úterý 25. srpna 2020

Čistě knižní instagram nebo všehochuť?


Krásný den, přátelé :)

Ještě než dočtu Útočiště a budete si zde moci přečíst recenzi, pokecáme o něčem jiném. Tedy doufám, že pokecáte se mnou. Monology nemám právě ráda.

Co vy a instagram? Podlehli jste módní vlně nebo ho máte už dlouho, či se mu z nějakého důvodu bráníte?

Já mám instagram asi tři roky, možná o rok dýl, ale nejsem si už jistá a upřímně se mi nechce rolovat na první příspěvek. Původně to měl být čistě bookstagram, i když jsem tam dávala rovněž vymalované obrázky z antistresovek. Jenže postupem času jsem tam začala přidávat fotky z výletů, jídlo, našeho pejska, nějaké to selfíčko, takže už je to dost pestré. Vím, že to někomu může vadit, a kdo mě sledoval jen pro knihy, mě už třeba nesleduje, ale já fotím moc ráda, hlavně v přírodě, památky, i to jídlo. A nemůžu mít na každé téma jiný účet, uznejte. I tak jsem si stejně druhý profil založila, a to pro kosmetiku, protože mě už taky dlouho hodně baví, ale to už jsem mezi knihy a výlety nechtěla míchat.

Jak to máte vy? Držíte se striktně jednoho tématu nebo máte také instagram „barevný“? Mně třeba vůbec nevadí, když má někdo pestřejší profil. Líbí se mi určitě i ty tématické, ale určitě nepřestanu sledovat někoho, kdo přidá něco navíc.

Přestože jsem instagram zakládala kvůli knihám, teď už asi fotky z výletů převažují. I když asi jak v kterém období. V zimě bude asi více knih. A nejúspěšnější fotky? Kupodivu možná jídlo. Je pravda, že já taky ráda sleduju fotky s jídlem. A potom příroda či památky. Až na třetím místě knihy.

Napište mi, jak to funguje u vás. Zda se držíte knih nebo prostě jednoho tématu, či neváháte přidávat různé posty. Napište mi, i když instagram nemáte, proč se mu třeba bráníte a tak podobně.

A kdybyste chtěli nakouknout ke mně, tak tady je účet, kde najdete knihy, výlety atd. a zde kosmetiku.

Mějte se krásně a užívejte konec srpna.

Vaše Šárka ♥

16 komentářů:

  1. Já zatím úspěšně odolávám))))už několikrát jsem se chtěla přihlásit, ale nakonec jsem si to rozmyslela.
    Díky za virtuální návštěvu na mém blogu. Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Já postupně bookstagram také zpestřuji. Mam si e úcty i na běžné fotky a na tvoření, jenže mě to nebaví přepínat. Takže postupně tu a tam propašuji mezi knihy i nějaké to selficko, výlet nebo kreslení. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nemám a statečně odolávám.
    Nikoliv kvůli věku nebo třeba despektu, ale chci trávit čas rozumně.
    Mám blog deset let a zabere mi mnoho času, tudíž jsem před lety zvolila internetovou aktivitu a nebudu přidávat.
    Navíc té blogové komunity si vážím, musí pro svůj příspěvek dělat daleko více práce, tudíž ta osobní invence je daleko silnější.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že Instagram sežere moře času, člověk pořád prohlíží nějaké příspěvky :) Takže na jednu stranu Vám rozumím. Hezký večer :)

      Vymazat
  4. Mě instagram taky míjí. Několikrát jsem sice uvažovala, že bych si ho založila, ale nikdy na to nedošlo.

    OdpovědětVymazat
  5. Já osobně mám radši, když je instagram/blog... zaměřený jedním převážně jedním směrem. Sama se to snažím dodržovat, ale je jasné, že někdy to "ulítne" :) a fotka jiného rázu se objeví... :)

    OdpovědětVymazat
  6. Dlouho jsem Instagramu odolávala. Ale ráda fotím a tak jsem si ho založila. Dokonce dva. Jeden je o cestování a druhý čistě bookstagram. (sarli_cte)

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám instagram už šest let. Původně tam byly hlavně knihy a pak i další věci okolo. Ale vadilo mi, jak to bylo pomíchané a hlavně, že bylo moc příspěvků. Ze začátku jsem se ráda podělila o každou blbost, teď se snažím "šetřit" počtem příspěvků. Po nějaké době jsem to však rozdělila a jsem ráda. Knihy jsou sólo, podle mě to vypadá i líp a ten zbytek mám na druhém účtu. Tam moc sledujících nemám, takže je asi jasné, co koho zajímá... Jinak ohledně sledování, když je to namíchané, tak mi to nevadí, ale jinak dávám přednost knižnímu instagramu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to fakt těžké. Asi by člověk musel vypíchnout jen ten jeden koníček, ale to já neumím. Ale myslím, že to nevadí, každý si najde, co chce sledovat a to je fajn.

      Vymazat
  8. Já jsem na instagramu pátým rokem - původně jsem začala fotkama "ze života" - hlavně kočičky - výlety a jídlo. Knížky jsem tam začala přídávat až po roce (to teprve vznikl můj blog). Ale časem se mi právě ten "miš maš a všehochuť" přestaly pod jedním účtem líbit, a tak (jak jistě víš) jsem si vytvořila druhý účet, abych knižní profil oddělila od toho "ze života" - kde je taková všehochuť bez knížek. Osobně mi to přijde zajímavější - uspořádanější a takové hezčí.
    A nakonec od letošního ledna mám ty instagramové účty tři - knižní, kočičí, a pak můj osobní (kde je teda taková všeobecná všehochuť od výletů, po jídlo, a rodinu, a tak.)
    U těch co sleduji, se mi také víc zamlouvá spíše ta jednotvárnost a nevadí mi třeba dotyčného sledovat 3x pokud mi jsou něčím všechny tři profily něčím blízké. Ale ani to neznamená, že bych "miš maš" instagramový účet nesledovala, pokud mezi tím vším, co dotyčný postuje, je něco, co mi je blízké a co se mi zamlouvá.
    Osobně bych asi nesledovala jen "psí profil" - když jsem kočičí milovník, ale když tam pak máš i mezi tím, kytičky, výlety, knížky - tak to je pak věc jiná :-)
    Popravdě i ta kosmetika (na IG) mi skoro nic moc neříká, ale že jsi to ty.. ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥