středa 6. června 2018

Knižní přírůstky – květen #2

Krásný večer, milí knihomolové :)

Nestíhám, plno článků čeká ve frontě a čas nemilosrdně běží. Dnes tady mám pro vás ještě poslední květnové přírůstky a zanedlouho vyjdou první červnové. Dnes jsem totiž dostala krásný balíček z nakladatelství Grada.


Ale zpět ke květnovým knihám. Přišel mi recenzní výtisk z Domina, a sice paperbackové recenzní vydání dalšího dílu série s vyšetřovatelkou Lacey Flintovou Temné říční proudy od Sharon J. Bolton. Zatím jsem se do knihy nepustila, protože si chci přečíst všechny díly pěkně postupně. Přečetla jsem si tedy už první díl s názvem Už mě vidíš? a dnes hodlám rozečíst Volavku.

Temné říční proudy
Mladá policistka Lacey Flintová si je velmi dobře vědoma, jak může být Temže nebezpečná – přesto na řece bydlí, pracuje a navzdory všem varováním v ní i plave. Podařilo se jí zotavit z traumat uplynulých měsíců a snad poprvé v životě má pocit, že by
mohla být šťastná. Mýlí se.
Za horkého letního dne zahlédne na vodě mrtvé tělo. Lacey slouží u námořní jednotky Metropolitní policie, a proto ví, kolik tragických úmrtí má řeka na svědomí. Všechny instinkty jí ale napovídají, že tento případ je jiný. Kdo byla ta žena a proč je pečlivě zahalena do bílého pohřebního roucha? Proč má Lacey neodbytný pocit, že komusi záleželo na tom, aby mrtvou ženu spatřila? Nalhává si to, anebo někdo opravdu slídí kolem jejího hausbótu?
Inspektorka Dana Tullochová by to nikdy nepřiznala, ale pro záhadnou Lacey má slabost, i když se jí neustále vměšuje do vyšetřování toho podivného případu utonulé ženy. Dobře ví, jakým peklem si bývalá kolegyně prošla, a tak jí jen velmi nerada informuje o hrozícím nebezpečí. Ale Lacey už tuší, vlastně ví, že kolem její lodi se pohybuje vrah a nechává jí dárky, které by raději nikdy nedostala.


Kniha vyjde 15. 6. 2018, takže fanoušci S. J. Bolton se můžou těšit. 26. 6. také proběhne v Praze autorčina autogramiáda.

Tyto tři knihy jsem v minulosti už četla, na Pusinku a Vdovu najdete na blogu i recenzi. Poslala jsem je poté dál, ale teď jsem si říkala, že bych je chtěla mít doma a tudíž jsem si je znovu pořídila na bazaru databáze knih. 


Pusinka – Sophie Hannah
Jen na pár hodin si Alice Fancourtová odskočila od svého dvoutýdenního miminka. Starost o malou Florence svěřila svému manželovi. Jakmile však po návratu vstoupí do dětského pokoje, jako by se propadla do zlého snu. Trvá na tom, že dítě, které leží v postýlce, není její dcera. Její manžel David tvrdí, že Alice buď lže, nebo se zbláznila. Jenže Alice ví, že musí policii přesvědčit, než bude příliš pozdě… První román, ve kterém se čtenářům představují policisté Charlie Zailerová a Simon Waterhouse.


Vdova – Fiona Barton
Temný psychologický thriller pro čtenáře, které uhranula Zmizelá nebo Dívka ve vlaku.
Jeho tvář byla všeobecně známá z titulních stránek novin: opovrhované monstrum, které podle všeobecného mínění spáchalo hrůzný zločin. Nebyl však za něj nikdy odsouzen. A Jean Taylorová byla ženou toho monstra.
Většinu svého života strávila v roli dokonalé manželky. Neochvějně stála po boku svému muži i poté, co byl obviněn z vraždy dítěte, přestože kvůli tomu musela snášet zlostné pohledy, přišla o přátele i o práci. Teď je ale její muž mrtvý a lidé chtějí vědět, jaké to bylo, žít po jeho boku. Co se vlastně tenkrát stalo. Jean může konečně vyzradit všechna tajemství.
Pravda – to je to, co po ní všichni chtějí. Zajímá se o ni novinářka, pro kterou je exkluzivní rozhovor s ženou pedofilního vraha vrcholem kariéry. A ještě intenzivněji se snaží pravdu odhalit inspektor Sparkes, pro něhož je tento případ letitou noční můrou. Policajtský instinkt mu napovídá, že se Jeanina maska mlčenlivosti bortí, že se brzy stane něco zásadního...


Sestra – Rosamund Lupton
Psychologický román okořeněný prvky detektivky a thrilleru zkoumá mezilidské vztahy, sílu lidského ducha a ohledává hranice, jež jsme ochotni překročit na cestě za svým cílem. Beatrice se dovídá strašnou zprávu, že její mladší sestra Tess se pohřešuje. Přilétá do Londýna jen proto, aby se dozvěděla, že ji nalezli mrtvou a prý je to sebevražda. S tím se Bee odmítá smířit a zatímco v duchu rozmlouvá s milovanou Tess, pouští se do pátrání po jejím vrahovi.


Tak to je z květnových přírůstků všechno. Četli jste některou z knih? Těšíte se, až vyjde nová S. J. Bolton? 

Mějte se nádherně.

Vaše Šárka ♥

8 komentářů:

  1. Ahojky :-)
    Pěkné knížky. Já jsem Vdovu kdysi vyhrála, ale musela jsem jí poslat dál. Od první stránky jsem u ní měla blok ve čtení a nešel mi vůbec překonat :-( Tak snad tobě se bude kniha líbit daleko víc.
    Hezký den ti přeji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem psala na začátku článku, ty knížky z bazárku jsem už četla. Vdova mě bavila, ale asi ještě víc se mi líbilo od autorky Dítě. Nebo spíš jsem asi měla od Vdovy přemrštěná očekávání a knize to tak malinko ublížilo. Recenze je na blogu, na Vdovu i Dítě, můžeš mrknout.
      I tobě hezký den :)

      Vymazat
  2. Já se musím zeptat. Tohle je Vaše práce? Děláte v knize? Nebo je to jen koníček?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, kéž by knihy byla moje práce :) Bohužel není, ale miluju je. I když bych se viděla někde v antikvariátu či knihovně :)

      Vymazat
  3. Skvělé přírůstky, zejména zvědavá jsem na tvůj názor na Bolton, přijde mi super, že ses do toho pustila popořadě. Já se bála, že bych to nestihla a myslím, že oprávněně. Předevčírem jsem si ale pořídila Už mě vidíš? takže si sérii taky zpětně sjedu :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to Hani, bohužel, taky nestíhám, ale nechtěla jsem si pokazit dojem ze série a myslím, že je opravdu dobře, že jsem začla od začátku. Už jsem se pustila do Volavky. Kdybych věděla, že dorazí ten recenzní výtisk takhle v předstihu, načetla bych si to dřív. Ale tak snad mi to Danča promine, že jsem se na knihu nevrhla a jdu od začátku. Jinak teda autorka je vážně drsná :))

      Vymazat
  4. Pěkné přírůstky :-) Sestra je skvělá, četla jsem ji už před pár lety a hodně se mi líbila. Za to Pusinka už tolik ne, za mě celkem zklamání. No a Vdovu mám doma, ale stále nepřečtenou, doufám, že se k ní dostanu brzy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sestra mě taky hodně bavila, hlavně ten konec jsem pak vůbec takový nečekala. Mně se hodně líbila i Pusinka. Vdova pro mě nebyla top, víc se mi od autorky líbilo Dítě. Ale myslím, že kdybych od Vdovy neměla tak velká očekávání, chytla by mě víc.

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥