čtvrtek 11. ledna 2018

RECENZE – Myšák Očko

Autorka: Šárka Svobodová
Ilustrace: Petr Zajác
Fotografie: Lucie Vaněčková
Nakladatelství: Powerprint
Rok vydání v ČR: 2017
Počet stran: 112
ISBN: 978-80-7568-042-6
 
Anotace:
Příšera z Mariánského údolí. Olympiáda u Růženina lomu.

„Hlavní zpráva dne: V Mariánském údolí se v rybníku Líšeňská říčka 1. usídlila příšera. Byla viděna sobotního večera kačerem Žbluňkalem a hned druhý den jako záhadou zmizely všechny ryby a zvířátka od rybníka.“ Tak to se na to podívejme! Příšera v našem rybníce? To by přeci nebyl myšák Očko, aby si na to neposvítil! 

Milé děti, od této chvíle už nebudete při čtení knihy jen sedět na židli nebo ležet v postýlkách. Čeká vás velké dobrodružství a putování na místa, kde se záhady a detektivní příběhy opravdu staly. Běžte po stopách myšáka Očka. Hledejte skutečné značky v přírodě. Seznamte se s Žabákem Brňákem a veverkou Věrkou. 

Před vámi je parádní výlet Brnem, jak ho ještě neznáte.


Myšák Očko je útlounká brožovaná knížka, která obsahuje dva příběhy. První má název Příšera z Mariánského údolí a druhá Olympiáda u Růženina lomu. Hlavní postavou je myšák Očko. Všechno v okolí má pod palcem, vše ohlídá a ostatní zvířátka tak můžou poklidně a spokojeně žít. Prožijete s nimi spoustu dobrodružství, ale pozor... Nejen na stránkách knihy, ale můžete se vydat přímo po stopách myšáka Očka. Hlavně Brňáci a okolňáci zbystřete, ale i vy ostatní si  můžete udělat výlet třeba k Růženině lomu, kde probíhala zmíněná olympiáda. V knížce najdete mapu, značky, fotografie a vše, co budete k výletu potřebovat znát. Užijte si dobrodružné čtení.




Projekt Šárky Svobodové se mi vážně líbí. Milé příběhy se sympatickými zvířecími hrdiny, kteří se pyšní krásnými a srozumitelnými jmény, což v dnešní době nemusí být úplně pravidlem. Příběhy děti vytáhnou ven, do přírody, a můžou si tak spolu s myšákem samy pátrat a projít si všechna místa v knize zmíněná. Nenásilně jsou jim předkládány charaktery postav. Kniha je psána poměrně velkým fontem, proto si ji zdatnější čtenáři můžou lehce přečíst samy. Samotné příběhy jsou doplněny spoustou veselých ilustrací a fotografií. Některé obrázky si děti mohou samy vybarvit. Takže za mě rozhodně ANO, knížku  moc doporučuji. Je originální a tím výjimečná v té spoustě dětských knih na trhu. Ke knize navíc můžete dokoupit třeba magnetky, omalovánky, pohlednice nebo pexeso.

O autorce:
Mgr. Šárka Svobodová absolventkou Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity. S dětmi pracovala již při střední škole v Boskovicích v Domě dětí a mládeže a v hudební škole Yamaha. Při studiu MU (obor Učitelství HV, ZSV) učila v brněnské mateřské škole (5 let) a necelý rok na základní škole, odkud šla rovnou na mateřskou dovolenou. Nyní tráví čas se svojí dcerou Sofií (1 rok) a manželem Ondřejem a ve volném čase (pokud Sofinka nějaký poskytne :-) ) píše Myšáka a organizuje tento projekt.  

Hodnocení: 90%

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji autorce Šárce Svobodové. Knihu můžete zakoupit zde a nebo na různých místech Brna - podívejte se zde. A také na vašich oblíbených e-shopech.

4 komentáře:

  1. To vypadá nádherně, bohužel pro mě místa trochu z ruky :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, pro někoho to bude skvělá procházka, pro někoho výlet na celý den a někdo to bude mít opravdu daleko, tak to prostě je :) Díky za návštěvu :)

      Vymazat
  2. Bydlím kousek od Brna a Mariánské údolí mám projeté na koni. Tohle je opravdu parádní nápad, jak vytáhnout dítka ven :-) doporučím přátelům s dětma

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, doufám, že si dobrodružství dětičky užijí :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥