středa 28. března 2018

Knižní přírůstky – březen#3

Krásný pozdní večer, milí knihomolové :)

Březen se chýlí ke konci a já, než se pustím do recenzí na dvě knihy, které jsem přečetla, vám tady představím ještě poslední březnové přírůstky. Jsou to všechno recenzní výtisky, jeden z Domina, jeden z Grady a jeden od autora Vladimíra Černila.


Barunka z Grady mi poslala další knihu od Roberta Bryndzy s názvem Do posledního dechu. Četla jsem všechny knihy od autora a moc se těším na další příběh s Erikou Fosterovou.

Anotace:
Mělo to být vysněné rande…
Šaty nasáklé krví, víčka násilně zavřená. Tak vypadá mrtvá dívka v kontejneru. Detektiv šéfinspektor Erika Fosterová je na místě nálezu jako první. Problém ovšem je, že to není její případ. Nejprve si musí zajistit místo ve vyšetřovacím týmu, přesto se Erika rovnou vrhne do práce – a odhalísouvislost s jinou nevyřešenou vraždou. Obě oběti se našly ve stejném prostředí a zemřely stejným způsobem. Navíc si obě smluvily schůzku po internetu…
Kdo se skrývá za falešnými profily na Facebooku a láká naivní mladé ženy na schůzku? Jak chytí Erika vraha, který vlastně existuje jen virtuálně?


Z nakladatelství Domino mi dorazila Jepice od Jamese Hazela. Anotace vypadá skvěle, Domino vydává výborné thrillery, takže věřím, že i tento mě nadchne.

Anotace:
Charlie Priest, bývalý policejní vyšetřovatel a nyní prestižní londýnský právník, se stane obětí útoku. Ve vlastním bytě ho přepadne muž, který se vydává za policistu a dožaduje se jakýchsi tajných dat. Priest mu je ale dát nemůže, protože je nemá, a jen díky zkušenostem z policejní služby dokáže
o vlásek uniknout smrti.
Krátce nato se v Priestově kanceláři objeví bohatý a vlivný podnikatel Kenneth Ellinder, aby si ho najal k vyšetřování rituální vraždy svého syna. Vzápětí vyjde najevo, že zavražděný mladík byl oním záhadným útočníkem a Priest je tudíž jedním z posledních lidí, kteří ho viděli živého. Musel mladý Ellinder zemřít, protože nedokázal získat to, pro co si přišel? 
Priest rozplétá jednotlivé indicie a je mu stále jasnější, že klíč k vyřešení spletitého případu představují právě ona tajná data, která však nejsou nikde k nalezení. Pátrání ho postupně dovádí zpět do posledních dnů druhé světové války, kdy došlo k událostem, jejichž smrtící poselství zasahuje až do dnešních časů.
Najednou začnou umírat či mizet lidé, kteří jsou pro Priestovo pátrání důležití. Z důvěryhodných osob se stávají zrádci. A proti všem těmto okolnostem stojí Priest, závodí s časem a snaží se odhalit nebezpečný odkaz tajné operace nazvané Jepice.


Poslední knihu mi nabídl sám autor Vladimír Černil. Jmenuje se Jutta a je z období 2. světové války. Knihu zatím nikde na eshopu nekoupíte, pokud se nepletu, pro více informací o knize samotné mrkněte zde. Já jsem dostala výtisk z nultého vydání ještě s názvem Juta, první vydání už nese název Jutta.

Anotace:
Svět není ani černý, ani bílý. Dokonce ani uprostřed zuřící světové války. Hrdinstvím nemusí být jen nezištná záchrana opuštěné dívky, ale třeba i varování sousedky, která dokáže přemoci svůj strach jediným slovem: „Utíkej!“ To, i když je to jen jediné slovo, vrhá Juttu, mladinkou židovskou dívenku, do ulic válkou sužovaného Berlína. Zároveň se tou dobou stává Berlín nechtěným domovem pracovně nasazeného Zdeňka, který, vytržen z poklidného života v nevelkém moravském městě, právě zde poprvé v životě prožívá zamilování a lásku, zklamání, zradu, nenávist, slast milování i nečekanou pomoc. Osudy Zdeňka a Jutty se protínají za dramatických okolností, jimiž jsou donuceni se semknout a společně najít cestu nejen k sobě navzájem, ale především k přežití nástrah a hrůz, které jim osud a jejich bližní připraví. Podaří se jim uhájit alespoň holé životy? Po desítky let se čtenářům dostávala do rukou literatura s válečnou tématikou, v níž bylo téměř vždy striktně jasné, kdo jsou nepřátelé a kdo kladní hrdinové. Kniha Jutta je jiná. V příběhu nenachází čtenář prvoplánově ty zlé a ty dobré, ale autor nás provází válečným městem v německé říši, kde žijí lidé, jejichž charaktery jsou formovány dobou, v níž se ocitli. Válka je pozadím, na kterém se dech beroucí příběh Zdeňka a Jutty odehrává, ale skutečně důležití jsou ti, se kterými se na své cestě potkávají.


Takže toto jsou moje poslední březnové knihy. Zaujala vás některá? Určitě mi dejte vědět :)

Vaše Šárka ♥

... Někdo se mi tady vetřel... ☻♥


14 komentářů:

  1. Pěkné tématické fotky :-) Na nového Brynzdu se teprve chystám, ale moc se těším. Na Jepici čtu samou chválu, takže ji mám na wishlistu a určitě budu kupovat :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Šári, moc hezké fotky a máte krásnou výzdobu :) U nás tohle všechno padlo, ta neovladatelná zrzavá zmije jménem Arnold rozmlátí fakt úplně všechno :D Je to smutný i humorný zároveň.
    Jinak knížky jsou nádherně, Do posledního dechu a Jepici máme společné, no a Juttu Ti trošinku závidím, vypadá moc dobře, budu se moc těšit na dojmy! Měj se krásně, přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristýnko, moc děkuji :) Výzdoba je taky úplně jednoduchá a navíc, když jsem chtěla fotit, musela jsem ji otočit, abych nefotila proti oknu a pak zas mám v pozadí dvoje dveře. No ale co nadělám, že jo, bydlíme v bytě, ne ve fotoateliéru :)) Jutta bude od příštího týdne v prodeji, psal pan Černil email. Měj se krásně, užij si svátky a ať se nám společné knihy líbí :) Taky se moc těším na tvé dojmy jako vždy ♥

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Lucko, psal mi autor, že kniha bude od příštího týdne v prodeji :)

      Vymazat
  4. Jepice mě hodně láká, těším se na její recenze. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se na ni moc těším, ale ještě asi dvě knihy mají přednost :)

      Vymazat
  5. Pořád jsem Brandzou nepolíbená. Jepice vypadá dobře a Juttu...tu prostě chci :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je už na ten polibek asi čas, Míšo :)) Jinak Jutta bude od příštího týdne už v prodeji, tak po ní jukni :)

      Vymazat
  6. Pěkné kousky, Šárko.
    Také jsem stále Bryndzou nepolíbená... Ráda bych to letos napravila, ale .... je tolik knih, co bych chtěla letos přečíst, a s mým čtecím tempem to nějak nejde všechno skloubit :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, to mi povídej, mé čtecí tempo je stále bídné a tolik knih čeká. Bryndzu určitě zkus, začni od Dívky v ledu, myslím, že by se ti mohla líbit. Spoustu vyčtených čtenářů detektivek a thrillerů berou tuhle knížku sice za vcelku jednoduchou a nic nového pod sluncem, ale mně třeba se četla skvěle a dostala plný počet :) Zatím od Bryndzy u mě pořád vede :) Tak teď jsem zvědavá na tuto novinku.

      Vymazat
  7. uzij si cteni :-) ja mozna nekdy zkusim toho Bryndzu, ale jeste uvidim :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucy, určo zkus, já dočetla včera jeho nejnovější a paráda :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥