pátek 16. prosince 2016

Knižní přírůstky 82

Přeji vám všem krásný páteční večer :)

Tak už máte všechny dárečky nakoupené a zabalené? Já musím říct, že jsem dnes lítala, ale až asi na jednu věc mám vše. Huráááá :) Mé srdce zaplesalo a odvalilo obří balvan. Můžu klidně spát :)))

A protože mám trochu času, napíšu vám alespoň jeden rozbalovací článek. Tento týden mi totiž dorazily dvě knihy. Jeden recenzáček a jedna výhra.

Jako první mi dorazil recenzní výtisk z Alpressu. Na knihu Zdeňka Hanky Dopis do ticha se hodně těším a věřím, že mě osloví. Autora vůbec neznám a překvapilo mě, kolik knih má na kontě. A moc dobře hodnocené.

Anotace:
Zdravotní sestra Linda, se dostává na operační sál sama jako pacientka. Při operačním výkonu je u ní odhalena jistá vada omezující naději na otěhotnění. Třebaže Linda má svého partnera a schyluje se k jejich svatbě, nalezne pochopení u ženatého lékaře, který se stane její oporou. Vztah přeroste v silné milostné pouto a skandál se již nedá utajit.


A v druhém balíčku mi dorazila výhra z Knihy.cz. Soutěžila jsem na Instagramu a málem výhru prošvihla. Můj mobil je totiž nemožný, tudíž chodím na Instagram pouze přes PC a tam nikde nenajdu zprávy. A označení jsem si taky nevšimla, takže jsem dlouho nevěděla, že jsem mezi výherci.

A vyhrála jsem knihu Dominika Dána. Myslím, že v soutěži nebylo nijak upřesněno, o jakou knihu půjde. Tak jsem měla trochu obavy, protože jsem četla Popel všechny zarovná a doma mám Rudého kapitána a říkala jsem si, co když zrovna dorazí jedna z nich. Ale ne, přišel mi Uzel. Tak jsem moc ráda ♥


Anotace:
V roce 1988 nastal v kariéře Richarda Krauze významný zlom - z pochůzkáře se stal detektivem. Hned první případ, vražda pracovníka ropné rafinerie, mu dává pořádně zabrat a namísto toho, aby se věnoval ženě Sylvii a malé dceři, zůstává v práci ještě déle než předtím. Možná i proto, že rozehrál velmi riskantní hru s prodavačkou z bufetu Valikou. Na oddělení vražd se mladého eléva policejního řemesla ujmou starší kolegové Hanzel a Burge a rozhodnou se z něho vychovat detektiva podle svých představ. Politická situace, soudruzi z ministerstva, „kolegové" ze Státní bezpečnosti, ale hlavně bezohlednost doby zavedou trojici detektivů do bizarního prostředí mezi ostnaté dráty táhnoucí se po celé státní hranici se západním světem. Tady se odehraje vražda vojenského pilota nadzvukových stíhaček, vražda, která má zničit Krauzovu kariéru hned na počátku. Před detektivem leží gordický uzel. Neví, jestli najde odvahu ho rozseknout. Zažívá něco, s čím se alespoň jednou za život musí popasovat každý správný muž...


A to je pro dnešní článek všechno. O víkendu bych chtěla napsat recenzi na knihu Přístav naděje, večer ji dočtu, zbývá mi pár stránek. Dnes jsem málem kvůli čtení přejela ve vlaku. A to už se mi hodně dlouho nestalo :))

Mějte se krásně a užívejte si předvánoční pohody, nenechte se vystresovat :)

Vaše Šárka ♥

8 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Hlavně na tu první se moc těším. Dána bych ráda četla popořadě.

      Vymazat
  2. Gratulace k výhře a jsem hodně zvědavá na Dána :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Dán bude ještě poklidně odpočívat, ráda bych si nejprve přečetla díly před ním. Musím zjistit, jak jsou psány po sobě :)

      Vymazat
  3. Gratuluji k výhře, kniha vypadá zajímavě. Nicméně já se spíše těším na recenzi Dopisu do ticha :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Dopis do ticha bude mít určitě přednost :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥