neděle 13. května 2018

Svět knihy 2018 aneb do třetice všeho dobrého a nejlepšího

Krásnou neděli, milí přátelé :)

Konečně jsem se dostala k sepsání článku o mé čtvrteční návštěvě Světa knihy. Musela jsem vstřebat všechny ty úžasné pocity, a i teď stále poletuji na obláčku euforie. Upozorňuji dopředu, že článek je dlouhý, protože letos mám i spoustu fotek.


Už dlouho dopředu jsme se domlouvaly s Kačkou z blogu Knižní večírek, že letos vyrazíme ve čtvrtek, protože další dny jsem měla mít pracovní. Obrovskou radost mi nedávno udělala Sabinka z blogu Knižní kavárna u Nely, když psala, že pokud bude mít hlídání pro děti, jela by ve čtvrtek taky. A vyšlo to. Jsem moc ráda, na Sabču jsem se hodně těšila. Už dlouho sleduji její blog a videa. No a jak jsem si ji představovala jako rošťáckou sympaťandu, předčila moje očekávání. Je to úžasná „baba“ a pořád jsme si měly o čem povídat. Takže jsem moc ráda, že jsme dostaly příležitost se osobně poznat. Moc za to děkuji. Jen mě překvapilo, jak je Sabinka malinká. Ale je to moc milý drobínek ♥




Letos jsme vyrazily o hodinu dřív, takže jsme dokonce čekaly na otevření veletrhu. Vůbec nám to ale nevadilo. Alespoň jsme měly dále na všechno čas, klid a nemusely jsme neustále hlídat hodiny. Jelikož byl čtvrtek a největší davy bývají v sobotu, opravdu to bylo volnější a nemusely jsme se prodírat neprostupnými davy. Dokonce jsem se tentokrát dostala i do stánku antikvariátu, což se mi loni ani předloni nepovedlo, protože byl vždy narvaný a na to jsem neměla nervy.

Jako první po vstupu jsme pochopitelně zamířily do Euromedie, kde jsou vždy úžasné slevy. A byly i letos a tady jsme se opravdu musely prodírat davem. Naštěstí jsem spoustu knih ze slevy již měla doma, protože kdo by to jinak všechno tahal :)




Další nákupní zastávku jsem měla v Alpressu. Také měli akcičky na některé vybrané knihy a hlavně jsem chtěla konečně poznat a pozdravit paní Ruprechtovou z nakladatelství, která mi posílá recenzáčky. A musím konstatovat, že je to moc milá a sympatická žena. Jsem za setkání moc ráda.


Neměly jsme v hledáčku žádné besedy, protože letošní hlavní téma, a sice komiks, šel tak trošku mimo nás. A autoři, kteří by mě zajímali, tak zase měli besedu nebo autogramiádu v jiný den. Ale tak nedá se nic dělat, alespoň jsme měly čas na sebe :) Člověk přece nejede za pouhým nákupem knih, ale hlavně poznat další knihomoly, sdílet zážitky, pozdravit se s nakladateli. Takže jsem se zastavila také za Barunkou z nakladatelství Grada/Cosmopolis a sešly jsme se také s Danuškou z Domina. Danča nás obdarovala suprovými látkovými domiňáckými taškami, takže jsme je musely samozřejmě hned zaplnit, což byl ten nejmenší problém.

s Danuškou z Domina

s Barunkou z Grady

Setkaly jsme se také s Verunkou z Bichliččina blogu. Jsem moc ráda, že jsme si mohly potom popovídat i u kafíčka, protože loni jsem s Verunkou prohodila jen pár slov, na víc nebyl čas. A v neposlední řadě jsme se seznámily i s Leničkou z blogu StoryHuntress. Myslím, že Lence z nás šla trošku hlava kolem, protože pusy nám vážně jely jako kolovrátky. Sama o sobě tvrdím, že jsem introvert a to vážně jsem. Nevyhledávám velké akce, velká množství lidí a dost často si vystačím sama. Ale když se sejde parta lidí se stejnými zájmy, se kterými jedu na té samé vlně, máme si co říct a je mi v jejich společnosti skvěle, pusa mi jede jak namazaná. Takže holky... Kačenko, Sabinko, Verunko a Leničko, moc děkuji, že jsem ve vaší společnosti mohla prožít náš knihomolský den ♥









Den to byl tedy nádherný, ale velmi náročný. Po třetí hodině jsme se vydaly na nádraží s plnými batohy a taškami a sotva jsme lezly. A pak že je knihomolství pohodlný koníček. Ani náhodou, je to naopak velice fyzicky náročné. Druhý den necítíte, záda, ramena ani nohy. Ale ty zážitky za to stojí.





Abych nezapomněla na foto mých veletržních přírůstků... Víc o nich se potom dozvíte v dalším článku.


Přemýšlím, jestli jsem na něco nezapomněla, jestli jsem vám opravdu řekla vše, co jsem chtěla. Možná bych ještě zmínila, že letos jsme mezi knihami potkaly více místeček k odpočinku a posezení u kafíčka či studené limonády. Co se nezměnilo, tak bylo vedro v tom stanovém křídle, tam bylo opravdu už ve čtvrtek odpoledne naprosto nedýchatelno. 





A to už je vážně asi všechno. Pokud si na něco ještě vzpomenu, napíšu vám to v přírůstkovém článku. A už se těším na příští rok, hahá :) Ráda bych opět viděla Verunku a Janičku z Knih na cestách, Míšu z Knižního deníčku, konečně bych ráda poznala Irenku s maminkou a Danušku Goliášovou. Tak snad se v dalších ročnících poštěstí. A moc doufám, že s Kačkou a Sabinkou se sejdu v říjnu na veletrhu v Havlíčkově Brodě. S Káťou určitě, ale moc si přeji, aby to vyšlo i Sabince, byly by to úžasné dva dny.

A co vy? Užili jste si také Svět knihy?

Vaše Šárka ♥

16 komentářů:

  1. Tak to je super, že jsi si to tak užila. Jak koukám na fotky, tak o tom není pochyb! :-) Příští tok už by mi snad taky mohlo vyjít dojet do Prahy na čumendu. Moc bych si přála zažít tu atmošku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl to vážně báječně strávený den a ty příští rok neváhej a určitě vyraž, nebudeš litovat :)

      Vymazat
  2. Sarko, na tento fotoclanek jsem se tak tesila a vidim, ze jste si krasne uzily ten letosni knizni veletrh :-) Koukala jsem uz i k Sabince na blog a take krasne fotky, stejne jako u tebe, a ta atmosfera primo vykresluje vasi naladu a to, jak jste si to pekne uzivaly ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, opravdu jsme si to užily náramně, byl to skvělý knihomolský den, na který budu dlouho vzpomínat :)

      Vymazat
  3. Moc vám to slušelo a je fajn, že jste si to užily.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Míšo, bylo to super :) Jak jsem ti psala na insta, příští rok si zajisti ubytko a určitě přijeď, rády tě poznáme :)

      Vymazat
  4. taky vzdycky jako prvni padim do euromedie na vyprodeje... a pak se biju do hlavy, ze jsem toho nevzala vic :-D no jo, za ty penize... ale letos jsem si dovezla jen sest knih a i ty mi daly zbarat, je videt, ze moje zada uz jsou asi permanentne v haji, protoze uz vecer jsem bolesti malem brecela... ale mamka byla nadsena a pristi rok chce jet znovu, nacez jsme konstatovali, ze jedine s kufrem ci taskou na koleckach :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já druhý den taky pěkně trpěla, vlastně už ten den večer a to jsem letos netáhla propagační materiály ani edičáky, pouze jeden z Hostu. Ale stejně to za to stojí :) A kufr na kolečkách by vůbec nebyl od věci, asi se po nějakém menším podívám :) Myslela jsem, že batoh bude lepší než tašky, ale nebyl :))

      Vymazat
  5. Bože to je ráj, tam bych asi musela s kufrem 😁

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělý článek a krásné fotky! Je vidět, že jste si to tam spolu moc užily. Sálá z toho taková radost a nadšení. že se to snad muselo přenést na každého, kdo si článek přečetl! <3

    OdpovědětVymazat
  7. Díky za skvělou a vyčerpávající reportáž. Pevně věřím, že se tam jednoho dne také dostanu. Zatím alespoň hltám tu atmosféru skrze slova a fotky a moc se těším, až to zažiju naživo. I tak to stojí za to. Šárko, krásné dny přeji, spoustu silných chvil s nakoupenými knihami a hlavně ať ti dlouho vydrží živé vzpomínky na ty prožité, setkáním, klábosením a dobrou náladou naplněné, okamžiky. Musela to být paráda :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeňko, moc děkuji a určitě se tam nějaký rok vydej, stojí to za to, zažít tu atmosféru :) Přeji krásný den :)

      Vymazat
  8. Z článku (i fotek) je vidět, že jste si to naprosto užily :-) Což je dobře.
    A těch knih! :) Já byla v pátek a pořídila jsem si jen tři knihy a dvě kuchyřky, ale nelituju! Mě to bohatě stačí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, byla to skvělá akce a co se knih týče, těm slevám jsem vážně neodolala, jen to táhnout potom bylo horší :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥