pondělí 4. ledna 2016

Knižní přírůstky 1

Přeji vám všem krásné pondělí :)

Dnes mi dorazil balíček z antikvariátu Bohumín a jsem přímo nadšená, nejradši bych výskala radostí :-D




Taková překrásná hromádka. Nejdražší knihy stály 100Kč a jsou v úplně luxusním stavu. Prostě nadšení obrovskééééé :)




Až úplně dolů - Jennifer Weiner
V touze po dosažení dokonalosti se člověk může dostat až na samotné dno. 
Allison Weissová se dlouho domnívala, že vede dokonalý život. Jenomže odtažitý manžel najednou spí v pokoji pro hosty, pětiletá dcerka takřka nepřetržitě vyvádí, otec je v rané fázi Alzheimerovy choroby a kdysi chladná matka se hroutí. Obrovský dům je stále nezařízený a vysněné kreativní zaměstnání na ni klade nepředstavitelné nároky. Allison se to všechno snaží zvládat. Co jí také jiného zbývá, že ano? Kdo by to za ni udělal? Nikdo. 
A právě proto nosí v kabelce krabičku s prášky. Sama sebe uklidňuje, že přece není nic špatného na tom, když si tu a tam vezme pár pilulek, aby přežila náročný den. Pak ale narazí v časopise na test závislosti - a teprve tehdy ji poprvé napadne, jestli její největší problém není právě závislost na tabletách. 
Román Až úplně dolů je příběhem ženy, která si v touze být dokonalá vybudovala silnou závislost, a pak se jen s nejvyšším úsilím musela škrábat ze dna zpátky. Autorka líčí Allisonin zápas s hlubokým porozuměním, ale zároveň i s humorným nadhledem, takže čtenář hrdinku neodsuzuje ani nelituje. Zkrátka jí drží palce, aby to zvládla.

Anotace vypadá hodně zajímavě, takže se na knížku moc těším :)


Hodná holka - Mary Kubica
Napínavý a strhující thriller Hodná holka je překvapivý literární debut, který odhaluje, že ani v dokonalé rodině není nic takové, jak to na první pohled vypadá...
Rozhodla se však jít svou vlastní cestou a stala se učitelkou na obyčejné státní škole. Jednoho večera se vypravila do baru, kde se měla sejít se svým příležitostným přítelem, ale když on na schůzku nedorazí, odchází s tajuplným cizím mužem. Colin Thatcher jí zpočátku připadá jako ideální kandidát pro vztah na jednu noc, ale záhy se ukáže, že když souhlasila, že s ním půjde domů, udělala největší chybu svého života.
Colin měl za úkol Miu unést a předat ji svému zaměstnavateli, který ji hodlal použít k vymáhání výkupného. Ale celý plán se radikálně změní v okamžiku, kdy se Colin rozhodne Miu místo toho ukrýt v odlehlé chatě v hlubokých lesích, kde ji nenajde ani policie, ani nelítostní zločinci, kteří si ho najali. Miina matka Eve a detektiv Gabe Hoffman jsou ochotni udělat cokoli, aby Miu našli, ale nikdo z nich netuší, že emocionální zmatky, které vypjatá situace vyvolá, nakonec život celé rodiny doslova roztrhají na cucky.

Tuto knihu mám na seznamu taky už docela dlouho.



Vlčí kůže - Kerstin Ekman
Začátkem jara roku 1916 se mladá porodní asistentka Hillevi Klarinová z Uppsaly vydává do kraje Jämtland na severu Švédska. Následuje pastora Edvarda, jenž se tam má ujmout správy farnosti Černá Voda. Hillevi, která je s Edvardem tajně zasnoubená, není na to, co ji na severu čeká, připravena. Kraj neprostupných lesů a černých jezer je odlehlý a drsný, síly přírody ohromné a nepředvídatelné. Lidé tu žijí v demoralizující chudobě a nevědomosti, ve světě, v němž jsou stále živé mýty a pověry. Přes řadu traumatických zážitků se tu však Hillevi setká i sprojevy lidského porozumění, přátelství a lásky...

Anotace knihy mě zaujala hned při jejím vydání.



Posedlost - Neil Cross
Seznamte se s Johnem Lutherem, šéfdetektivem inspektorem, specialistou na vraždy, s mimořádnou rychlostí při řešení případů. Je obsesivní, instinktivní a náruživý. Nikdo, kdo kdy stál na jeho straně, o něm nemůže říci nic špatného. Ale nyní se proslýchá, že je Luther špatný – ne zkorumpovaný, ne podplacený, ale ztrápený. Po letech řešení těch nejzvrácenějších zločinů v drsném londýnském podsvětí vzkypěl jeho potlačovaný vztek, který někdy sotva dokáže ovládat. Občas jej to dovádí na pokraj šílenství a nutí dělat věci, které by žádný jiný detektiv neudělal a neměl dělat.

I tato kniha mě zaujala hned, jak ji nakladatelství Moba vydalo. Dívala jsem se, že má i hodně vysoká hodnocení. Tak jsem na ni moc zvědavá.



Ráchelina kniha - Sissel Værøyvik
Dramatická smrt rodičů přivede Ellu z New Yorku zpět do rodného Bergenu, aby tam vyřešila majetkové záležitosti. Na místě však zjistí, že jejich rodinnou vilu obývá již několik měsíců stará paní jménem Ráchel. Ella chce dům po smrti rodičů prodat a hodlá Ráchel vypovědět nájemní smlouvu. Při jednom setkání však Ráchel Ellu, která pracuje jako novinářka, požádá o sepsání svého životního příběhu. Ella se rozhodne spíše ze slušnosti vyslechnout její vyprávění, avšak zakrátko je vtažena do pozoruhodného životního příběhu, který se odehrává v několika zemích, od Ráchelina dětství, kdy byla jako uprchlík poslána z Bratislavy do Norska...

Tuto knihu mám už sice naspoilerovanou od kamarádky, ale stejně mám chuť si ji přečíst.



Útěk na druhý břeh - Jana Abrahamová
Dostat se na samé dno, neznamená zůstat tam navždy
Jsou místa, kterým je lepší se vyhnout i za bílého dne. Přesto na druhém břehu řeky, kde nekontrolovatelně bují vegetace a pohybují se podivné lidské existence, najde útočiště mladá dívka Krista. Od skoku do chladné vody ji zachrání žena, která vypadá jako smrtka, ale v osudnou chvíli se stává strážným andělem. Přiměje zoufalou dívku žít dál? Pozná Krista osudovou lásku?

Autorka je pro mě neznámá, o to víc jsem na ni zvědavá.


A poslední kráska...

Deset malých nadechnutí - K. A. Tucker
Po tragické autohavárii, která ji připravila najednou o rodiče, přítele a nejlepší kamarádku, prchá Kacey se svou mladší sestrou Livií z Michiganu do Miami, aby tam začala nový život. Podaří se jí vybudovat novou existenci? Zbaví se trýznivých vzpomínek, které ji nepřestávají pronásledovat? A dokáže odolat záhadnému sousedovi z bytu 1D? Už sama skutečnost, že autorka K. A. Tucker vydala první knihu jako šestiletá, je zárukou poutavého a zajímavého čtenářského zážitku.



Četli jste některou z knih? Napište mi, jak se vám líbila :) Já se nemůžu dosyta nakochat :-D :-D

Mějte se moc krásně a zítra s knižním tipem :)

Noel


18 komentářů:

  1. Moc hezké kousky :) pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  2. Lákavé... Ráchelina kniha na mě mrká už delší dobu. Asi ji zařadím do knížek, které nutně potřebuji. :D Jinak jsem četla Deset malých nadechnutí a dost mě to zklamalo. Myslím, že jsem ani nenapsala recenzi... Jsem zvědavá, co na to napíšete Vy...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jsem zvědavá, kniha stála 80Kč, tak když nezaujme, nebude mi to tak líto, jako při plné ceně. Podle toho, co jsem slyšela, tak Ráchelina kniha je moc pěkné počtení, tak jsem taky zvědavá, jak mi sedne. Dost často se mi stává, že vychvalované knihy mě tolik nezaujmou a naopak. Ale tak to máme určitě všichni. Ne vše se může líbit všem :)

      Vymazat
  3. Velmi zajímavé knihy. Některé znám jen ,,z doslechu", takže se moc těším na recenze. A výborný kup! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný knihy a super kup ! :)
    Přeji krásné čtení a už se těším na recenze! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Antikvariáty jsou super! Někdy člověk objeví skoro až poklady a ještě mu je dají téměř zadarmo :) Těším se na recenze, tituly vůbec neznám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle jsou navíc úplně nové knížky, takže opravdu super :)

      Vymazat
  6. Úžasná sbírka knih! Jsem zvědavá na recenze, hlavně na Útěk na druhý břeh a Hodná holka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Byla jsem opravdu nadšená, když mi knihy dorazily. Teď dočítám recenzní výtisk, ale pak už se na nějakou svou knihu vrhnu... ale na jakou? To bude hrozný výběr, nejradši bych jich četla deset najednou :-D :-D

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥