středa 6. února 2019

Poprvé jsem otevřela – Vražda na golfovém hřišti

Krásný den, přátelé :)

Tak po své první „Agátce“ jsem se rovnou pustila do další, abych přivykla stylu psaní autorky. Rozečetla jsem tedy druhý díl ze série s Herculem Poirotem Vraždu na golfovém hřišti.


Anotace:
Hercule Poirot a kapitán Hastings se rozhodli strávit dovolenou v Normandii, velký detektiv si tam ovšem moc odpočinku neužil. Hned prvního večera ho požádal o pomoc Paul Renauld, majitel hotelu, v němž se přátelé ubytovali. Hoteliér vyjádřil obavy o svůj život, Poirot ho tedy nazítří navštívil, přišel však už pozdě. V noci kdosi manžele Renauldovy přepadl, paní svázal a muže unesl, tělo zmizelého bylo posléze nalezeno na golfovém hřišti s nožem v zádech. Poirotovi celý případ neodbytně připomíná jiný zločin, k němuž došlo před deseti lety v Anglii. Odjíždí tedy do Londýna, aby si dal promítnou staré filmové zpravodajství...



Opět jsem se tedy hůř začítala stejně jako u první knihy. Trochu jsem se ztrácela v množství postav. Ovšem od poloviny mě příběh chytl a do konce jsem ho zhltla. Takže Agatha Christie zřejmě asi nebude bývat láskou od první strany, nicméně stále mám velkou chuť se pouštět do dalších knih. Naštěstí jich doma čeká spoustu.

Mějte se nádherně :)

Vaše Šárka ♥

8 komentářů:

  1. Hercule Poirot - prostě nesmrtelná klasika. :) Ať se líbí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, zatím se s autorkou sžívám, ale přestože to není úplně jednoduché, cosi mě k ní táhne. Myslím, že si ve finále sedneme :) Takové to poklidné psaní vyloženě někdy potřebuju.

      Vymazat
  2. Milá Šárko, to ti moc děkuji za recenci a tím i připomenutí, že jsem se před pár dny zrovinka zmiňovala o tom, že bych konečně po nějaké knize od Agathy měla sáhnout! A taky to na psí uši udělám! Takže ti za to děkuju a přeji fajn dny.
    Jó a tvému blogu dávám odběr a budu se sem ráda vracet, stejně tak ráda tě přivítám i u sebe na blogu:

    ByGabra

    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toto je jen takovoá upoutávka, myslím, že psát recenzi na tuto klasiku bych se ani neodvážila. Taky s Agathou teprve začínám a těším se na další knížky. Moc děkuji za odběr ♥

      Vymazat
  3. Fúziky sú večné. (Dúfam, že ich má aj ten knižný Poirot). Ja osobne napr. nemám rád, keď ma kniha zahltí kopou postáv a ja sa cítim časť stratený. To musí byť super zaujímavá aby som čítal do konca. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se u Agathy na začátku ztrácím, ale zatím jsem podvakrát vydržela a nelitovala. Jsem zvědavá na další knihy a určitě zkusím nejen Poirota, ale i slečnu Marplovou :)

      Vymazat
  4. Hercule Poirot nepatří mezi moje oblíbené postavy, hlavně co se týče seriálového zpracování tak jsem na něj úplně alergická, přesto zápletka nevypadá špatně. :)
    Fandom Before Blood

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím říct, že v seriálu se mi taky nelíbí, tudíž jsem ho nijak nesledovala, zkrátka nesympatický herec. Neseděl mi ani moc v prvním dílu Záhada na zámku Styles, ty jeho prupovídky, ale v této knize už to bylo lepší a asi si zvykám :)Určitě chci pokračovat ve čtení Agathy dál.

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥