úterý 5. dubna 2016

Můj knižní tip #14


Přeji vám všem krásný večer :)

Mám pro vás nový knižní tip pro tento týden. Opět jde o knihu, která v mé knihovně sídlí už hezkou řádku měsíců, dokonce i možná nějaký ten rok. Koupila jsem ji v Levných knihách v období, kdy ještě nebyly napěchované takovými skvělými kousky jako dnes. Vlastně tedy ani nevím, proč jsem ji dosud nepřečetla. A o jakou knihu se jedná?

Je to Parazit od Ruth Newman. Dívala jsem se na databázi a kniha má velmi vysoké hodnocení. Anotace zní také hodně zajímavě, takže opravdu nechápu, proč jsem ji nepřečetla už tenkrát, když jsem ještě nebyla ani v nejmenším zavalena knihami tak jako dnes. Knihu vydalo nakladatelství Domino v roce 2010 a má 298 stran.

Anotace:
Slavnou univerzitu v Cambridgi zachvátil strach. Nález zmasakrovaného a bezhlavého těla studentky byl děsivou předzvěstí vražedné série, která paralyzuje veškeré dění. Studenti se neobávají zkoušek, ale toho, že se nedožijí promoce. Policie je v koncích – stopy neexistují, obvyklé vyšetřovací metody nikam nevedou. Je zřejmé, že klíč k odhalení pachatele nemohou nalézt detektivové, ale psychiatr.
Doktor Denison má v péči studentku Olivii, která byla nalezena na místě poslední vraždy zkrvavená a v takovém šoku, že na celý měsíc ztratila řeč. Denison věří, že hluboko v Oliviině podvědomí se skrývá identita vraha. A co víc – že pachatel patří ke skupince nejbližších dívčiných přátel. Kdo ze studentů má ale mysl natolik zvrácenou, aby se domníval, že uříznout kamarádovi hlavu není zase nic tak hrozného?
Denison postupně proniká do temných zákoutí Oliviina podvědomí a zjišťuje, že nic není takové, jak se na první pohled jeví. Aktéři si závratnou rychlostí prohazují masky vraha a oběti. S každou obrácenou stránkou čtenář dochází k přesvědčení, že největším hororem není useknutá hlava či rozbodané tělo, ale poznání, co se může skrytě odehrávat v navenek normální mysli…





Vypadá to na dost krvavý thriller, nemyslíte? Zná někdo z vás knihu? Četli jste? Pokud ano anebo vás kniha oslovila, napište mi do komentářů. 

Dnes se mi sešla doma pěkná hromádka nových knih. Přišly mi dva recenzní výtisky, vyzvedla jsem si objednávku z buxu a navštívila jsem Levné knihy, kde teď mají luxusní nabídku. Svými úlovky se vám pochlubím v rozbalovačkách, které nejspíš budou následovat od zítra v rychlém sledu :) :)

Mějte krásnou dobrou noc :)

Šárka ♥




8 komentářů:

  1. Páni, kniha vypadá senzačně! Třeba se k ní časem dostanu, díky za tip. A strašně moc se těším na rozbalovačky :)) Pěkný večer :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypadá dobře a řekla bych, že ani není tolik známá :) Tak právě jsem jednu rozbalovačku zveřejnila a zítra bude další :) Hezký večer :)

      Vymazat
  2. To vypadá dobře. A obálka mi připomíná sérii Okřídlená duše. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezká obálka :) Vypadá to zajímavě :) Jen jak číst rychleji že? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, knih je tolik a přibývají další, které si potřebuji nutně přečíst :D Kdyby tak šel den prodloužit o několik hodin jen pro knihy :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥