středa 3. ledna 2018

RECENZE – Bake & the City

Autor: Tobias Müller
Překlad: Lucie Peláková
Nakladatelství: Presco Group
Rok vydání v ČR: 2016
Počet stran: 145
ISBN: 9788087034378

Anotace:
Tato kuchařka zve všechny milovníky pečení a mlsání na lákavou okružní cestu za evropskými moučníky. Autorem je sympatický kuchař Tobias Müller, který je mezi bloggery, kteří se věnují pečení sladkostí, opravdovým pojmem. Jeho blog můžete sledovat na www.kuchenbaecker.com. Sladké pozdravy z Tobiasových cest po evropských městech jsou inspirovány místní pekařskou klasikou, regionálními specialitami i kuriozitami typickými pro konkrétní město. Zažijte mnoho zábavy při pečení a mlsání!

Kniha je plná:

• inspirativních nápadů, kreativních variací, oblíbených moučníků a specialit z 60 měst

• tipů a triků pro kreativní pečení s jednoduchou výbavou a stylových dekorací jako bonusu

• originálních fotografií




Publikace je rozdělená do 7 cest, které začínají vždy mapou s vyznačením jednotlivých měst. Z Londýna a Paříže přes Lisabon, Kodaň a Řím až do Prahy, Istanbulu a Moskvy – s jednou sladkou odbočkou do New Yorku. Kromě receptů a srozumitelného vysvětlení jednotlivých kroků pečení se dozvíte i zajímavosti o městech a zasvěcené informace z cest. Tato kniha pečení Vám vypráví příběhy.

Když si přečtete anotaci, tak si řeknete, co víc bychom se ještě mohli o knize dozvědět, však bylo již vše řečeno/psáno. No, je to pravda, anotace prozradila opravdu úplně vše podstatné. Já můžu jenom dodat, že kniha je pro milovníky sladkostí téměř nutností a rozhodně si ji zamilujete. Recepty nejsou nijak složité, což ocením i já. Sladkosti miluji, ale k jejich přípravě se musím docela přemlouvat. Raději konzumuji. Ale z této kuchařky určitě některé recepty vyzkouším. Zatím jsem pekla pouze Išelské dortíky, které už nějakou dobu znám. Ale jistě upeču i další dobroty. Recepty v knize jsou sepsány jednoduše, po lopatě, takže jsou vhodné i pro naprosté začátečníky. A hlavně v kuchařce najdete spoustu nádherných fotografií a to je třeba pro mě hodně důležité. V kuchařce chci mít prostě pěkné fotografie. Rozhodně to kuchařinku či pekařinku víc motivuje lákavý recept vyzkoušet.


Za mě má tedy kniha Bake and the City velké doporučení. Pokud milujete sladké, určitě po ní sáhněte, nebudete litovat. Ovšem počítejte s tím, že při prohlížení začnete brzy slintat ☻

O autorovi:
Tobias Müller je blogger, který se věnuje sladkému pečivu. Má početnou skupinu fanoušků, mnoho renomovaných spolupracovníků a je zván na nejrůznější akce. Vedle cestování miluje experimentování v kuchyni, inspiraci čerpá v zahraničních pekařstvích. Další informace o Tobiasovi najdete zde.





Hodnocení: 100%

Za poskytnutí této slaďoučké knihy velmi děkuji nakladatelství Presco Group. Můžete ji zakoupit zde.

6 komentářů:

  1. Tak takováhle kuchařka je naprosto nádherná. :)) závidím.

    OdpovědětVymazat
  2. A teď mám chuť na cukroví :-D. Pěkná recenze :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, při prohlížení této knížky hned tečou sliny :))

      Vymazat
  3. Super recenze, knihu jsem zaznamenala a líbí se mi, ale já jsem na tohle hrozná, podle kuchařek nevařím a nepeču, takže by se mi na ni doma nejspíš prášilo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Kristý :) Já si strašně ráda kuchařkama i jen tak listuju, proto potřebuju ty fotografie :) A u téhle se fakt sbíhají sliny :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥