středa 5. září 2018

Knižní přírůstky – srpen #2

Krásný podvečer, milí čtenáři :)

Mám tady pro vás druhou várku srpnových přírůstků. Měla jsem nafoceny tři knihy, ale do konce měsíce už mi dorazila pouze jedna, takže jsem ji pak už jen přifotila zvlášť.


Stále jsem váhala nad knihami Lindy Castillo, které se objevily v akci, až byly málem vyprodané, konkrétně tedy první díl série Slib mlčení. Rychle jsem tedy hledala, kde ho sehnat a našla jsem na Kosmasu. Tak jsem vzala raději rovnou všechny tři zlevněné knížky. O Amiších jsem nikdy nic nečetla, tudíž jsem zvědavá.


Slib mlčení
Za mrazivé zimní noci je nalezeno tělo mladé dívky. Vyšetřování vraždy se ujme Kate Burkholderová, šéfka policie v městečku Painters Mill v ame­rickém Ohiu. Už v Kateině dětství se udála série vražd, kterým se tato nápadně podobá. Dokonce i Kate sama se tehdy stala obětí útoku vraha. Sice přežila, ale jeho důsledky ji donutily vystoupit z místní skupiny Amišů, mírumilovné farmářské komunity, z níž pochází. A nyní to vypadá, že se vrah vrátil. Kate je odhodlaná případ vyřešit, k tomu však potřebuje pomoc své rodiny. Podaří se jí ochránit občany města a přitom si uchovat temné tajemství, které by ji mohlo zničit.



Modlitba za mlčení
V městečku Painters Mill v Ohiu tvoří třetinu obyvatel amišové, pro něž je typický prostý a mírumilovný životní styl bez vymožeností civilizace. Oto větší šok vyvolá, když se na farmě amišské rodiny Plankových najde sedm mrtvých těl. Někdo zavraždil celou rodinu, dcery Annie a Mary byly navíc surově mučeny a pohlavně zneužity. Případ je svěřen náčelnici místní policie Kate Burkholderové... 


Střípky ticha
Slabaughovi jsou přímo vzorová rodina amišských farmářů, tvrdě pracují, mají čtyři děti a se širokým příbuzenstvem skvěle vycházejí. Idylka skončí, když jedno z jejich dětí přivolá pomoc. Kate Burkholderová, policejní náčelnice z Painters Millu, objeví v nádrži na hnůj chlapcovy rodiče a strýce, všechny mrtvé. Zpočátku vše nasvědčuje tomu, že šlo o nešťastnou nehodu, během pitvy však koroner zjistí, že jedna z obětí utrpěla před smrtí úder do hlavy. Je zřejmé, že došlo k vraždě. Nikdo si nepřeje vypátrat vraha tolik jako Kate, která rovněž vyrůstala v amišské rodině, proto si případ bere poněkud osobně…


A posledním přírůstkem měsíce srpna je další překvapení z Paseky a sice  Den falešné kočky. Knihu napsal Fin Pasi Ilmari Jääskeläinen. Od autora mám doma ještě dřívě vydaný Literární spolek Laury Sněžné, nicméně jsem ho zatím nečetla, takže vůbec nevím, co od autora čekat. Sama bych po knize nesáhla, ale takhle si ji třeba jednou přečtu, uvidíme.

Den falešné kočky
Název finského města Marrasvirta doslova znamená Smrtný proud, což v lecčems symbolizuje vyznění nejnovějšího románu od známého mistra finského podivna. Ač se příběh odehrává v jediném dni, ten den možná trvá i 100 let. Ve městě vrcholí každoroční festival, ale Kaarna, jeden z jeho organizátorů, nemá na zábavu ani pomyšlení. Právě mu zavolali z domu pro seniory, že jeho matka, trpící Alzheimerovou chorobou, umírá a on by měl co nejdříve přijet. Jaké nečekané události rozbijí Kaarnův pečlivě připravený program a nakonec převrátí naruby celý jeho život?
Populární autor opět míchá kartami osudů a spojuje žánry do jedinečného finského podivna, v němž nechybí prvky fantasy, špionážního románu, hororu, ba ani detektivky nebo pohádky.


Čtete knihy Lindy Castillo? A co finský autor nezapamatovatelného jména? Četli jste od něj něco? Chystáte se na Den falešné kočky? Určitě mi napište :)

Vaše Šárka ♥

4 komentáře:

Děkuji za tvůj komentář ♥