úterý 25. června 2019

RECENZE – Nenechám tě odejít

Autorka: Chevy Stevens
Překlad: Ivana Svobodová
Nakladatelství: Ocelot
Rok vydání v ČR: 2019
Počet stran: 400
ISBN: 978-80-907112-1-1

Anotace:
Před jedenácti lety uprchla Lindsey s dcerou Sophií před svým násilnickým manželem, který se ji pokusil zabít. Našla si nový domov, začala s podnikáním a snažila se odstřihnout od svého starého života. Myslela si, že unikla temné minulosti a že je v bezpečí. Po jedenácti letech je však exmanžel Andrew propuštěn z vězení a Lindsey se začínají dít strašidelné věci. Někdo se jí vkrade do domu, pokusí se otrávit psa a napadne jejího přítele. Andrew tvrdí, že to není on. Že se změnil. Může mu věřit? Nebo za útoky stojí někdo, kdo je Lindsey blíž než si sama myslí? A jak se může drobná lest, kterou Lindsey před lety provedla, změnit v její největší noční můru? Psychologický román Nenechám tě odejít popisuje rodinné drama založené na efektu motýlích křídel. Kniha zachycuje majetnickou lásku, která se jednoho dne vymkne kontrole. Román plný napětí s nečekanou zápletkou od kanadské autorky Chevy Stevens, která napsala řadu úspěšných thrillerů oceněných mezinárodními cenami.

Lindsey před lety doslova utekla od svého psychopatického manžela a vychovává sama svou dceru Sophii. Urovnala si život, úspěšně podniká, miluje svůj domov, najde si přítele a minulost se snaží nechat daleko za sebou. Bohužel po jedenácti letech propustí exmanžela z vězení a klid se opět promění v dennodenní strach. Vypadá to, že se Andrew potají vkrádá k nim do domu, dokonce kontaktuje jejich dnes již dospělou Sophii a snaží se jí namluvit, že se změnil a chce jí vynahradit uplynulé roky. Sophie je na vážkách, Andrew je přesvědčivý a přece jen jde o vlastního otec, který v minulosti sice ubližoval matce, ji ale miloval. Co když se přece jenom změnil? Když se však začnou dít opravdu nebezpečné věci, i Sophie přestává věřit, že se její otec ve vězení změnil a dostává strach. Domov pro Sophii a Lindsey přestává být bezpečný, opět ho vyděšené opouští.


Autorku Chevy Stevens znám a moc mě potěšilo, že vyšla po dlouhé době nová kniha. Chytla mě od první kapitoly, je to opravdu vynikající psychologický thriller. Postavy propracované, děj napínavý od začátku do konce, žádná hluchá místa, prostě máte stále nutkání číst.

Kniha je rozdělena na tři části. V té první se střídají kapitoly z minulosti a současnosti. Ty současné jsou vyprávěny z pohledu jednak Lindsey a jednak Sophie.

Autorka opět ukázala, že psát umí a píše opravdu výborně. Nenechám tě odejít doporučuji všem milovníkům napětí, rodinných dramat a psychologických příběhů.

O autorce:
Chevy Stevens vyrůstala na ranči na ostrově Vancouver, který stále považuje za svůj domov. Svoji kariéru začala v obchodním oddělení a později se stala realitní makléřkou. Nápad na svoji první knihu Stále nezvěstná dostala při provádění zájemců po jednom z nabízených domů. Chevy poté prodala svůj vlastní dům a skončila s prací realitní makléřky, aby mohla knihu dokončit. Od té doby se psaní věnuje profesionálně a napsala řadu dalších temných románů. Její díla zachycují hlavní hrdiny v napjatých životních situacích a mnohdy mají nečekaná rozuzlení.

Hodnocení: 95%

Za poskytnutí recenzního výtisku velmi děkuji e-shopu MegaKnihy. Knihu zde můžete zakoupit.


10 komentářů:

  1. Díky za skvělou recenzi :) přesvědčila jsi mě, že si ji mám koupit.

    OdpovědětVymazat
  2. docela lakacka a zrovna to cte hromada lidi... :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky ji mám přečtenou, je skvělá.

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem o ní přemýšlela, tahle recenze mě nahlodala ještě víc. děkuju pěkně, peněženka pláče :D
    -Luci z RPD
    http://readerspublicdiary.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥