pátek 9. června 2017

Můj knižní tip #15

Krásný slunečný pátek, přátelé,

dnes pro vás mám nový knižní tip. Poslední dobou to bylo pořád samé napětí, takže dnes jsem zabrouzdala do žánru společenských románů. Kniha vyjde sice až 1. srpna, ale okamžitě mě zaujala obálkou. A proč se chvíli dopředu netěšit, že :) 
Anotace víc než romanticky, což by člověk podle obálky odhadoval,  zní záhadně a tajuplně. A fakt dobře a lákavě.

Jde o novinku Kate Morton s názvem Ztracený slib

Anotace:
Je červen 1933 a Loeanneth, venkovské sídlo Edevanových, se připravuje na tradiční oslavu letního slunovratu. Šestnáctiletá Alice Edevanová je jako na trní: nejenže vymyslela dokonalou zápletku pro svou detektivku, ale je také až po uši zamilovaná. Jenže než udeří půlnoc a noční oblohu rozzáří ohňostroj, utrpí Edevanovi bolestnou ztrátu, po níž opustí Loeanneth nadobro.
O sedmdesát let později je po jednom nepovedeném případu seržantka londýnské policie Sadie Sparrowová poslaná na nucenou dovolenou, a tak odjede ke svému dědečkovi do Cornwallu. Když uprostřed hlubokého lesa narazí na opuštěný dům obklopený zpustlou zahradou a dozví se o malém chlapci, který beze stopy zmizel, probudí se v ní profesní ctižádost.
Tou dobou vede Alice Edevanová, nyní stará dáma, život uspořádaný téměř stejně pečlivě jako detektivky, které ji proslavily. Až jednou začne mladá policistka klást otázky o minulosti její rodiny a probudí zpět k životu složitý propletenec tajemství, před nimiž Alice celý život utíkala…

Kniha vyjde u nakladatelství Ikar a čítá 424 stran. Dívala jsem se na Goodreads na hodnocení a vypadá to opravdu na slibný příběh.

Zaujala vás kniha? Patří Kate Morton mezi vaše oblíbené autorky? Já se na ni teprve chystám, mám doma od ní, tuším, tři kousky.

Mějte krásný víkend :)

Vaše Šárka ♥

14 komentářů:

  1. Je, no tak ta bude na mem narozeninovem seznamu. Miluju tuto autorku. Mam od ni vsechno. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně chybí Dům u jezera. Ale zatím nevím, jak mi autorka sedne, mamka četla Tajemství letního odpoledne a přišlo jí to rozvleklé. Tak doufám, že budu sdílet jiný názor :)

      Vymazat
  2. Mám všechny knihy od autorky, ta starší vydání jsem sháněla horko těžko, bohužel jsem se k nim ještě nedostala, ale určo to napravím. Ani jsem nevěděla, že bude vycházet další :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, taky jsem se ještě k autorce nedostala, ale tři knihy doma mám :)

      Vymazat
  3. Po autorce už dlouho pokukuji, ale ještě jsem od ní nic nečetla. Třeba to touhle knihou napravím - zní opravdu lákavě ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Knížku neznám, zdá se zajímavá! :)

    Dávám dnes tvůj článek jako tip na čtení na facebookovou stránku Agregátoru blogů! ;)

    www.days-of-daysy.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Teda. Anotace zní opravdu náramně!!

    OdpovědětVymazat
  6. Knížka vypadá vážně hodně dobře! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥