pátek 5. ledna 2018

Měsíční shrnutí – listopad + prosinec

Krásný den všem knihomolům :)

Dnes na mém blogu najdete měsíční shrnutí a to za měsíce listopad a prosinec. Začneme tedy listopadem. V tomto měsíci jsem dočetla rozečtené Dítě od Fiony Barton, přečetla jsem Měla jsi vůbec někdy rodinu od Billa Clegga, Temné hlubiny od Roberta Bryndzy a Prokletí od Maurizia de Giovanniho.


Dítě mě bavilo určitě víc než Vdova. Možná i proto, že od Vdovy jsem měla veliká očekávání a u Dítěte jsem k příběhu přistupovala proto trošku střízlivě. A jo, moc mě kniha bavila a doporučuji. Hodnotila jsem 87% a recenzi si můžete přečíst zde.


Měla jsi vůbec někdy rodinu není vůbec jednoduchá kniha na čtení, ale určitě stojí za to, abyste po ní sáhli. Pokud máte rádi mnohovrstevnaté psychologické romány, bude to kniha právě pro vás. Já jsem hodnotila 85% a recenzi najdete zde.


Na Temné hlubiny jsem se moc těšila. Přestože od autora u mě stále vede Dívka v ledu, Temné hlubiny mě hodně bavily a určitě více než Noční lov. Hodnotila jsem 87% a recenzi čtěte zde.


Prokletí mě zklamalo. První díl série s názvem Bolest mě bavil, proto jsem se na druhý příběh těšila, ale tentokrát u mě autor nezabodoval a myslím, že knihu ani doporučovat nebudu. Hodnotila jsem 70%, propadák to tedy určitě není, ale rozhodně budete moct žít i tehdy, pokud knihu číst nebudete. Recenzi najdete tady.


Vybrat NEJ knihu je opět těžké, nejspíš se o tento post podělí Dítě a Temné hlubiny. Nejslabší kniha je jednoznačně Prokletí. A dáme si ještě nějaké nej? Tak třeba obálka... Určitě Temné hlubiny se mi hodně líbí, celkově se Cosmopolisu povedly všechny tři díly a věřím, že i další díly se budou pyšnit krásnou obálkou. Nicméně i Dítě má hodně povedenou obálku. No vidíte, zase jsou tyto dvě krásky vedle sebe a nemůžu se rozhodnout.

A jak jsem na tom byla v listopadu s novými přírůstky? Přibyla mi jich pěkná hromada. Osmnáct ☻ Bylo více recenzních výtisků, protože hodně vydávalo Domino ke konci roku, a také mi chodily i neplánované knihy. A dopřála jsem si jednu velkou objednávku u Knižního klubu. Tady vidíte všechny kousky, které si ke mně našly v listopadu cestu.

Očekávané recenzní výtisky...





Neočekávané recenzní výtisky...



Výhra...


Objednávka z KK...


Také mi dorazila vyreklamovaná kniha z říjnové objednávky a sice Deník Gréty Kaiserové od Kláry Janečkové.

A jdeme se vrhnout na prosinec. Prosinec byla, co se přečtených knih týká, jedna velká katastrofa. Ale stěhovali jsme se a do toho vánoční přípravy, takže nebyl čas, nálada, chuť, prostě nic. 

Přečetla jsem novinku od Rowan Coleman Léto plné neskutečných věcí a potom útlou knížku pro děti Myšák Očko od Šárky Svobodové. Dále bych do tohoto měsíce zařadila ještě kuchařku Bake and the City od Tobiase Müllera. Takže na počet vážně bída, ale není vždycky posvícení.


Léto plné neskutečných věcí byla první knihou o cestování časem, kterou jsem četla. Musím říct, že i přes počáteční obavy se mi kniha líbila a jen mě mrzí, že jsem ji četla opravdu po kouskách dlouho. Ještě víc bych si ji užila, kdybych na ni měla čas. Hodnotila jsem ji 80% a recenzi najdete zde.


Myšák Očko je moc pěkná knížka pro menší čtenáře. Dokonce se díky příběhům v této knížce mohou vydat na výlet. Jde o zajímavý projekt, který ocení asi nejvíce Brňáci. Knížku jsem hodnotila 95%, recenze se připravuje.


Kuchařka plná sladkých receptů Bake and the City se mi moc líbí a jednoznačně dostává plný počet v hodnocení. Všem, kdo milují sladké a rádi pečou, doporučuji. Hodnotila jsem tedy 100%, jak jsem již zmínila a recenzi si můžete přečíst tady.


Nej knihy by asi tentokrát byla hloupost vybírat, protože jde o tři úplně odlišné žánry. 

A nové přírůstky? No, těch zase je ☻ Já si asi budu muset vážně objednat jeden život navíc.

V prosinci jsem se dopracovala k číslu 16. Opět mi dorazily některé knihy nečekaně, přišly mi objednané recenzní výtisky, jedna výhra, jeden vánoční dáreček a óbr objednávka z KK. Odolejte slevám, to přece nejde. Navíc, když jsou ve slevě samé pecky.

Recenzní výtisky...



Neočekávané recenzní výtisky...


Výhra...


Vánoční dárek od Kačenky z Knižního večírku...


Objednávka z KK...


Tak a to je všechno z měsíců listopad a prosinec. Zaujala vás některá z knih? Četli jste některou nebo se chystáte? Určitě mi napište a klidně mi taky napište, jaké knižní dárečky jste našli pod stromečkem, jaká kniha vám udělala největší radost, prostě napište mi všechno, co budete chtít. Moc se těším.

Vaše Šárka ♥

6 komentářů:

  1. Ty máš Strom života, já čtu Strom lží :-) Takových hezkých a zajimavých knih máš....letos si konečně musím přečíst něco od Bryndzi. A Horu mezi nami mám v hledáčku taky.

    OdpovědětVymazat
  2. Občas mám pocit že než knihomolové čtenáři jsme knihomolové syslové :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo, tak takový pocit mám stále :)) Ale v lednu se zatím držím, ani jedna kniha. Ovšem plánuji nakouknout do LK :))

      Vymazat
  3. Tak přírůstky máme dost podobné - samozřejmě recenzáky z Domina, se kterými mám teda ale děsný skluz, no a ve slevách jsem nakupovala díky tobě :D Někde jsem od tebe viděla příspěvek s knihami Mo Hayder, tak jsem si říkala, že mají asi někde akce. No a ejhle - nejen, že jsem ony tři od Mo, ale dokoupila jsem koplet Colemanovou, co mi chyběla, stejně tak z Domina Jestli odejdeš... a pak ještě dva mimodominové kousky - Ta druhá zapisovatelka a Břeh temné vody :)
    Čtenářsky se mi docela dařilo, ale nemám teď nějak ani čas ani chuť do psaní, snad to zlomím, už mi ten blogerský svět chybí :)
    Měj se moc krásně, Šári a ať se ti rok 2018 vydaří :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, taky mám skluz, stále čeká Prozření a Klub zabijáků. Nicméně se na ně hodně těším. Až dočtu rozečtenou knihu, Klub je na řadě :) A těm slevám nešlo odolat, to by byl hřích. Nad Tou druhou zapisovatelkou jsem taky přemýšlela, ale nakonec jsem odolala. Jinak Hani, chuť určitě zase přijde a pokud není, nelámej to a vyčkej :) Měj se krásně :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥