středa 11. dubna 2018

Knižní přírůstky – duben#1

Krásný večer, milí knihomolové :)

Nakupilo se mi teď několik nových knih, duben tedy bude u mě asi plodnější, tak jsem se konečně dokopala je nafotit, a vyjdou dva přírůstkové články. Do prvního se můžete začíst teď hned.

Mám tady pětici krásných knih. Dvě jsou recenzní výtisky, a sice jsou to kuchařky od Florentýny Zatloukalové. Jednu knihu jsem vyhrála na instagramu a dvě knihy jsem si objednala u Knižního klubu.


Moc děkuji Florentýnce, že mi ochotně poslala své dvě kuchařky. Jsou to krásně zpracované knížky, recepty jsou z dostupných surovin, což je pro mě důležité. Brzy se můžete těšit na recenze.

Kuchařka pro dceru
Kuchařka pro dceru tak, jak by vás to naučila vaše matka, kdyby na to měla čas. Tato Kuchařka pro dceru je však něčím jiná. Naučí vás nejen o vaření přemýšlet, ale vezme vás za ruku a ukáže na vlastní zkušenosti autorky, jak to při objevování nejrůznějších tajů v kuchyni chodí. Máte tak v rukou rádce a kamarádku, která sdělí nejen vlastní doporučení, ale také poodhalí své pocity. A pokusí se zabránit tomu, abyste se nedopustil zbytečných kulinářských katastrof. Autorka Jana Zatloukalová nikdy profesionálně nevařila a nikdy nestudovala kuchařskou školu. To jen prázdné hrnce ve vlastní kuchyni, věčně hladový muž a čtyři děti a další okolnosti ji naučily to, co domácí výchova slušné dívky naprosto zanedbala - vaření.


Snídaně u Florentýny
Říká se: Snídani sněz celou, o oběd se poděl s přítelem a večeři přenech nepříteli. Když budete vařit podle této kuchařky, půjdete si pro nášup ke snídani a rozhodně se nebudete chtít dělit o svůj oběd. Florentýna se v tomto volném pokračování Kuchařky pro dceru drží hesla, že láska sice prochází žaludkem, ale zdraví ještě víc. Naučí vás vařit krásná, zdravá, vyvážená jídla na celé dopoledne. Ukáže vám, jak si je poskládat z běžných surovin, jak si je bez výčitek užít a hlavně jak je zařadit do uspěchaného života, kdy nezbývá čas na ranní kávu, natož na nějaké vyvařování. Prozradí, jak se díky svačinám do školy stát matkou roku, neutrpět u toho duševní kolaps a přitáhnout pohledy kolegů - dost možná i jejich vidličky - do své obědové krabičky.


Na instagramu jsem vyhrála knihu Noc od Bernarda Miniera. Což mi připomíná, že bych se do jeho série měla konečně pustit, protože doma už dlouho čeká Mráz a Kruh.

Noc – Bernard Minier
Čtvrté pokračování bestsellerové série s kriminalistou Martinem Servazem.
Během vyšetřování vraždy na ropné plošině narazí norská inspektorka Kirsten Nigaardová na sérii fotografi í. O pár dní později sedí v toulouské kanceláři kriminalisty Martina Servaze, který si snímky se zájmem prohlíží. Je na nich on sám zachycený objektivem nepolapitelného sériového vraha Juliana Hirtmanna. To ale není vše. Na dalším snímku je malé dítě, Gustav. Pro Kirsten a Martina začíná děsivá výprava s ještě děsivějším nepřítelem na jejím konci.


A nakonec objednávka z Knižního klubu. V akci jsem objevila dvě knihy, po kterých jsem už nějakou dobu koukala a to Bludná sdělení a Reportér.

Bludná sdělení – Sophie Hannah
Nicki Clementsová trčí v zácpě, když vtom spatří obličej, o kterém doufala, že už ho nikdy neuvidí. Je to rozhodně on, stejný policista, a zastavuje všechny vozy na Elmhirst Road. Nicki v panice otočí auto do protisměru a ujede. Nebo si to alespoň myslí... 
Následující den je předvedena k výslechu v souvislosti s vraždou kontroverzního novináře Damona Blundyho. Nicki se s ním nikdy nesetkala a nedokáže odpovědět na žádnou z otázek, které jí detektivové kladou. Netuší, proč vrah použil nůž tak neobvyklým způsobem, ani neví, co znamená nápis „Není o nic míň mrtvý“ v pracovně zavražděného. Taky však nedokáže vysvětlit, proč byla tak blízko místa činu. A především proč se snažila Elmhirst Road vyhnout. Kdyby totiž odhalila tajemství, které v sobě nosí, mohlo by jí to zničit život...


Reportér – Sandra Brown
Krimipříběh Dawsona Scotta, uznávaného novináře, který se nedávno vrátil z Afghánistánu.
Dawson Scott, uznávaný reportér, se dozvídá od svého informátora z FBI, že se objevily nové informace o případu, který začal už před čtyřiceti lety. Když se noří do případu, stále víc mu záleží na mladé vdově Amelii, která je s tímto případem spjatá. Pak je zavražděna chůva jejích dvou malých synů a dochází k překvapivému obratu… Napínavý i vášnivý román je příběhem o lžích, které říkáme sami sobě, abychom přežili, a o nemožnosti skutečně uniknout své minulosti.



Zaujala vás některá z knih? A co kuchařky od Florentýnky? Znáte? Určitě mi napište.

Mějte se krásně, užívejte jara a čtěte... Třeba právě někde na lavičce na sluníčku.

Vaše Šárka ♥

10 komentářů:

  1. Florentýnu znám a mám ji ráda. Ostatní knihy neznám, i když mám tušení, že od Sandry Brown jsem kdysi cosi četla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty kuchařky od Florentýny jsou fakt moc povedené. V pondělí hodlám dle ní dělat mrkvový dortík :) Jinak od Sophie Hannah jsem četla Pusinku a i přes nízké hodnocení já dávala tenkrát 5* Od Sandry Brown jsem četla Skryté zlo a moc se mi to líbilo. A Minier doma čeká od prvního dílu, tak snad letos už :))

      Vymazat
  2. Kuchařku pro dceru jsem dostala asi 3 roky zpátky od babičky. Za mě musím říct, že je to skvělá kuchařka, už jsem z ní vařila/pekla hodně věcí. Snad se ti taky bude líbit. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to opravdu výborně udělaná kuchařka, mám už nafocené nějaké recepty, takže recenze bude brzy :)

      Vymazat
  3. Vlastním kuchařku pro dceru, která je nádherně zpracovaná, ale zatím se mi podle ní nepovedl ani jeden ze tří receptů, co jsem zkoušela :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, jakpak to? Já teď vařila a fotila a naštěstí povedlo. Jen spíš to jídlo neumím fotit :))

      Vymazat
  4. Moc hezké novinky :) Ta Bludná sdělení mě na KK taky lákají, jenže se znám, nezůstane u jedné... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už teď v těch výprodejích hodně přemýšlím, abych neplnila košík až po okraj )) Přebírala jsem totiž knížky a dost jich hodila na bazar a byly to právě takové unáhlené koupě :) Ale Bludná sdělení jsem chtěla dlouho a Reportér mě už kdysi taky zaujal .)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥