čtvrtek 3. května 2018

Poprvé jsem otevřela – Za jasné noci

Krásný podvečer, přátelé :)

Opět zde mám krátký článek z rubriky „poprvé jsem otevřela“. A předevčírem jsem poprvé otevřela svou první knihu od Elizabeth Haran s názvem Za jasné noci. Mám za sebou asi 60 stran, takže teprve začátek. Ale čte se mi to moc pěkně. Příběh začíná v roce 1913 v západní Austrálii. Mladá Emily se vydává na plavbu na dalekou farmu, kde bude zaměstnaná jako švadlena. V domě s bratry a otcem již není k vydržení, ba se tam přímo dusí. Poslední kapkou bylo, když se všichni muži doma rozhodnou, že ji provdají za odporného chlápka, který však může finančně pozvednout jejich krejčovskou dílnu. Takže prchá.


Anotace:
Když Emily prchne před domluveným sňatkem na farmu v severozápadní Austrálii, nečeká, že ji tak okouzlí zdejší krajina, i Liam, syn jejích zaměstnavatelů. Liam je zasnoubený s půvabnou Glenys a pro Emily je těžké poručit svému srdci, ale čeká ji daleko těžší zkouška. V Evropě vypukne válka, Liam i jeho otec se rozhodnou narukovat a opuštěné ženy musí držet pospolu.



Knihu vydalo nakladatelství Alpress v březnu letošního roku a má 424 stran. Takže mi asi ještě chvíli vydrží, navíc, když na prodloužený víkend odjíždíme.

Mám ráda tyto poklidné australské příběhy a věřím, že i tento mě něčím okouzlí. A jako bonus beru, že se děj odehrává na počátku dvacátého století. Pryč na chvíli z přetechnizovaného moderního světa.


Plánujete si knihu také přečíst?

Vaše Šárka ♥

 

7 komentářů:

  1. Užij si čtení, Šári, budu se těšit na Tvoji recenzi :)

    OdpovědětVymazat
  2. Také přeji pěkné čtení :) Ráda jsem se o knize dozvěděla něco více, těším se i na recenzi :)

    OdpovědětVymazat
  3. Snad se ti bude líbit :-) Sice kniha není mým šálkem čaje, ale ráda si pak přečtu tvou recenzi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc se mi líbila, už finišuji. Zdržela mě dovča, jinak bych měla už dočteno. A určitě si přečtu další knihy od autorky .)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥