čtvrtek 31. prosince 2015

Recenze - Elegantní hřích

Autorka:                   Kendall Ryan
Překlad:                    Kristýna Vítková
Nakladatelství:       Grada - Cosmopolis
Rok vydání v ČR:    2015
Počet stran:               336


Anotace:
Když dostane nevinná a slušně vychovaná Emmy Clarková práci asistentky v modelingové agentuře v New Yorku, splní se jí sen. Ovšem práce po tyranskou šéfovou Fionu se stane noční můrou. Jediné, co Emmy v práci drží, je hvězda mužského modelingu Ben.
Ben je Emmyin naprostý opak: je neuvěřitelně nádherný, dobře placený a zcestovalý. Emmy ale nechce být jen jednou z dlouhé řady jeho fanynek a příležitostných flirtů. Když se začnou sbližovat a překonají i temné Benovo tajemství, vloží se mezi ně Fiona a jejich vztah i kariéra jsou v ohrožení.

Emerson Clarková, které všichni říkají Emmy, pracuje jako asistentka v modelingové agentuře, která je zaměřena na mužské modely. Šéfuje jí nepříjemná a arogantní Fiona, která Emmy neváhá kdykoli a kdekoli ponížit či zesměšnit. Emmy by se možná poohlédla po jiném zaměstnání, kdyby se v agentuře neseznámila s modelem Benem. Fiona, Ben i Emmy odlétají na tříměsíční pracovní cestu do Paříže, kde se Emmy s Benem sblíží a zamiluje se až po uši. To se pochopitelně nelíbí Fioně, která si myslím, že má na Bena výsadní právo.


Elegantní hřích je první díl erotické trilogie z prostředí módního průmyslu. Kniha je psána z velké většiny z pohledu Emmy, několik kapitol či částí z pohledu Bena. Styl autorky mě neoslovil, nesedl, nedal mi vůbec nic. V knize se neustále dokola opakují stejné pasáže, dialogy, na určitá slova začnete být zanedlouho vyloženě alergičtí. Snad i v tomto žánru by šel použít pestřejší slovník. Nebo to byla záležitost českého překladu... nevím. Postavy mi nebyly nijak zvlášť sympatické, ničím mě neoslovily, kromě Fiony jsem jim v určitých situacích moc nevěřila. Fiona je arogantní, bezcitná potvora, ale jako jediná pro mě byla uvěřitelná. Děj byl takový plochý, v podstatě o ničem zásadním, alespoň pro mne. Nemůžu říct, že bych od erotického románu čekala nějaké složité čtení, to určitě ne, ale čekala jsem opravdu trošku víc, alespoň v jazykovém směru, když už ne v dějovém.
Knihu doporučím čtenářce, která potřebuje vyloženě vypnout, nad ničím nepřemýšlet a jen tak v klidu si přečíst pár stránek. Můj názor na knihu je samozřejmě pouze můj subjektivní, věřím, že spousta čtenářek v knize najde víc než já. Soudím dle hodnocení, která kniha dostává. Já osobně vím, že do dalšího pokračování nepůjdu, protože je mi úplně jedno, jak příběh Bena a Emmy dopadne, nejsem zvědavá. Autorka zkrátka můj zájem nedokázala probudit.



„Jo, kotě. Kurva.“ Zabořil prsty do vlasů a přitahoval si mě blíž. Uniklo mu tiché zakňourání, ten zvuk byl tak syrový a primitivní, že se mi z něj vyplavila do krevního oběhu další pořádná dávka endorfinů. Mimoděk jsem zpevnila své sevření, chtěla jsem ho víc, potřebovala jsem ho uvnitř sebe. Odtáhla jsem se a postavila se na roztřesených nohou. Popadl do dlaní mou tvář, hluboce mě políbil a jazykem se mnou flirtoval.
„Bene...“
„Cokoliv chceš...“ vydechl mi do úst.
Neměla jsem ani nejmenší tušení, jak ho požádat o to, po čem jsem toužila, takže jsem ho místo toho políbila. V tomhle jsem se cítila sebejistě. Oba jsme zrychleně dýchali a mě uklidňoval fakt, že v tomhle šílenství nejsem sama, kdo ztrácí kontrolu nad vlastním tělem.
Trhl mi knoflíkem u kalhot, rozepnul ho a nepřestával mě líbat.
„Sundej si kalhotky, kotě. Potřebuju být uvnitř tebe.“

O autorce:
Kendall Ryan je autorkou několika bestsellerů, které se umístily na předních místech v žebříčcích v New York Times a USA today. Je to přidrzlá, ale přesto zdvořilá holka ze středozápadu, která miluje knížky a která je lehce závislá na svém lesku na rty. Vystudovala marketing, říká o sobě, že má možná trošku moc knižních „boyfriendů“ a taky dvě zlobivá štěňata.
Více se o autorce dozvíte na jejím webu.






Hodnocení: 2/5 


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství GRADA.

Knihu můžete zakoupit ZDE.


3 komentáře:

  1. Obdivuji knihomoly.... :-)
    Krásné dny, Klárka.

    OdpovědětVymazat
  2. To je pravda, taky mě to nezaujalo a právě jdu psát názor na Databázi.
    Krásně zpracovaný článek .)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥