úterý 9. října 2018

Poprvé jsem otevřela – Tak to je, tak to bude

Krásný den, milí přátelé :)

Ještě než vám ukážu přírůstky z havlíčkobrodského veletrhu a vůbec poslední zářijové a první říjnové nové knihy, představím vám knihu, kterou právě čtu.

Před pár dny jsem se začetla do knihy od S. J. Bolton Tak to je, tak to bude. Jde o další z příběhů s Lacey Flintovou v hlavní roli. 


Anotace:
Ví to každý, ví to tedy i jedenáctiletý Barney: momentálně nejobávanější londýnský vrah brzy udeří znovu. Obětí bude další chlapec přibližně v jeho věku. Bezkrevné tělo bude nalezeno na břehu Temže. Vyšetřovatelé se nebudou mít čeho chytit, protože nenaleznou žádné stopy. Ze stejného důvodu nedokážou ani vydedukovat, kdy vrah udeří zas.
Barney je těmi vraždami posedlý. Kromě toho má ale další děsivé tajemství, které mu nedá spát. Dost na jednoho jedenáctiletého kluka... A tak se svěří sousedce Lacey Flintové, která se zotavuje z traumatického zážitku předchozího případu.
Lacey nemá jediný rozumný důvod, proč do tohoto případu strkat nos. Zároveň ale nemá ani nejmenší šanci na to, aby dokázala zůstat stranou. Čas běží až příliš rychle, vrahova brutalita se stupňuje a Lacey s Barneym vědí, že stačí tak hrozivě málo, aby z toho všeho nevyšli živí...




Kniha je pořádná bacule, má téměř 500 stran. Já jsem někde krátce po druhé stovce, ale chytlo mě to hned. Jelikož jde o děti, chvílemi mě až dost mrazí. Kdybych měla víc času, budu hltat stránku za stránkou. Autorka prostě píše tak sugestivně, že byste knihu nejradši neodkládali. A obálka úplně perfektně koresponduje s tématem.


Knihu vydalo jako všechny knihy S. J. Bolton nakladatelství Domino.

Čtete S. J. Bolton? Ještě ne? Určitě začněte, je vážně výborná.

Vaše Šárka ♥
 

2 komentáře:

  1. Od ní jsem jsem ještě nic nečetla. Ale mohu říci, že tato kniha vypadá velmi zajímavě. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Autorku doporučuji s čistým svědomím a určitě číst sérii od prvního dílu. Jinak samostatná je kniha Má ji rád, nemá ji rád a teď brzy vyjde novinka také samostatná Už teď jsi mrtvá.

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥