neděle 1. května 2016

Knižní novinky - květen 2016 - část 2.

Přeji vám všem krásný nedělní večer :)

Dnes mám pro vás ještě jeden příspěvek, a sice pokračování v knižních novinkách, které vychází tento měsíc.

Ohrožená - Rachel Abbottová
nakladatel: Mladá fronta
dobrodružství, thriller

Nejtišší místo skrývá nejtemnější tajemství.
Když mladou dívku srazí auto a ona zůstane ležet polomrtvá u silnice, malou obcí Little Melham to otřese. Jak to, že byla Abbie tak pozdě v noci venku, a jak to, že se po ní nikdo nesháněl?
Ellie Saundersové by mohla pravda o této noci ohrozit manželství, a dokonce i bezpečnost jejích dětí. Musí svou rodinu chránit stůj co stůj, bez ohledu na následky!
Šéfinspektor kriminálky Tom Douglas si myslel, že v Little Melhamu najde poklidné útočiště před každodenním pracovním vypětím. Jenže s tím, jak je postupně vtahován do pavučiny lží, mu všechny instinkty napovídají, že Abbie potkalo něco víc než jen tragická nehoda.
Celou pravdu – co tu noc dělala Abbie venku a kdo onen vůz řídil – zná jediný člověk. Pro tuto osobu věstí nehoda pohromu a někdo bude muset zaplatit...

Krámek s kouzly - James R. Doty
nakladatel: Fortuna Libri
světová současná literatura

NEUROCHIRURGOVA VÝPRAVA ZA TAJEMSTVÍM MOZKU A TAJEMSTVÍM SRDCE
Myslíte, že kouzla existují jen v pohádkách? Tato kniha vás přesvědčí o opaku – kouzlit může opravdu každý, ale jedná se o kouzla, která se schovávají v lidské mysli. 
James R. Doty, MD, uznávaný americký neurochirurg, který se v posledních letech zaměřil na vědecké zkoumání soucitu, přináší svůj životní příběh, ve kterém odhaluje tajemství takového kouzlení.
Ještě jako malému chlapci, žijícímu ve velmi neutěšených poměrech, se mu díky náhodnému setkání v krámku s kouzly otevřela cesta k tréninku vlastní mysli, díky kterému později dokázal překonat mnohé překážky na své krkolomné cestě k úspěchu. Ale co to doopravdy znamená být úspěšný a co je vlastně v životě opravdu důležité, tomu se musel naučit prostřednictvím tvrdých životních zkoušek.

Sladké nic - Jamie McGuire, Teresa Mummert
nakladatel: Fortuna Libri
společenský román

Život se může změnit ve vteřině ...
Každý zažívá zklamání a ztráty. Patří to k životu a brzy se naučíme vážit si těch několika málo vzácných okamžiků, co jsme prožili předtím, než jsme o všechno přišli. Možnost, že něco ztratím ještě před tím, než mi to patřilo, jsem si nikdy neuměl ani představit. Pohled na to, jak vám něco uniká dřív, než jste to drželi v ruce, stačí člověka zlomit. Ale taky mi to poskytlo příležitost vykoupit se, získat v jejích očích cenu pro případ, že by naše chvíle nakonec přece jen přišla…
Všimla jsem si ho na semaforech. Seděl v autě ve vedlejším jízdním pruhu. Když se naše pohledy setkaly, věděli jsme, že ten naproti je ten pravý. Už nikdy nebudu jako dřív. Bylo mi jasné, že to je ON, kterého budu milovat celý život. Byl to mžik, ve zlomku vteřiny jsme se zamilovali a začal náš společný život a ve zlomku vteřiny všechno skončilo ...
Další román Jamie McGuire, tentokrát napsaný spolu s Teresou Mummert je chytrý vtipný, dojemný a plný lásky. Skutečná lahůdka pro náruživé čtenářky!

Naslouchač - Petra Stehlíková
nakladatel: Host
fantasy

Originální česká fantasy z fascinujícího temného světa
Po Velké válce je svět rozdělen na dvě části, jedna je obyvatelná a druhá je zamořená jedovatými plyny. Obyvatelnou polovinu chrání štít, který čerpá energii ze zvláštního nerostu zvaného sklenit. V blízkosti štítu žije národ sklenařů, kteří jako jediní dovedou sklenit těžit. Platí však za to vysokou daň. Nejenže energetické pole štítu odkazuje sklenaře k životu v téměř středověkých podmínkách, těžba sklenitu způsobuje mnoho nemocí a znetvoření. Navíc byli sklenaři zotročeni lidmi z nížin.
Třináctiletá Ilan se jako jedno z mála dětí narodila bez deformací. Aby nebyla odvedena od své rodiny, od dětství se vydává za chlapce a skrývá se v hábitu s maskou, který musí sklenaři nosit na znamení podřízenosti. Díky své schopnosti naslouchat sklenitu se začíná učit sklenařským brusičem.
Její dar je tak výjimečný, že si ji vybere sám kapitán pětadvacítky, družiny bojovníků, jež má za úkol chránit sklenářská města před nebezpečnými tvory zrozenými z otráveného vzduchu za štítem, kterým sklenaři říkají Nasterea.
Ilan ví, že musí za každou cenu uchránit své tajemství. Před pětadvaceti bojovníky, nepřáteli, kteří zotročili její lid. Přesto se nedokáže ubránit, postupně se s muži sbližuje a zjišťuje pravdu, která byla sklenařům po celá léta tajena.

Ódinovo dítě - Siri Pettersenová
nakladatel: Host
fantasy
1. díl série Havraní kruhy

První díl fantasy trilogie Havraní kruhy...
Představ si, že ti chybí něco, co všichni ostatní mají. Něco, co dokazuje, že patříš do jejich světa. Něco tak důležitého, že bez toho jsi nikdo. Nákaza. Pouhý mýtus.
Hirka se v den svých patnáctých narozenin dozvídá, že je Ódinovo dítě – bezocasá zrůda z jiného světa. Opovrhovaná, obávaná a pronásledovaná. Člověk.
Někdo si však nepřeje, aby její tajemství vyplulo na povrch, a hodlá to zajistit všemi prostředky. Zmatená Hirka musí uprchnout, protože jí jde o život. Existují však nebezpečnější stvoření než Ódinovy děti a Hirka není jediná, kdo prošel bránou mezi světy…
Úspěšná norská trilogie Havraní kruhy se inspiruje severskou mytologií, ale přitom vytváří vlastní svébytný svět, kde být člověkem znamená ocitnout se ve zcela nezvyklé roli vyvržence. Hlavní hrdinka není „vyvolená“, dokonce nemá žádné zvláštní schopnosti. To, co ji odlišuje od ostatních, je děsivý fakt, že postrádá něco, co všichni ostatní mají.

Rychlé šípy - Jaroslav Foglar
nakladatel: Olympia, 4. vydání
příběhy, děti 10+

Romantická dobrodružství a veselé příhody, které chtějí prožívat snad všechny děti. Rychlé Šípy vás pobaví i poučí. Aniž si to v prvé chvíli uvědomíte, budete se snažit je napodobovat, stanou se vaší učebnicí kamarádství, svornosti, odvahy, pochopení druhých, umění si za každé situace poradit. Některé příběhy se vám hlouběji vryjí do paměti. Řadu let se ke knize můžete vracet, abyste ji pak uschovali pro své děti, tak jako to dělávali vaši otcové a dědové pro vás. Můžete si ji předávat z generace na generaci jako poselství nádherného dětství, jako poklad z ryzího zlata, jako truhlu plnou dobrodružství a ušlechtilosti. Komiksové vydání.

Husitská epopej IV. 1438-1449 - Za časů bezvládí - Vlastimil Vondruška
nakladatel: Moba
historický román

Sedmidílná sága vypráví o událostech slavné i pohnuté doby 15. století v Českém království. Snad žádná jiná historická epocha našich dějin není v obecných představách tak kontroverzní jako právě husitství. Ta doba je pro dějepisné líčení o to složitější, že obě strany, katolická i kališnická, měly svým způsobem pravdu, ale obě současně páchaly bezpráví. Snad poprvé se v naší literatuře objevuje dílo, které se odehrává v obou znepřátelených táborech, aniž by jeden upřednostňovalo před druhým. Snaží se postihnout důvody, proč se chudí postavili proti bohatým, prostí proti vzdělaným, Češi proti Němcům, a jak dopadl střet rozumných s fanatiky. Historicky věrně popisované události tvoří kulisu čtivého a napínavého příběhu rozvětvené rodiny Prokopů, jejíž příslušníky postaví ne - úprosný osud proti sobě.
Čtvrtý díl začíná těsně po smrti císaře Zikmunda. Na trůn nastoupí jeho zeť Albrecht Habsburský. Ten však záhy také umírá a v zemi se znovu rozhoří domácí válka, kterou proti sobě vede šlechta podporovaná městy. Již třetí generace rodu Prokopů prožívá své drobné soukromé starosti, ale podílí se také na dramatických zemských událostech. Vyprávění nás zanese do Prahy, Písku, Plzně, na Tábor i do dalších měst...

Podivná svatba na Lichnici - Vlastimil Vondruška
nakladatel: Moba
historický román, detektivka

Při ústupu českého vojska z Bavorska se dostane v Mühldorfu zádní voj do obležení. V něm bojuje i Oldřich z Chlumu. Rytířům se podaří probojovat na svobodu, ale i když by měli slavit, jejich velitelé Smil z Lichtemburka a Vok z Rožmberka jsou nervózní. Záhy poté pozve Smil Oldřich na svůj hrad Lichnice, kde se má konat svatba jeho druhorozeného syna. Když Oldřich na hrad dorazí, uvědomí si, že něco není v pořádku. Jako svatební hosté tu jsou všichni, se kterými se nedávno ocitl v obležení. Ani příprava svatby neprobíhá klidně, neboť dojde k prudké hádce mezi snoubenci. Oldřich z Chlumu to rozmrzele sleduje, ale než stačí pochopit, co se vlastně děje, dojde k první vraždě.

Strašidla z Woodlandu - Jaroslav Kuťák
nakladatel: Moba
detektivka

Prastaré stromy, neprostupné hvozdy zarostlé trnitými keři. Takový je les, kolem kterého krouží golfisté na hřišti Woodland. Jen málokdo se odváží opustit bezpečí otevřeného prostoru, přebrodit potok a jít hledat zatoulaný míček. V dávné minulosti zde totiž stávalo pevné hradiště a jeho bojovní obyvatelé se sem prý dodnes vracejí. Mají snad prsty i v sérii záhadných vražd?


Dlouhá cesta - Hana Marie Körnerová
nakladatel: Moba
společenský román, historie

V září 1793 ovládli Francii jakobíni a jejich téměř roční soupeření o moc s girondisty vyvolalo novou vlnu poprav. Pod gilotinou skončilo téměř dvacet tisíc lidí.
Horší dobu k návratu do rodné země si Hermína de Marigny vybrat nemohla. Na doporučení matčina právníka se vydává do Paříže, aby zachránila alespoň zbytky rodinného majetku. Po pěti letech strávených mimo Francii však přijíždí do země, kterou už nepoznává, a brzy zjišťuje, že riziko, které podstupuje, je příliš velké…

S cejchem vraha - Mordy v časech císaře Rudolfa II. - Jan Bauer
nakladatel: Moba
historický román

Lukáš Trobl z Květnice, syn z nepříliš významného českého rodu, se po studiích na evangelické univerzitě v Heidelberku vrací do Čech a uchází se o místo na císařském dvoře. Upřímně řečeno se více než studiu suchopárných věd věnoval studiu šermu, v němž dosáhl značného mistrovství. V malostranské krčmě se dostane do hádky s vlašským alchymistou. Přes císařský zákaz soubojů se muži utkají a Lukáš svého soupeře lehce zraní. Druhý den ráno je Lukáš zatčen, neboť jeho protivník je nalezen mrtev.

Fotograf z Osvětimi - Luca Crippa, Maurizio Onnis
nakladatel: Ikar
biografie, osudy

Historická biografie na pomezí biografického románu vypráví osudy Wilhelma Brasse, který byl v létě 1940 internován v Osvětimi. Tam se mu podařilo přežívat díky tomu, že byl šikovný fotograf, a pro nacistickou mašinerii, libující si v přesné evidenci a dokumentaci, fotografoval vězně, ale i popravy a lékařské pokusy na lidech. Dohromady zhotovil přes 50.000 snímků. Kniha rekonstruuje pět let, které Wilhelm Brasse strávil ve vyhlazovacím táboře, a vychází z historických dokumentů a ze vzpomínek samotného autora, který zemřel v roce 2012 ve věku 94 let.

Postav hlídku - Harper Lee
nakladatel: Mladá fronta
román

Nová kniha, která byla napsána již před vydáním fenomenální „Jako zabít ptáčka“ a odehrává se dvacet let poté… Šestadvacetiletá Jean Loiuse Finchová (Čipera) se vrací z New Yorku do Maycombu v Alabamě, aby navštívila svého stárnoucího otce Atticuse.
Doma zjišťuje, jak se její město i blízcí lidé pod tlakem politických i rasových motivů změnili. Najednou se jí začnou vybavovat vzpomínky na dětství, a to, čemu vždy věřila, se začíná drolit. Prožívá také vztah se svým vyvoleným, který vzhlíží k jejímu otci. Ovšem ona sama si přestává být jista, zda je to stále ten neochvějný hrdina, jenž stojí vždy na straně práva a spravedlnosti, jak se jevil v mládí…

Krev není voda - Dominik Dán
nakladatel: Slovart
detektivka, krimi

Žádný rok v Krauzově krátké detektivní kariéře nebyl tak těžký jako rok 1992. Bezpečnostní analytici tvrdili, že na vině byla neuvážená porevoluční totální amnestie, protože vylidnila věznice a zalidnila ulice násilím. Krauz a jeho kolegové tenkrát nedbali bezpečnostních analýz, oni měli vlastní práce nad hlavu. Ve stínu bouřlivých událostí byl celkem nenápadně a bez povšimnutí spáchán poslední federální zločin, který mohlo Krauzovo oddělení vražd legálně vyšetřovat – poté si slovenští a čeští policisté hráli už každý na vlastním písečku. Tento zločin se odehrál tak nenápadně, že si ho sotvakdo povšiml a málem zapadl prachem, leč i když nebyl bůhvíjak bestiální ani příliš komplikovaný, bylo by škoda ho pominout, protože byl pěkný – pokud se ovšem dá něco takového říct o upálení mladé ženy a jejího dítěte.

Plaváček - Martin Goffa
nakladatel: Mladá fronta
detektivka, krimi
5. díl série Detektiv Miko Syrový

Na začátku byla přátelská službička.
Volné pokračování úspěšné detektivní série...
Detektiv Miko Syrový je požádán svou dávnou přítelkyní, zda by se nemohl pokusit najít jejího nezvěstného bratra. Už tak nelehký úkol se ještě víc zkomplikuje ve chvíli, kdy je za hranicemi Prahy řekou vyplaveno ubité tělo.
Jde skutečně o muže, kterého Miko hledá? Kdo a proč mu přivodil tak krutou smrt? Stal se nepohodlným svědkem, nebo byla jeho smrt prozaičtější? Otázek, na které musí Miko se svým parťákem Tonym odpovědět, je i tentokrát víc než dost a ne všechny vedou ke správnému cíli…

Střídavá péče pro Kukačku - Pavel Brycz
nakladatel: Mladá fronta
literatura česká

Detektivní road book s atraktivním tématem...
Rozvod. Manželé svádějí bitvu o svou šestnáctiletou dceru. Oba chtějí dítě jen pro sebe. Ale soudkyně prosazuje střídavou péči. Matka však prohlásí, že manžel není biologický otec, a nevidí důvod, proč by měl uplatňovat nárok na dceru. Je ochotná po tomto pozdním přiznání nést následky, nepotřebuje jeho alimenty.
Šok pro manžela! Následují testy paternity. A skutečně potvrdí, že dcera není jeho a vychovával kukaččí mládě. Ale jaký šok, když neuspěje v testech maternity, které si formálně vymohl právník poškozené strany, ani matka! Tři lidé, kteří k sobě patřili, jsou náhle postaveni do naprosto nové situace. Vlastně i čtvrtý člověk, tajemný muž, úlet ženy před 17 lety, ten, který zpovzdálí sledoval své dítě, ztratí svou jistotu.
Otec a matka se pokoušejí s Kukačkou, dcerou (která má hodně nepraktického přítele) a se slizkým právníkem matky najít řešení. A tak se vydávají na cestu za tajemstvím minulosti. Před 16 lety totiž matka rodila v malém slovenském městečku, kde dodnes žijí její rodiče.
Cesta přinese mnohé směšné i vypjaté situace, ale paradoxně všem mezní situace velmi pomůže ve sblížení. Vypátrají fatální záměnu v porodnici? Najdou vlastní dítě ženy, které odtud odnesla jiná? A kdo bude biologickým otcem takového dítěte? Stále ještě manžel ženy, nebo tajemný svůdce z před 17 lety, který se v příběhu neustále pohybuje jako přízrak a kardinál Richelieu?

Manžela jsem nezabila - Liou Čen-jün
nakladatel: Odeon
román

Hlavní postavou románu je žena jménem Lotos, vesničanka středního věku, která se bouří proti mašinerii státního aparátu a dotáhne to v soudním sporu až do nejvyšších pater. Nebouří se ale z politické uvědomělosti, ale proto, že přišla o manžela. Sama se s ním rozvedla, neboť podruhé otěhotněla. Přišla tedy s nápadem, že se rozvedou, a až ona porodí, zase se po nějaké době vezmou. Nepočítala ale s tím, že si její muž mezitím najde mladší a už se k ní vrátit nechce. Tragikomická satira současného čínského autora.

Případ sváteční sukně - Pavel Šoltész
nakladatel: Knižní klub
historický román, detektivka

Detektivní příběh zasazený do středověké Prahy začíná na Štědrý den koncem patnáctého století ve staroměstských lázních, kam si odpoledne zašel Peregrin Kameník, mistr obojího práva. A právě se tam řešil problém, že se jednomu z návštěvníků lázní ztratilo ošacení. Simeon Prunar, který byl ten den také v lázních, v noci po návratu domů za záhadných okolností zemřel. Vše nasvědčovalo otravě, ale mezi lidmi se začalo šířit, že na vině je jeho mladá manželka Marta…

Bourneova totožnost - Robert Ludlum
nakladatel: Domino
dobrodružství, thrillery
1. díl série Jason Bourne - paperback

Ten muž má paměť úplně prázdnou. Ví jen to, že se probral z bezvědomí v ordinaci lékaře na francouzském pobřeží, že má tělo proděravělé kulkami a tvář změněnou plastickou operací. Jedinou mlhavou stopou vedoucí k jeho identitě jsou číslice na filmovém negativu, které patří k tučnému bankovnímu kontu v Curychu. Majitelem konta je nejhledanější světový zabiják. Jmenuje se Jason Bourne.
Vzápětí se Bourne stává objektem zájmu profesionálních vrahů. Tváří v tvář smrti a navzdory nánosům dávno pohřbené minulosti začíná zoufale bojovat o život. A pomoci mu může pouze žena, která ho kdysi chtěla zradit. Jason Bourne je zkrátka muž bez minulosti – a možná i bez budoucnosti.

Porodní bába z harému - Roberta Richová
nakladatel: Knižní klub
historický román

Hanna Léviová žije s milovaným Izákem v Konstantinopoli a zdá se, že jí nic nechybí: má příjemný dům a získala si přízeň mocných v harému sultánova paláce. Jenže právě tam se ze soucitu zaplete do intriky, která ji může stát život, neboť nová otrokyně, o kterou má sultán zájem, skrývá nebezpečné tajemství. Když se pak dosud idylický domov ocitne v ohrožení, Hanna bude potřebovat všechnu svou obratnost a statečnost, aby zachránila sebe i svou rodinu.

Božský milenec - Christina Laurenová
nakladatel: Jota
společenský román
4. díl série Božský bastard

Upjatý Brit na vysoké pozici. Dobrodružná Američanka na stáži. Sexy mezinárodní skandál na obzoru.
Niall, bratr Maxe Stelly (Božského cizince), přijíždí do New Yorku na pracovní cestu. Je to typicky britsky upjatý génius v oblasti městského plánování, který se v ženách vůbec nevyzná. Brzy si ho však jedna obtočí kolem prstu…, aniž by na to byl připravený.
Když se Ruby Millerová dozví, že ji šéf posílá na prodlouženou pracovní cestu do New Yorku, je v šoku. Jako jedna z nejnadějnějších a nejbystřejších mladých inženýrek v Londýně to z profesního hlediska zvládne levou zadní. Děsí ji ale fakt, že bude celý měsíc pracovat – a spát v jednom hotelu – s Niallem Stellou, firemním expertem na městské plánování a nejvíc sexy chlapem na světě, po kterém už pár měsíců kouká. Niall ale ani neví, že Ruby existuje…, dokud ho noční let plný laškovného flirtu nepřinutí všimnout si jí.
Čerstvě rozvedený Niall se neumí uvolnit ani porušovat pravidla a co se týká žen, je naprosto bezradný. Přesto hned pozná, že otevřená Kaliforňanka Ruby je jako závan čerstvého větru. Ruby si vezme za úkol dostat sexy Brita z jeho ulity, a když se do toho pustí, není cesty zpět. Užívat si tisíce kilometrů od Londýna je pro oba jednoduché, co se ale stane s těžce vystavěným vztahem po jejich návratu?

Nedostižní - Alyson Noëlová
nakladatel: HarperCollins
Young Adult

Každý to chce někam dotáhnout.
Layla Harrisonová hodlá skoncovat s vysedáváním na pláži a raději hlásat trefné postřehy zpoza reportérského pultu. Aster Amirpourová má chuť seřvat každého dalšího vedoucího castingu, od kterého uslyší: „Chceme to pojmout etnicky, ale jinak etnicky, než jak jste etnická vy.” Tommy Phillips sní o tom, že si koupí dvanáctistrunnou kytaru a díky virtuóznímu hraní si prorazí cestu zpátky do života svého slavného otce, který ho kdysi opustil.
Avšak Madison Brooksová už dávno uchopila svůj osud pevně do rukou a udělala si z něj poskoka. Je nejzářivější hollywoodskou hvězdičkou a všechno, co udělala pro svou slávu, je pouhou skvrnou na chodníku, zemí pod jehlovými podpatky jejích lodiček značky Louboutin.
Tedy aspoň do chvíle, než se Layla, Aster a Tommy nechají zlákat k účasti v soutěži, díky níž dostanou VIP pozvánku do okouzlujícího, avšak drsného světa losangeleských nočních klubů. Hraje se o hodně a Madison Brooksová je hlavní kořistí. Ve chvíli, kdy se naděje soutěžících začnou rozhořívat jako hvězdy pod příkrovem kalifornského smogu, Madison Brooksová zmizí… A představu světlých zítřků rázem zahalí mlha lží.

Dáma nikdy neprohrává - Sabrina Jeffries
nakladatel: Baronet
romantika
5. díl série Výtečníci z Halstead Hall

Nejmladší sestra z rodiny Sharpeových ze série Výtečníci z Halstead Hall, lady Celia, má kvůli babiččinu tvrdému ultimátu poslední dva měsíce na to, aby si našla manžela a nezničila tak vyhlídky na dědictví sobě ani ostatním sourozencům a jejich manželským protějškům.
Celia má plán, že si vybere ze tří vhodných ctitelů s tituly a majetkem, a pokud ji někdo z nich požádá o ruku, přesvědčí tím babičku, že se může kdykoli dobře vdát, proto je zbytečné, aby vstupovala do konvenčního manželství s jedním z nich, místo aby si počkala na muže, jehož bude milovat. Aby si mohla vybrat nejlepšího z nich, požádá Jacksona Pintera, detektiva z Bow Street, který pro jejich rodinu provádí pátrání o smrti jejich rodičů, aby prošetřil pozadí všech jejích potenciálních nápadníků.
Jackson však nemá nejmenší chuť pomáhat Celii s výběrem manžela, protože na ni myslí už dávno sám...

Připravena zemřít - Lisa Jackson
nakladatel: Domino
thriller
5. díl série Alvarezová a Pescoliová

Občas nastane situace, kdy máte totiž jen dvě možnosti: zabít, nebo zemřít.
Na vrahově seznamu je šest osob. Když si prohlíží jejich fotky, zrychlí se mu dech. Šest tváří, šest vinných. První z nich už zemřel, další přijdou brzy na řadu. V seznamu jsou také policistky Alvarezová a Pescoliová. Vrah je pozorně sleduje a v duchu si přehrává ten slastný okamžik, kdy bude konečně moct stisknout spoušť a další bezvládné tělo padne do rudnoucího sněhu...
Šerif Dan Grayson leží s těžkým střelným zraněním v nemocnici a policejní oddělení v městečku Medvědí brod zažívá šok. Policistky Alvarezová a Pescoliová vyslýchají osoby ze seznamu podezřelých a s každým dalším sepsaným protokolem sílí jejich jistota, že tento případ se dotýká i jich osobně. A pak je v lese nalezeno tělo ctihodné soudkyně a vrah pošle do novin vzkaz: „Kdo asi přijde na řadu teď?"
Jen naprostý pošetilec by čekal, až pachatel tuto otázku zodpoví další vraždou. Pescoliová rozhodně čekat nehodlá, právě naopak. Pouští se do pátrání s ještě větší vervou než doposud... aby ji nalezené stopy dovedly přímo do náruče netvora, který ji měl celou dobu přímo na očích. A když se pak Pescoliová k němu přiblíží na dosah, musí být připravena zabít. Nebo zemřít...

Artefakt - Jamie Sawyer
nakladatel: Fantom Print
sci-fi
1. díl Lazarova válka

Lidstvo se vypravilo ke hvězdám, kde se ocitlo ve válečném konfliktu se zákeřnou mimozemskou rasou. Vše, co proti hrozbě vetřelců stojí, jsou vojáci z Programu obsluhy dvojenců, elitní vojenský tým, který na dálku obsluhuje své kopie a provádí je těmi nejnebezpečnějšími zákoutími války.
Kapitán Conrad Harris zemřel už stokrát – pokaždé při sebevražedné misi uvnitř dvojeneckého těla. Lidé ho znají jako Lazara, muže závislého na smrti. Když se zničehonic přestane hlásit utajená výzkumná stanice, skrytá hluboko uvnitř území mimozemského nepřítele, neexistuje nikdo lepší, kdo by se mohl postavit do čela záchranné mise.
Ovšem na to, s čím se tam setká, nebyl Harris vycvičený. A tentokrát se vrátit nemusí…

Adele - Holka odvedle, která dobyla svět - Chas Newkey-Burden
nakladatel: Metafora
biografie, osudy

„Holka odvedle“, která dobyla svět…. Životní příběh britské zpěvačky Adele
Britská zpěvačka a skladatelka Adele (celým jménem Adele Laurie Blue Adkinsová) před několika lety uhranula celý svět svou debutovou deskou Adele 19. Od té doby mladá Angličanka s krásným hlasem a chytlavými hity vylétla na nejvyšší stupínky popularity, získala si miliony fanoušků a k tomu celou řadu ocenění, včetně cen Grammy, Oscara či Zlatého globu.
Mimo to je držitelkou Řádu Britského impéria a dlouhodobě nejprodávanější britskou zpěvačkou, v prodejích předčila dokonce i Madonnu.
Kdo je však Adele doopravdy?
Neuvěřitelný talent, pěvecký uragán i nekompromisní osobnost, ale také obyčejná zranitelná mladá žena z Londýna. Nepravděpodobná celebrita. Nechte se pozvat do jejího života i zákulisí koncertních pódií.
Kniha mapuje životní osudy Adele až do listopadu 2015, kdy jí vyšlo nejnovější CD Adele 25.

Labyrint z kostí - James Rollins
nakladatel: BB/art
dobrodružství, thrillery

Sigma Force řeší záhady kolem ztracené Atlantidy…
V odlehlých chorvatských horách dojde k podivnému objevu: v podzemní jeskyni se nachází stovky let stará katolická kaple s kostmi neandrtálské ženy. Nástěnné malby v sousední jeskyni vyprávějí příběh o velké bitvě mezi kmeny neandrtálců a nestvůrnými postavami ze stínů. Kdo je tím tajemným nepřítelem a co malby znamenají? Tým vědců, který se snaží na tyto otázky najít odpovědi, je napaden a souběžně s tím kdosi krvavě zaútočí na výzkumné středisko primátů v americké Atlantě. Jak tyto útoky souvisejí? Kdo za nimi stojí? Vyšetřování zavede velitele Graye Pierce ze Sigmy Force do minulosti vzdálené 50 000 let, kdy se náhle rozvinula lidská inteligence, a k boji o budoucnost lidstva, který probíhá po celé Zemi. Sigma se pouští do dosud nejnáročnějšího úkolu, jenž ji zavede do pravěkých chodeb v Ekvádoru probíhajících pod celou Jižní Amerikou, k záhadám kolem ztracené Atlantidy a k tisíce let staré nekropoli s kostmi našich předků. Gray Pierce a jeho tým budou nakonec čelit největší hrozbě: dávnému zlu, znovuzrozenému moderními genetickými metodami, dostatečně silnému, aby ukončilo lidskou nadvládu nad světem. Tentokrát však Sigma zaváhá – a svět, jak ho známe, se jednou provždy změní.

Tereza - Magda Váňová
nakladatel: Šulc-Švarc - 7. vydání
román

Příběh čtyřicetileté ženy, která se instinktivně vyhne nástrahám v začarovaném kruhu manželského rozchodu. Tereza poznala, že její manželství není lékem na samotu, a cítí, že rozvodem pro ni všechno nekončí, že může ještě začít znovu a jinak svůj život v době, kdy její dcera je již téměř dospělá. Uvědomuje si, že každý rozvod je životní prohra, ale rozchodem s Janem získává sebevědomí a dosáhne úspěchy ve své profesi, na které dříve nepomyslela. Naučí se ze sebe vykřesat úsměv a dobrou náladu, ať už jí život přináší vážné starosti nebo malicherné komplikace. Román patří k nejčtenějším knihám Magdy Váňové.

Bílá stopa - Michal Rejžo Pavlík
nakladatel: Olympia
česká současná

Je možné, aby ze světa vymizel princip neustálých návratů totality? Proč má člověk stále tak blízko ke zlu? A je možné ho ze světa zcela vymýtit? Právě kolem těchto otázek se točí Bílá stopa. Kniha je umělecky zajímavým dílem i po formální stránce, neboť symbiózou prózy a poezie dokazuje, že lze tyto dvě literární formy, často vnímané jako protiklady, živelně propojit do jediného celku a nedělat mezi nimi hranice.


Tak pro dnešní pokračování je to všechno a ještě zítra nebo pozítří určitě publikuji další :)

Přeji vám všem krásnou dobrou noc :) 
A určitě mi napište, jaká kniha vás zaujala. Já jsem ještě u knih nestačila pořádně pročíst anotace, takže k výběru teprve dojde :D Ale určitě si píšu na seznam Fotografa z Osvětimi, láká mě i Ohrožená, možná Sladké nic, Dlouhá cesta nebo i Tereza od Magdy Váňové. Ještě uvidím.

Mějte se krásně :)

Šárka ♥



10 komentářů:

  1. Tak mne urcite zaujala hned prvni kniha a to Ohrožená a pak take Fotograf z Osvětimi a Dlouhá cesta - Hana Marie Körnerová. Preji hezky den:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vycházejí opět krásné kousky :) Jani, krásný večer :)

      Vymazat
  2. Naslouchač, Odin a Dlouhá cesta - to musím mít a další se uvidí :)
    Hezký květnový výběr :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Květen je opět pestrý v knižních novinkách, ještě jdu dělat třetí pokračování, můžete se všichni těšit :D

      Vymazat
  3. Mě opravdu láká jenom Naslouchač, ale z knížek, které tu nemáš se opravdu těším na Baronku Blixenovou a nové vydání Jíst, meditovat, milovat. Každopádně skvělé tipy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě chystám třetí nášup novinek, bude během zítřka :)

      Vymazat
  4. Rozhodně mě zaujal Dominik Dán - ne tedy jen touto jednou knihou, ale zkrátka na tohohle autora se chystám už delší dobu. Nečetla jsi od něj něco? Nemáš nějaké doporučení? :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, od Dána jsem četla pouze Popel všechny zarovná a z té jsem nebyla úplně nadšená. Asi bylo znát, že je to vlastně první jeho kniha, i když vyšla později. Ale určitě se taky chystám na další, zajímá mě autorova tvorba. Krásný večer :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥