sobota 3. listopadu 2018

Poprvé jsem otevřela – Dopis

Krásný večer, přátelé :)

Dnešní večer stejně jako včerejší trávím s Dopisem. A ne s ledajakým, ale s knihou z nakladatelství Cosmopolis. Ovšem dopis, a především ten neodeslaný, vám může obrátit život vzhůru nohama. A nejenom vám. 


Anotace:
Tina Craigová pracuje do úmoru, a ještě k tomu o sobotách prodává v dobročinném obchodě, aby ve svém nešťastném domově trávila co nejméně času. Když prohledává kapsy starého obleku, který někdo charitě věnoval, objeví dopis se zalepenou ofrankovanou obálkou bez razítka. Dopis otevře a přečte si ho – a to změní směr jejího života navždy.
Billy Stirling ví, že se nezachoval právě hezky, ale doufá, že může ještě všechno napravit. 4. září 1939 se posadí a napíše dopis, o němž doufá, že změní budoucnost. 
A to se také stane – ale více způsoby, než by si kdokoliv dokázal představit…

Je načase otevřít Dopis.



Knihu napsala Kathryn Hughes a má cca 320 stran. Časové linie v ní se odehrávají na počátku druhé světové války a v sedmdesátých letech. Já se pomalu blížím ke konci a musím říct, že kniha obsahuje silné pasáže, které vás emocionálně zasáhnou. Jelikož jsem měla veliká očekávání, přiznám se, že jsem možná čekala ještě malinko víc. Ale to už tak s těmi očekáváními bývá. 

Více se dozvíte později v recenzi. Pokud však máte rádi silné životní příběhy, určitě se po knize podívejte.

Nebo jste ji už objevili? Napište mi do komentářů :)

Vaše Šárka ♥

8 komentářů:

  1. Uvažuju nad ním, jsem moc zvědavá co na knížku řekneš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knížka je moc pěkná, Danuško, neříkám, že úplně výborná, možná jsem čekala malinko víc, ale určitě je povedená :)

      Vymazat
  2. Kniha vypadá docela zajímavě:). Škoda, že je anotace tak záhadná, to nemám ráda:D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jde rozhodně o zajímavý příběh nebo spíš příběhy dva. Zítra vyjde na blogu recenze :)

      Vymazat
  3. Knihu jsem otevřela včera a zatím jsem na sté stránce a vcelku dobré. Sice jsem čekala víc emocí a prožitků, ale stále doufám v nějaký barvitější závěr. No, nakonec uvidím, jak se mi kniha ve finále bude líbit. Sama jsem zvědavá na tvou recenzi, třeba se shodneme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, taky jsem čekala, že na mě knížka víc emotivněji zapůsobí.

      Vymazat
  4. Já jsem zvědavá na tvůj názor. Knihu jsem četla ještě předtím, než vyšla a byla jsem fakt nadšená. Rozhodně jsem nečekala, že mě až tak chytne. Jen mě mrzí, že se nakladatelství nedrželo původní obálky, ta byla totiž doopravdy kouzelná :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zítra vyjde recenze, tak můžeš juknout. Čekala jsem hodně, tak možná jsem asi neměla mít úplně tak vysoká očekávání. Nicméně moc pěkné to bylo určitě :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥