pondělí 26. listopadu 2018

Knižní přírůstky – listopad #3

Krásný večer, milí přátelé :)

Dnes bych vám chtěla ukázat dvě nové knihy, které přibyly v mé knihovně. Jedna je od mé oblíbené autorky S. J. Bolton z nakladatelství Domino a druhá z nakladatelství Kazda.


Z Domina mi dorazila kniha Už teď jsi mrtvá. Jde o samostatnou knihu, není součástí žádné série. A já jsem se do ní dnes odpoledne pustila a vypadá moc dobře.

Už teď jsi mrtvá
Krátce před rozbřeskem se pasažéři vyhlídkového letu balónem stanou svědky brutální vraždy. Necelou hodinu poté se balón zřítí. Katastrofu přežije jediná členka osádky.
Spatřila vrahovu tvář – ale také on spatřil ji. A je odhodlán udělat vše pro to, aby jedinou očitou svědkyni svého činu zlikvidoval.
Žena prchá neosídlenou krajinou, osamělá a vyděšená, a snaží se co nejdříve dostat na místo, kde se bude znovu cítit v bezpečí. Netuší, že právě tam bude muset čelit největší hrozbě...


Z nakladatelství Kazda mi dorazila kniha od Stephana Ortha Couchsurfing v Rusku - Aneb jak jsem málem začal rozumět Putinovi. Jde o cestopis. Pořád mě lákají knihy od Ladislava Zibury, k těm jsem se ještě nedostala, tak jsem zvědavá, jak mě zaujme tato kniha, až se k ní někdy dopracuji a přečtu.

Couchsurfing v Rusku - Aneb jak jsem málem začal rozumět Putinovi
PRVNI KNIHA O RUSKU BEZ MEDVĚDŮ A BALALAJEK! Co je propaganda a co je skutečnost? O žádné části zeměkoule nepanují tak zmatené a rozporuplné informace jako o Rusku. V tom případě pomůže jediné: vyrazit na cestu a udělat si svůj vlastní obrázek. Po deset týdnu sbírá autor bestselleru Stephan Orth mezi Moskvou a Vladivostokem malé i velké postřehy. A od jednoho gauče ke druhému objevuje na své cestě zemi, v níž se za strohou fasádou skrývá nekonečná srdečnost.



Zaujala vás některá z těchto dvou knih? Napište mi, která to je. Určitě by mohlo jít i o pěkný dárek k vánocům pro někoho vašeho blízkého.

Mějte se krásně.

Vaše Šárka ♥

8 komentářů:

  1. Obě knížky vypadají zajímavě.

    OdpovědětVymazat
  2. Nie som v týchto žánroch úplne doma, ale celkom ma zaujali :).
    dusazeny.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Couchsurfing chtel bracha k vanocum, tak snad to bude dobry :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě vůbec nevím, kdy se k tomu dostanu, asi až někdy v příštím roce :) Ale jsem zvědavá :)

      Vymazat
  4. Hlavně druhá kniha mě zaujala. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥