sobota 25. března 2023

ČTETE JEŠTĚ VŮBEC (NEJEN) KNIŽNÍ BLOGY?

Krásnou sobotu :)

Dost často si říkám, zda má vůbec cenu, psát ještě recenze na blog, protože podle počtu shlédnutí čtenářů blogů stále ubývá. Alespoň tedy to vidím u sebe na blogu, samozřejmě nemluvím za všechny. Někdy mám i chuť napsat nějaký článek, ale v podstatě vždy si to rozmyslím, protože si řeknu, že pro tu hrstku čtenářů to vlastně nemá ani smysl. A upřímně... I já si spíš recenze či dojmy z knih vyhledávám už převážně jen na Instagramu, když pominu tedy komentáře a hodnocení na Databázi knih. Celkově jsem vlastně sama téměř přestala blogy sledovat/číst, protože opravdu všechno, co mě zajímá, nejen knihy, najdu na Instagramu. I z toho důvodu, že spoustu blogerek/blogerů svou tvorbu přestěhovalo víceméně tam, a na blogy přispívají sporadicky či už vůbec. Já jsem svůj neknižní blog už taky přestala psát a sem vlastně vkládám pouze recenze na recenzní výtisky. Ostatní přečtené knihy vkládám jen do postů na Instagram.

Jak to máte vy? Čtete ještě blogy? Píšete svůj blog? Nemyslím jen knižní, ale na jakékoliv téma. Založili byste si v dnešní době, kdy svět žije Tik Tokem a Instagramem ještě blog? Docela by mě vaše názory zajímaly, tak pokud budete mít chuť, napište mi do komentářů, jak to vidíte vy.

A když přidáte tip na nějakou zajímavou knihu, bude to super. Já jsem momentálně rozečetla Vetřelce od Kristýny Trpkové, vypadá slibně, tak se těším, až se zas ponořím mezi stránky. Jde o třetí díl detektivní série a rozhodně můžu doporučit první dva díly, které mám přečtené, a sice Stvůru a Vesnici. Moc mě baví autorčin styl psaní, její bohatá slovní zásoba, fakt mě baví třeba i její popisy domu, pokojů, protože to prostě není nudné.

Mějte se moc krásně a pokud objevíte tento článek, budu se těšit na komentáře.

Ahoj Šárka ♥

 

9 komentářů:

  1. Knižní recenze na blozích čtu jen jednou za čas. A to když je to článek o nějaké fantasy knize.
    Ale abych pravdu řekla, daleko raději bych četla blogy o hudbě. O rockových a metalové vých zpěvácích. A úplně nejlepší jsou blogeři, kteří na svůj blog dávají své vlastní povídky.
    Vyhovoval mi blog.cz, kde si člověk i uměl vyhledat typ blogů, které chce číst. Ale na tomhle blogspotu je to náročné.
    Instagram mám, ale nic moc na něj nepřidávám. A Facebook mám hlavně proto, že se na něm dají hrát hry. :-)
    Na sociálních sítích mi vadí, že si tam člověk nemůže uspořádat menu, jako na svém blogu. To je činí nepřehlednými.

    OdpovědětVymazat
  2. Co se týče knižních recenzí, čtu převážně recenze na fantasy knihy. Ale daleko raději bych četla články o hudbě.A také blogy, na které někdo přidává své vlastní povídky. Když ještě existoval blog.cz, tak jsem i dovedla nacházet nové blogy, které mě bavily číst. A tím vlastně člověk získal nové blogové přátele a čtenáře. Jenže na blogspotu jsem také jako kůl v plotě

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knižní blogy lze najít na fb skupině Knižní blogeři, ale ty jinak tématicky zaměřené, to už je asi trochu složitější. Sice je spoustu skupin pro blogy, ale taky myslím, že už tam vkládá odkazy málokdo.

      Vymazat
  3. Ahoj Šárko. :-)

    Já to mám tak, že pro mě každé médium představuje něco jiného. A i blogy u mě mají své místo. :-) Před nějakou dobou jsem o tom dokonce psala i článek (https://www.budizkniha.cz/2022/01/ktere-z-internetovych-medii-kniham.html).

    A jako tvůrce... jak tvůrce mám právě blogování nejraději. Je to takový "můj prostor" :-) Přiznám se, že mě v tomto třeba zrovna Instáč trochu frustruje. Nemůžu se zbavit pocitu, že si tam něco buduju, věnuju tomu čas a za pár let tradá - přijde do módy něco jiného a Instagram zahučí do propadliště dějin spolu se vším tím časem.

    Vím, že to trochu zjednodušuju. Ale zhruba tak to nějak cítím. :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi na tom něco bude, každou chvíli letí a je IN něco jiného. Blogy prostě měly svoje kouzlo.

      Vymazat
  4. Tak se jenom potvrdilo, že lidi opravdu nečtou obsah článku :)

    OdpovědětVymazat
  5. Blog píšu od roku 2013 a moc mě to baví :) škoda, že spoustu lidí z blogového světa odešlo. Radši si přečtu článek, než zhlédnu video.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Šárko,
    vím že reaguji docela se zpožděním od zveřejnění tohoto článku.. Ale tuhle otázku si pokládám už dlouho taky.
    Já osobně na svůj blog ještě přispívám - ale také sporadicky a víceméně recenze na recenzní výtisky (jako ty) a knižní přírůstky. Jinak ostatní píši víceméně na Instagram a tam taky čtu články ostatních - na blogy chodím jen sporadicky a jen na pár "vyvolených" a sem tam něco přispěju..
    A tak to vypadá i u mě na blogu - podle mě ho čte jen pár lidí a sem tam dva přispějí komentářem ... Zdá se, že "éra" blogů je ta tam :((

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥