstky takhle střídmé každý měsíc. Ale když se bude aspoň někdy takhle dařit, budu jedině ráda, protože i když jsem dost knih teď z knihovny vyřadila, místa pořád málo :)) Měj se moc krásně :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥