pátek 11. listopadu 2016

Knižní přírůstky 75

Zdravím všechny knihomoly při pátečním večeru :)

Přestože nerada dávám dva rozbalovací články za sebou, dnes mi to prostě nedá a musím se s ním vytasit. Dorazil mi totiž úžasný balíček s krásnými dárečky. 

Před nedávnem mě oslovila slečna/paní Lucia z nakladatelství (vydavatelství?) Presco Group, jestli bych nechtěla recenzovat jednu jejich dětskou knihu. chvíli jsem přemýšlela a potom jsem si řekla, proč se na chvíli nevrátit do dětských let, že :) Tak jsem ráda souhlasila a dnes mi slíbená kniha přišla. Ovšem ne jenom kniha. Podívejte se sami.

Vše bylo pečlivě zabaleno do bublinkové fólie, což velmi chválím.


A dorazila mi taková hromada krásných věcí. Kniha, dva nádherné diáře, blok a placka. K tomu ještě katalog a osobní vzkaz.




Kniha byla navíc ještě takto krásně zabalená. Líbí se mi, když si někdo dá záležet na takových detailech, protože podobné drobnosti rozhodně vždycky potěší.



Otolína a žlutá kočka – Chriss Riddell
Hlavními hrdiny úspěšné, mezinárodně oceňované a mnohokrát vyznamenané knižní série jsou tak trochu zvláštní holčička jménem Otolína a její nerozlučný kamarád – malý vlasatý tvor z norských močálů zvaný pan Moura.
Otolína vášnivě sbírá nejrůznější věci a miluje všechny druhy počasí, zejména však déšť, neboť se ráda čvachtá v kalužích. Obývá apartmá číslo 243 ve dvacátém čtvrtém patře mrakodrapu, který vypadá docela jako pepřenka, takže není divu, že mu také Pepřenka všichni říkají… Otolínini rodiče jsou sběrateli a neustále cestují po celém světě. O Otolínu je v jejich nepřítomnosti ovšem skvěle postaráno, nikdy se necítí osamělá. Společnost jí přece dělá pan Moura a kromě něj holčičce se vším, co je potřeba, pomáhá celá řada dalších neobyčejných společníků. Díky nim se nikdy nenudí! Otolína navíc miluje záhady, stejně jako pan Moura. Oči má pořád otevřené a uši nastražené pro případ, že by se setkala s něčím neobvyklým nebo zajímavým. Její zápisník by mohl vyprávět! Ráda řeší zapeklité případy, vymýšlí chytré plány a přichází věcem na kloub – ostatně, má pro to speciální nadání…
U jejích nevšedních dobrodružství, jako je například řešení záhady série loupeží na Třetí ulici, které přináší knížka Otolína a žlutá kočka, se rozhodně nebudou nudit malí ani velcí čtenáři! 
Knihy jsou bohatě ilustrované, nápadité a propracované obrázky srozumitelné dětem se plynule prolínají s textem, což činí z četby velký zážitek – ať už se do ní ponoří děti, anebo dospělí..



Kniha je vhodná pro děti od osmi let. Je menšího formátu a nádherně graficky zpracovaná.



A teď se podíváme na dárečky. První diář je většího formátu a je denní.


Druhý diář s motivem Alfonse Muchy je menší a týdenní. A děsně krásný, protože Muchu já prostě zbožňuju.


Takže ani nemusím dodávat, jak slintám nad tímto překrásným blokem.


A placičku dostane nejspíš neteřinka.


No není to nádherný balíček? Úžasný. Určitě se podívejte na stránky Presco Group, kromě dětských knih nabízejí právě nádherné diáře, kalendáře a spoustu dalších krásných produktů.

Taky si rádi někdy přečtete dětskou knihu? A jakou jste četli naposledy? Já si vůbec nevzpomínám, kdy a jakou jsem četla :D

Krásný víkend vám přeji :)

Vaše Šárka ♥

18 komentářů:

  1. Páni, vypadá to moc pěkně, všechno :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knížka i diáře jsou opravdu krásné, perfektně propracované :)

      Vymazat
  2. Teda! Otolína vypadá nádherně! :) A ty diáře...jeden lepší než druhý! (a ta placička je skvělá! :D)
    Jéé, no vidíš! Teď jsem ti chtěla říct, že mi holčina z obálky připomíná jednoho kluka, který byl také na obálce dětských knih ze série Kroniky Světakraje (ty jsem četla jako malá) a on je napsal stejný autor! Na ty už jsem nenarazila hoodně dlouho, tak děkuju za takové nenápadné a zároveň obrovské připomenutí :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo :) A všechno je to opravdu nádherné, mám velkou radost :)

      Vymazat
  3. jééé, ja na balíček také čekám, ale zatím nic :-(

    OdpovědětVymazat
  4. ten Mucha diář musím mít....:-) píšu hned Ježíškovi

    OdpovědětVymazat
  5. Krásná nadílka, Šári :-). Ty diáře ti normálně ukrutně závidím, protože na nich tak trochu ujíždím a jsou zároveň i mým takovým deníkem... To jsou vzdy boje, abych si koupila jen jeden :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ALčo, díky, jsou vážně krásné. mrkni na stránky, nejsou ani nijak drahé :)

      Vymazat
  6. Ooooo, ty diáře s Muchou! Já ho taky miluju, takže tiše závidím :D. Jinak knížka vypadá taky moc pěkně, já jsem hodně na ty ilustrace a takhle z ukázky z fotek vypadají fakt super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knížka vypadá moc hezky, je krásně zpracovaná. A diáře naprosto úžasné :)

      Vymazat
  7. Nadhera :-)Verim, ze jsi nadsena, ja bych byla take, kdybych dostala tak krasny Muchuv diar a sesit:-) A kniha je take pekna,hlavne ta obalka :-)Mej se krasne Sarko :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥