středa 3. února 2016

Knižní přírůstky 9

Všechny vás srdečně zdravím :)

Včera jsem se stavila v zásilkovně a donesla si domů další balíček. 


Tady už máme knížky v plné kráse. Knihy Joy Fieldingové jsem už četla a poslala dál. Potom mě to ale mrzelo, mám jich doma už celkem hodně, takže jsem si je opět koupila, aby nechyběly ve sbírce. Příště si už pořádně promyslím, než nějakou knížku pošlu z domu :)


Knihu Odplata jsem si koupila proto, že byla za super cenu a navíc mám doma už Box 21, takže jsem ráda, že mám i další díl.

Anotace:
Johna Schwarze zadrželi poté, co na trajektu plujícím z Finska kopl zničehonic přímo do obličeje jiného muže. Něco tu ale nehraje. Co je vlastně člověk, který si říká John Schwarz, zač? V USA mezitím proklíná Edward Finnigan svůj osud. Nenalezne klid, dokud nebude potrestán vrah jeho dcery. Pachatele měli popravit na elektrickém křesle, ale zvláštní shodou náhod k tomu nedošlo. Policejní komisař Ewert Grens ve Švédsku vyslýchá Johna a zprvu vůbec nechápe, co se před jeho očima odehrává. Zdá se, že ve hře je vysoká politika a zároveň spiknutí. A – stejně jako v Boxu 21, předchozím thrilleru autorské dvojice Roslund & Hellström – i sžíravá, zoufalá touha po pomstě.


Od paní Körnerové jsem četla Nevěstu ze zámoří a byla jsem nadšená. Takže jsem si s chutí koupila i Dům u Tří borovic. Kniha má krásnou obálku, která, bohužel, na fotce úplně nevynikne. Moc se na ni těším.

Anotace:
Francouzský venkov na konci 19. století. 
Prostředí plné pověr, předsudků, klepů a nedůvěry k „přivandrovalcům“. Zanedbaný statek, na němž bez nadšení hospodaří bývalý právník André Trevillon s hrstkou služebnictva a postiženým synem. Tak vypadá místo, kam se v tísni uchýlí mladá žena prchající z ohroženého domova. 
Alžběta zpočátku hledá jen dočasný azyl, netouží zasahovat do života místních lidí, ale je natolik odlišná, že se brzy stává terčem útoků. Má dost odvahy, aby se ubránila a zároveň tím zcela změnila život lidí na statku. Napovrch však vyplouvají stará tajemství a přes všechnu Alžbětinu snahu se neodvratně schyluje k tragédii…


Jak jsem psala, knihy od Joy Fielding jsem četla a doplnila jsem jimi sbírku. Obě se mi líbily a můžu doporučit :)

Neúplná mozaika
Kate Sinclairová je rodinná terapeutka a odbornice na mezilidské vztahy. Poslední dobou však má pocit, že se jí vlastní život rozpadá pod rukama – jako by najednou musela řešit až příliš mnoho problémů. Její dospívající dcera prochází nejtěžší fází puberty, matka propadá Alzheimerově chorobě a Kateino manželství je ohroženo prudkým citovým vzplanutím k charismatickému Robertovi, dávné lásce z mládí. A jako by toho nebylo dost, Kateina nezvládnutelná, problematická mladší sestra Jo Lynn se pevně rozhodne provdat za muže, kterého všichni kromě ní považují za perverzního sériového vraha. Kate se zoufale snaží poskládat mozaiku svého života tak, aby znovu dávala smysl, ale bojí se, že až se jí to podaří, bude pro některé z jejích blízkých už příliš pozdě.


Ztracená
Noční můra Cindy Carverové se vrací - už zase ztratila svou dceru. Poprvé se to stalo, když bylo Julii pět let a zmizela na dětském hřišti. Podruhé v Juliiných čtrnácti, když se dcera rozhodla raději žít se svým otcem. A potřetí jednoho dne, když bylo Julii jednadvacet, šla na herecký konkurz a ráno předtím se pohádala s matkou i sestrou. Jenomže tentokrát nejsou o Julii žádné zprávy. Zmizela doslova beze stopy. Cindy zahájí zoufalé pátrání. Policie se jí zdá pomalá, ex-manžel liknavý, Juliin bývalý přítel podezřelý, sousedi podivní, jen jistý Neil Macfarlane, který se náhle objevil v jejím životě, se chová jako silný, milý a chápající člověk. Vztahy, které se zdály jednou provždy neměnné, najednou krystalizují a Cindy nachází po letech cestu ke své sestře i matce. Ale nemůže najít svou dceru. Kam zmizela Julia? Uvidí ji Cindy ještě někdy? Nebo je pro ni navždy ztracená?


Četli jste některou z knih? Budu se těšit, že mi napíšete do komentářů :)

Přeji všem krásný den :)

Noel ♥

18 komentářů:

  1. Moc pěkný výběr :-)
    Přeji pěkné čtení.

    OdpovědětVymazat
  2. Joy Fielding jsem si taky oblíbila :) Hlavně její knížkou Ještě mě nezabíjej :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tu jsem četla jako úplně první a autorka byla moje :)

      Vymazat
  3. Zaujala mě knížka Neúplná mozaika.
    Já jsem si byla včera vyzvednout knížku z NeoLuxoru.
    Je od autorky, kterou jsem si poslední dobou hodně oblíbila- Krystyna Kuhn.
    Jmenuje se Jed Růženky. Na jednu knihu od ní najdeš na mém blogu recenzi, tak bych byla ráda kdyby jsi se mrkla :)

    Niki
    www.teabyniki.blogspot.czx

    OdpovědětVymazat
  4. Pekne kousky, laka mne Dum u tri borovic a ta obalka je nadherna!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obálka je opravdu krásná, povedla se. A věřím, že počtení bude skvělé :)

      Vymazat
  5. Také jsem si vyzvedla balík,ale teď jich mám tolik,že nestíhám psát unboxingy ale na všechny se dostane :-D :)
    Odplatu si chci při příští objednávce také koupit :)
    Přeji příjemné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Taky mám ještě jeden balíček a potom další, až vyjdou i knihy z předobjednávky. Do té doby bych už potřebovala nenakupovat, protože jsem fakt hrozná :-D

      Vymazat
  6. Krásné knihy :). Taky už jsem párkrát poslala dál knihu a potom si ji zpětně kupovala :D

    OdpovědětVymazat
  7. Joy Fielding je i mojí oblíbenou autorkou, i když její poslední dvě knihy se mi zdají slabší. Nedávno jsem na blog dala recenzi její poslední knihu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky nad tou poslední knížkou přemýšlím a podle posledních názorů opravdu nevím. Na tvou recenzi jsem se taky dívala. No ještě uvidím :) Přečetla jsem od autorky 11 knih, ale byly to většinou ty starší. Ty novější mám některé doma, ale ještě nepřečtené.

      Vymazat
  8. Super knihy! :) Odplata mě dost zaujala, určitě se na ní podívám :)
    Těším se na recenze!
    http://fiamorisrunning.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Vypadají nádherně. :) Už se těším na recenze. :)
    http://fandombeforebloodcz.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥