pátek 11. září 2015

Knižní přírůstky 15

Mám tady pro vás opět rozbalovací příspěvek. Jako téměř většinou jsem nakupovala na oblíbeném Buxu, tedy žádná novinka :-) 

Ale co se skrývá uvnitř balíčku, to pro vás určitě novinka bude. 

Tedy... o žhavé novinky se nejedná... no zkrátka, pojďme se konečně podívat, co mě tentokrát v Knižním klubu zlákalo.


Teď už uvidíme, co je opravdu uvnitř :-)


Ukrývá se tam oblíbená autorka Joy Fieldingová, díky jejíž knize Ještě mě nezabíjej, jsem se vrátila po spoustě let opět ke knihám a čtení a začala moje záliba v thrillerech.


Tady už máme knihy všechny pěkně v celé své kráse :-)

Jak už jsem se zmínila, Joy Fieldingová patří mezi mé oblíbené autorky. Přečetla jsem už spoustu jejích knih, prvenství si stále drží Panenka a těsně v závěsu právě jmenovaná kniha Ještě mě nezabíjej. Jen jsem zjistila, že nesmím číst několik knih po sobě, potom mi připadají dost podobné. Na tyto dvě nové jsem hodně zvědavá. Rodaw z Knihánkova hodně chválila Potok stínů a jelikož má taky zálibu v thrillerech a napětí, tak na tu jsem zvědavá dvojnásob.

Až ji uvidíš: Joy Fielding
Anotace:
Život Marcy Taggartové se roztříštil na kousky. Před dvěma lety ztratila svou milovanou dceru Devon, která údajně zahynula v Irsku při nehodě na moři. Tělo se nenašlo a Marcy nikdy nepřijala, že její dcera je mrtvá. Vidí ji všude kolem sebe… a když je sama na návštěvě v Irsku, uvidí ji za oknem kavárny doopravdy. Tak začíná zběsilý hon za přeludem, který je Marcyinou jedinou nadějí. „Vím, že nejsi mrtvá, Devon! A já tě za každou cenu najdu.“


Potok stínů: Joy Fielding
Anotace:
Nový román jedné z nejúspěšnějších a nejpopulárnějších spisovatelek současnosti svádí dohromady nesourodou pětici lidí, kteří spolu nedobrovolně prožijí konec týdne v Adirondackských horách. Valerie Roweová se těší na oslavu svých čtyřicátin s přáteli. Rozvádí se se záletným manželem Evanem, který se chystá strávit výjimečný víkend se svou mladou atraktivní snoubenkou Jennifer a šestnáctiletou dcerou Brianne v luxusním horském hotelu. Plány všech se ale zbortí v okamžiku, kdy Evana ve městě zdrží pracovní záležitosti. Požádá Valerii, aby dceru i snoubenku odvezla do hor s tím, že za nimi později přijede. Valeriini podivínští přátelé – starožitnice Melissa a gay James – se nabídnou, že ji doprovodí. Nikdo však netuší, že v horách na ně číhá nebezpečí v podobě sériových vrahů, kteří zabíjejí jen pro své potěšení. Napětí mezi dcerou a matkou se stupňuje stejně jako řádění zabijáků, kteří hledají nové oběti. A pak Brianne v noci zmizí…


Obálky obou knih jsou moc pěkné.

Další knihou z balíčku je Prsten od Danielle Steelové. Na tuto knihu mě nalákala recenze Marcelky z Knižní oázy. Tak jsem na ni zvědavá. Knihy od Steelové jsem nikdy nečetla, ale několik jsem jich viděla zfilmovaných.

Prsten: Danielle Steel
Anotace:
V novém románu oblíbené autorky je prsten symbolem pouta blízkých lidí i minulosti s budoucností. Minulost, to je éra nacistického Německa a rasové nenávisti, která zahubí nadaného židovského spisovatele a jeho dceru uvrhne do vězení. K budoucnosti se upíná naděje hrdinky, jež po strastiplné cestě zničenou Evropou uprchne do Nového světa. Tady se chce vyrovnat s hořkými vzpomínkami a začít nový život. Příběh plný vášně i zoufalství, lásky i nenávisti, jako vždy chytne u srdce a čte se jedním dechem.


A poslední knihou je Temné království od Carmen Bin Ladin. Na tuto knížku jsem hodně zvědavá. Je tenoučká, ale věřím, že skrývá silný příběh.

Temné království: Carmen Bin Ladin
Anotace:
Málokdo měl šanci nahlédnout do soukromí arabských šejků. A už vůbec je tento pohled neobvyklý, když jeho původcem je žena a jde o soukromí tak mocné a "proslulé" rodiny, jakou je klan Bin Ládinů.
Autorčiny životní osudy zavádí čtenáře do jednoho z nejtajemnějších a nejrepresivnějších království světa, kde panují poměry často zcela nepochopitelné pro moderní západní svět a kde se brání pojmu demokracie, protože se neslučuje s "čistým" životem podle koránu.



Nemůžu říct, na kterou z knih se těším nejvíc, ale určitě na všechny hodně :-) ˇ

Četli jste některou? Patří Joy Fielding nebo Danielle Steel mezi vaše oblíbené autorky? Doporučíte mi nějaké vaše nej... knihy od nich?

Budu se těšit na komentáře :-)


4 komentáře:

  1. Moc pěkné knížky :) Od Joy Fielding jsem ještě nic nečetla, ale ráda bych to napravila :) Tak ať se ti knížky líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Tak to opravdu doporučuji ty dvě zmíněné v příspěvku, ještě se mi dost líbila Ztracená a nebo Dej mamce pusu. Určitě vyzkoušej :-)

      Vymazat
  2. Hezký balíček :) U mě od Joy Fielding vede jednoznačně Ještě mě nezabíjej, Panenka se mi taky líbila, ale Už ji vidíš, mi přišla podle těch zmíněných o malinko slabší :) Jsem zvědavá, co řekneš na Potok stínů, ten jsem ještě nečetla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem zvědavá. Koukala jsem na databázi, obě mají hodnocení přes 70%, takže nic tedy světoborného, ale člověk na to stejně nemůže úplně dát, protože sto lidí-sto chutí. Tak doufám, že se mi budou líbit. :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥